demontaz MB

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Boris-
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

demontaz MB

Příspěvekod Boris- » 14 pro 2007 22:34

chystam se na vymenu vetraku na chipsetu a musim kvuli toho oddelat vse ze zakl. desky a odmontovat ji od casu. Chtel bych se teda zeptat jak mam manipulovat se zakl. deskou abych ji nijak neposkodil.....jeste nikdy jsem to nedelal. Za odpovedi predem diky

Reklama
OndraP.
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod OndraP. » 14 pro 2007 22:46

musíš opatrně všechno oddělat, odšroubovat, mysim že procesor a chladič na něm je zbytečný oddělávat, musel bys tam dat novou teplovodivou pastu, jinak opatrně odšroubovávat, nic natahat násilím atd.. :smile: no a ramky bys taky nemusel oddělávat, jinak to je asi všechno :smile:
Naposledy upravil(a) OndraP. dne 14 pro 2007 22:53, celkem upraveno 1 x.

Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Zeppelin » 14 pro 2007 22:47

Předně je samozřejmě důležitá opatrnost...ale to je jasné....další podstatná věc je pokud možno nedotýkat se žádných kontaktů na desce...než na desku sáhneš tak se dotkni něčeho kovového-třeba case kvůli statické elektřině...neměj na sobě žádný svetr ze syntetických vláken apod....rovněž kvůli statické elektřině....no a potom hlavně trochu štěstí a trpělivosti... :wink:
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W

Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 14 pro 2007 23:34

a nedělej to v místnosti,kde je na zemi koberec.jednou se tak kámošovi podařilo odpálit grafiku
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

OndraP.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Re: pozdrav

Příspěvekod OndraP. » 14 pro 2007 23:39

memphisto píše:a nedělej to v místnosti,kde je na zemi koberec.jednou se tak kámošovi podařilo odpálit grafiku

:shock: :shock: to jako fakt?? když dělám něco v pc tak to mám v pokoji kde mám koberec, a ještě se mě nic nestalo, a otec dělá už nějakou tu dobu s pc a taky se mu nic podobnýho nestalo, slyšim poprvý :smile:

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 14 pro 2007 23:44

statika. přejedeš rukou po koberci a pak se něčeho dotkneš a prásk a máš to na vyhození. mohl být rád, že to chytla jen grafika. tahal ven celou desku a chytil to zrovna za grafiku.sice to byla jen GF 440MMX (nebo tak nějak) ale i tak.je to varování pro ostatní ať si dávají pozor.
Naposledy upravil(a) memphisto dne 14 pro 2007 23:45, celkem upraveno 1 x.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Boris-
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Boris- » 14 pro 2007 23:44

jeste sem se chtel zeptat ze az tu desku odmontuju a vytahnu tak naco ji mam popr. polozit

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 15 pro 2007 09:54

jen by mmě zajímalo jak se uzemní přes kostru pc když ho nebude mít v zásuvce :D :D radši se dotkni topení a pokud chceš být moc opatrnej tak si kup antistatický rukavice
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

guest

Příspěvekod guest » 15 pro 2007 10:23

Uzemnit by ho mohl nějakou zdířkou, nebo krokodýlem na kolik v zásuvce. Jestli nemáš nějakou antistatickou podlošku, tak to můžeš položit ne holej stůl, bez ubrusu,ale přo troše šikovnosti bys ji ani pokládat nemusel. Stačí ji postavit na hranu - jedna ruka by na tu demontáž větrákiu mohla stačit.

Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Zeppelin » 15 pro 2007 10:45

Pro zao:nemyslel jsem uzemění ale "vybití náboje"....takto se to dočteš ve spustě návodů......jasně že pro trvalé uzemění je nejlepší antistatický pásek na ruku....ale pochybuju že někdo kdo chce jednou něco "kuchnout" si bude kupovat za nějákých 250Kč pásek.......
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W

Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky

guest

Příspěvekod guest » 15 pro 2007 10:58

Ten je potřeba pro nějaký drastičtější zásah do desky. Když bude trochu šikovnej, tak by se nic stát nemělo. Já bych pásek potřeboval, ale tady v tý díře ho neseženu. Leda přes internet a to je zase o 100,- dražší.

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 15 pro 2007 12:47

tak na vybití mu stačí jakej koliv kousek kovu a co tu MB nechat na tom plechu a montovat to na plechu popřípade omotat kolem topení kousek drátu a ten potom chytnout k tomu plechu
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Zpět na “Problémy s hardwarem”