záhadný notebook

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

záhadný notebook

Příspěvekod memphisto » 15 pro 2007 18:10

zdravím všechny.přítelkyně si koupila na aukru notebook.přes everesta jsme si o něm vše zjistili.na booku je napsáno Compaq nc6120, což je vyšší řada, ve správci zařízení je ale název nx7400 :shock: našel jsem si rozdíly mezi nimi.výbava odpovídá nc takže vše ok.problém ale teď nastal, když jsem chtěl přítelkyni dát do booku novou ram.v everestu byly napsány podporované viz. obrázek. chtěl jsem tam dát svou 1G 533MHz SO-DIMM DDR2 a ona tam nejde :shock: prostě ji tam nedám.chybí prostě max. půl milimetru.nechápu. původní pamět je tam 512 DDR 166MHz.podporuje paměti do max. 2G, ale po rozmontování tam je je jeden volný slot a ten druhý nikde není a přitom v něm je tam ta původní :shock: je SDRAM DDR2 to samé jako SO-DIMM DDR2?podle mě by to mělo být to samé.není možné, že HP má schválně jiné rozměry ram aby si lidé kupovali jen originály HP?už fakt nevím co s tím a celkem mě to naštvalo.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Reklama
zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 15 pro 2007 18:14

já vidím podporu jen ddr ne ddr2 kdyžtak mě oprav dybych to špatně pochopil
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 15 pro 2007 18:19

DDR-333 SDRAM,DDR2-400 SDRAM,DDR2-533 SDRAM je to na obrázku v rámečku
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 15 pro 2007 18:28

já sem v těch notebookach nevyznam proč maj dva tipy pamětí??...počkej chvilu zeptám se kamoša on je přes notebooky
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Fox8
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Fox8 » 15 pro 2007 20:29

tak je někde chyba v nothebooku se moc newiznam ale vím, že ddr je odlišné od ddr2 já mam na pc ddr2 a ddr tan nedam no ale na nothebooku newim jak to je sice ho mam ale zatím je nový tak se oto nestaram moc no dokud jede možná bude chyba v tom¨co tam napsali nevim everestu docela věřím ale no nejsem na to odborník :shock: :shock: :cry:
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna

Unholy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Re: záhadný notebook

Příspěvekod Unholy » 15 pro 2007 21:14

memphisto píše:způvodní pamět je tam 512 DDR 166MHz.

to asi nebyla DDR2 pameť ale jen DDR333 (166*2.. těch 166 bude single data rate krát dva protože jde o DDR)
Pokud každý slot není jiný a noťas nepodporuje oba typy (DDR i DDR2) máš smůlu, protože ty ramky se fyzicky liší. (přinejmenším klíčovacím zářezem)
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost :twisted:

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 15 pro 2007 21:35

to vím, že ta původní je DDR 1 ale když tam chci dát prý "podporovanou" DDR2 (vím, že se lisí) tak tam pasuje jen ten výřez je snad o ani né půl milimetru jinde.schválně jsem počítal piny a kontakty a počet sedí.kdybych měl foťák tak to vyfotím,ale bohužel si ho půjčili rodiče.

OndraP.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod OndraP. » 15 pro 2007 23:35

a nemusí se to třeba z jedné strany zasunout a pak nějak zacvaknout... půl milimetru to je málo, to by tam mělo jít

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 16 pro 2007 00:15

no právě že mělo.DDR a DDR2 se liší ale aby to bylo o půl mm to je kravina.prostě to tam nejde.jsou tam jen ty dvě pacičky co tu ram drží a jinak nic.pamět by tam šla ale zadrhne se na tom kolíku protože je mimo zářez.poslal bych fotku ale jsem bez foťáku

Fox8
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Fox8 » 16 pro 2007 12:49

tak ji pošli až budeš mít foták mno nebo vezmni šmirgl a šmirgluj :D :D

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 16 pro 2007 13:11

taky už mě napadla tato brutální metoda :lol: pak sem vložím to foto až mi rodiče vrátí foťák

Fox8
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Fox8 » 18 pro 2007 18:56

mno tak co je to vyřešeno???Ja newim sem se ptal všech, ale skusim se zeptat kamoše ten je na nothebook manik on mi vybíral ten můj tak to snim projednam

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”