Dobrý deň.
Chcel by som Vás poprosiť o radu, resp. o pomoc s mojím problémom. Pri zapnutí môjho notebooku:
ASUS X75VB-TY027H - Win 8.1 64-bit
CPU Intel Core I5 2x 2,6 GH - TB 3,2GH
NVIDIA GeForce GT 740M
Intel HD Graphics 4000
6 GB Memory
HDD - HGST HTS541010A9E680
mi môj HDD pracuje na 100% čo spomaľuje chod notebooku. Niekedy pracuje aj dobrých 5-10 minút no neostáva mi nič iné len počkať kým sa "ukľudní". Notebook je nový, kupovaný v auguste/septembri 2014. Zatiaľ čo som pozoroval tak zvyčajne to neboli ani vysoké hodnoty ktoré zaťažovali disk. Bolo to napríklad "Hostiteľ služby: lokálny systém" a ten zamestnával HDD 1,2 až 2,5 MB/s. Nevedeli by ste niekto čo to môže spôsobovať a ako by sa to dalo odstrániť?
Za odpoveď vopred ďakujem.
HDD pracuje na 100%
HDD pracuje na 100%
ASUS X75VB-TY027H - Win 8 64-bit, CPU Intel Core I5 2x 2,6 GH - TB 3,2GH, NVIDIA GeForce GT 740M , Intel HD Graphics 4000, 6 GB Memory
-
- Pohlaví:
Re: HDD pracuje na 100%
Klikni do toho růžového pole, aby se to seřadilo dle velikosti.
Pridávam viac obrázkov pretože vždy to bolo niečo iné čo zamestnávalo HDD.
ASUS X75VB-TY027H - Win 8 64-bit, CPU Intel Core I5 2x 2,6 GH - TB 3,2GH, NVIDIA GeForce GT 740M , Intel HD Graphics 4000, 6 GB Memory
- samael.35
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Skontroluj všetky ovládače a poprípade ich reinštaluj. Pravdepodobne máš problém s nekompatibilnými ovládačmi ak si prešiel z win 8 na win 8.1
samael.35
Našli sa nejaké nenainštalované aktualizácie a ovládače sú vraj všetky aktuálne. Po nainštalovaní aktualizácii to už netrvá až takú dobu, aby sa upokojil ten HDD ale stále to trocha štrajkuje. Najčastejšie, čo som si všímal, tak zaberal "Hostiteľ služby lokálny systém (obmedzený prístup do siete)". Táto vecička mi najviac zamestnáva HDD a miestami to bolo aj 27 MB/s.
BTW
Na mojom notebooku nemám žiaden nejaký extra antivírový program. Používam iba YAC (Yet Another Cleaner) ktorý má v sebe internet protection, virus detection junk, adware a ďalšie veci. Jednou z nich je aj to, že blokuje procesy, ktoré sa chcú samé bez môjho vedomia meniť. Ako ste si mohli všimnúť v predošlom príspevku na prvom obrázku, zamietlo to zmenu programu svchvost.exe ktorý sa snažil zmeniť nejakú aplikáciu. Mohla by byť chyba aj v tom?
BTW
Na mojom notebooku nemám žiaden nejaký extra antivírový program. Používam iba YAC (Yet Another Cleaner) ktorý má v sebe internet protection, virus detection junk, adware a ďalšie veci. Jednou z nich je aj to, že blokuje procesy, ktoré sa chcú samé bez môjho vedomia meniť. Ako ste si mohli všimnúť v predošlom príspevku na prvom obrázku, zamietlo to zmenu programu svchvost.exe ktorý sa snažil zmeniť nejakú aplikáciu. Mohla by byť chyba aj v tom?
Zpět na “Problémy s hardwarem”