vypalování na 8GB dvd

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

bršťa
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

vypalování na 8GB dvd

Příspěvekod bršťa » 27 úno 2015 11:42

zdravím rád bych se zeptal na vypalování nad 4,7 GB protože s tím nemám žádné zkušenosti
jde o to že potřebuju vypálit program do práce stáhnul jsem ho v .iso ale má 7,8GB tak nevím jak to mám udělat
dočetl jsem se že jsou nějáká dvouvrstvá DVD ale nevím jestli na to jsou nějáké special vypalovačky nebo tak něco
tak se ptám
prosím opravdu o tom nic nevím

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Re: vypalování na 8GB dvd

Příspěvekod X » 27 úno 2015 13:10

Měla by to umět každá vypalovačka, ale podle mých zkušeností mi bejvalá LG kazila 80% dvouvrstvých DVD. Ať tedy žije kvalita Plextor, kterou kupuji vždy (i když je nyní 3x dražší než ostatní), jen jednou jsem zaváhal a snažil jsem se ušetřit, bohužel jsem prodělal a to na těchto médiích a dalších zkažených obyčejných DVD. Máš také možnost BLU-Ray, kam se vleze skoro 25 GB, jen média jsou kolem 30 Kč, ale to se při této kapacitě vyplatí. BLU-Ray umí pálit jen vypalovačky, co jsou přímo pro BLU-Ray média!

P.S.: Můžeš si vybrat, zda to vypálíš na dvouvrstvé DVD nebo oboustranné, i když dvouvrstvé jdou sehnat bez problémů ...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 27 úno 2015 13:29

Ma to vubec smysl vypalovat?

7zip to rozbali na disk a staci to nakopirovat treba na flashku.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 27 úno 2015 14:39

Má to smysl, protože flashky bývají zhusta formátované jako FAT32 a tam, jak známo soubor nad 4 GB neuložíš.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 27 úno 2015 14:50

Preformatovat flasku na NTFS trva par vterin. Navic DVD ma uplne stejny problem se 4 GB kvuli kompatibilite s ISO filesystemem, takze si nemuslim ze by tam byly soubory vetsi nez 4 GB.

Osobne mi prijde zbytecne kvuli jednorazove instalaci kupovat dvouvrstve medium.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 27 úno 2015 14:58

1) Pokud jsou na flashce nějaká data, ani by mě nenapadlo je kopírovat do PC, formátovat flashku a zase je tam zpátky dávat. Teda pokud by to nebylo vysloveně nutné. Jinak já u >4GB flashdisků preferuji ExFAT; Ixpéčka to sice nepřečtou, pokud se jim nedoinstaluje záplata, ale to pomalu přestává být problém.
2) Pokud se pamatuji, tak jsem na dvojvrstvé DVD pálil nějaký 5GB soubor. Nero nebo v čem se to bude vypalovat by mělo automaticky zvolit pro takový disk jako filesystém UDF.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 27 úno 2015 15:00

Pokud se nechce formatovat flashku, tak tu instalaci stazi zapakovat s velikosti archivu treba 2 GB, jen to udela vic souboru.

Porad jednodussi nez litat po meste a shanet dvouvrstva media.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 27 úno 2015 18:30

Předpokládám, že by stejně to ISO mělo být vypálené jako rozbalený obraz disku, tedy ve výsledku klasické soubory a složky, tedy žádný soubor nebude mít jistě více jak 4 GB.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 27 úno 2015 18:47

potřebuju vypálit program do práce stáhnul jsem ho v .iso-co na to správce pc?

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”