Pár SEO otázek

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

acerman
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Pár SEO otázek

Příspěvekod acerman » 05 bře 2015 00:38

dobrý den,
Mám pár otázek.

1) budu mít stránky, které mají zhruba 15 stránek a asi 30 štítků. V souboru sitemap se uvádí i odkazy na štítky, nebo se zadává jen "hlavní obsah", což je těch 15 stránek.

2) na stránkách se mi tvoří nějaké duplicity, web je dělán přes redakční systém a nevím, jak se jich zbavit pomocí nastavení. Jakým způsobem je toto možné obejít? stačí duplicitní stránky dát do robots.txt s atributy noindex, nofollow?

3) Jaký je rozdíl mezi noindex a nofollow z hlediska seo? Co co známená vím, ale nevím, jaký to má vliv na seo.

4) Mám štítky, které po rozkliknutí zobrazí stejný text, tedy se jedná o duplicitu. Například štítek Seo a štítek Optimalizace zobrazí totožné 4 stránky. Vadí to? je vhodné toto řešit například pomocí tagu "canonical" (pokud to vůbec bude proveditelné)

5) Co je bráno jako duplicita? aneb když mám stránku, kde jsou 2/3 textu stejné jako na jiné stránce stejného webu, je to bráno jako duplicitní obsah? to samé u štítků, když mi jeden štítek zobrazuje úvod například 2 ze 3 článků, vůči druhému štítku, je to tak v pořádku?

6) Mám velmi podobné titulky a description, jelikož se jedná o velmi podobné služby. Dám příklad:
Title:
Jedna stránka - "Školení a doučování Microsoft Excel"
Druhá stránka - "Školení a doučování Microsoft Word"
Description:
Jedna stránka - "Poskytujeme školení a doučování Microsoft Excel. Vypracujeme za vás jakékoliv dokumenty v programu MS Excel. Neztrácejte čas a objednejte si nás"
Druhá stránka - "Poskytujeme školení a doučování Microsoft Word. Vypracujeme za vás jakékoliv dokumenty v programu MS Word. Neztrácejte čas a objednejte si nás"
Jak vidíte, jsou si popisky velmi podobné, ale vždy cílí na jiné klíčové slovo. Je to z hlediska seo v pořádku, nebo je potřeba pro každou stránku i v tomto případě vymyslet úplně jiné znění?

Děkuji za Vaše veškeré odpovědi :-)

Reklama

Zpět na “Programování a tvorba webu”