Nejlepší GK do 11,000 Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

elrodos
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Nejlepší GK do 11,000

Příspěvekod elrodos » 12 bře 2015 18:45

vždyť ta Gaming je lepší ne ? :D
Napiště mi někdo v jednom příspěvku vše, v čem je horší než modrá.
Naposledy upravil(a) elrodos dne 12 bře 2015 18:49, celkem upraveno 1 x.

Reklama
mtv
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod mtv » 12 bře 2015 18:49

ne je stejná.. za 2,7k už můžeš koupit lepší
Naposledy upravil(a) mtv dne 12 bře 2015 18:51, celkem upraveno 1 x.

elrodos
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod elrodos » 12 bře 2015 18:51

ta gaming ma lepsi audio a killer ethernet a je hezci a nekupoval bych ji za 2,7 ale za 2,2
http://www.alexa.cz/msi-b85-g43-gaming- ... %20B85-G43

mtv
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod mtv » 12 bře 2015 18:57

za 2,2 ok

elrodos
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod elrodos » 12 bře 2015 18:58

jj těch 2,7 bych za ni také nedal.
A myslím že diskuzi můžeme uzavřít. Děkuji

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 12 bře 2015 19:10

elrodos píše:CPU/MB/Zdroj změněno, Bednu nechám tak jak je, stejně tu budu pak dokupovat, zatím to nechám ve staré, takže pak ještě uvidím. Co se týče RAM, tak už jsem tu psal, že jednu Corsair Vengeance Black 4GB mám a tak jí podle tebe mám vyhodit a koupit si dvě nové ? SSD tozhodně nechám ten co tam mám.
A myslím si, že diskutovat na diskuzním fóru není nikdy od věci. :)

Neřekl jsem, ať vyhodíš svůj modul. V postu předtím jsem napsal, že ať vyhodíš z košíku 8GB a dáš si tam druhou 4GB, ale rozhodně jsem nemyslel něco, kde hliník přečuhuje několik čísel nad modul. Jestli máš ty stejné paměti doma, doporučuji sundat hliník. Stejně je ti na prd.
SSD rozhodně nech ten, co tam máš. Vlastně mi do toho nic není, jsou to tvoje čtyři stovky.

Na diskuzním fóru je od věci diskutovat, ale všiml sis, že by každé druhé téma bylo pětistránkové? Na první stránce této sekce vidím jen to tvé a od uživatele R0bin.
Rozdíl je v tom, že většina uživatelů pochopí proč vybrat to a to po tom, co mu dva-tři jiní řeknou totožný (správný) názor a nikdo jiný nic nenamítá. V tomhle případě tady vznikla OT debata, kdy se mtv snažil obhájit neobhajitelné.
Poslali jsme ti několik návrhů, z nichž většina byla dobrá - když nebyla, vypilovaly se detaily (viz má nebo Adysova sestava). Takže tak. Diskutovat se má a musí, ale v rozumných mezích, od kterých jsme tedy řádně odbočili.

Toto jsou fakta, přeber si to jak chceš.

PS.: jen k výběru té červené, jo... je to jedno za ty prachy, ale jen abych vyvedl z omylu - nemá lepší audio a nemá lepší LAN. Pokud se nemýlím, právě s tím LANem byly problémy a řešilo se to nejen tady na fóru. Chtělo by to pohledat. G43 B85 Jsou v podstatě totožné desky, jen jedna je modrá a druhá červená. Jedna je dražší s přízviskem Gaming, druhá levnější bez přízviska. Tak to vidím já.
PPS.: pokud chceš diskuzi uzavřít, můžeš tak vykonat sám kliknutím na zelenou fajfku vedle příspěvku, který ti podle tebe nejvíce pomohl. Kdybys chtěl někdy později odemknout, musíš si napsat SZ.

elrodos
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod elrodos » 12 bře 2015 19:21

Clorky píše:Neřekl jsem, ať vyhodíš svůj modul. V postu předtím jsem napsal, že ať vyhodíš z košíku 8GB a dáš si tam druhou 4GB, ale rozhodně jsem nemyslel něco, kde hliník přečuhuje několik čísel nad modul. Jestli máš ty stejné paměti doma, doporučuji sundat hliník. Stejně je ti na prd.
SSD rozhodně nech ten, co tam máš. Vlastně mi do toho nic není, jsou to tvoje čtyři stovky.

Pokud mi ten hliník nebude překážet, tak myslím že by tam mohl zůstat. V košíku mám 2x4GB, protože mít tam jen jednu, tak by to mohlo někoho kdo si nvšiml že jednu mám zmást. SSD je znatelně lepší, než ten, co navrhl Adys301.

Clorky píše:Na diskuzním fóru je od věci diskutovat, ale všiml sis, že by každé druhé téma bylo pětistránkové? Na první stránce této sekce vidím jen to tvé a od uživatele R0bin.
Rozdíl je v tom, že většina uživatelů pochopí proč vybrat to a to po tom, co mu dva-tři jiní řeknou totožný (správný) názor a nikdo jiný nic nenamítá. V tomhle případě tady vznikla OT debata, kdy se mtv snažil obhájit neobhajitelné.
Poslali jsme ti několik návrhů, z nichž většina byla dobrá - když nebyla, vypilovaly se detaily (viz má nebo Adysova sestava). Takže tak. Diskutovat se má a musí, ale v rozumných mezích, od kterých jsme tedy řádně odbočili.

Jde o to, že z těch vašich názorů, toho lajk jako já, nemůže moc pobrat, ale každopádně za ně děkuji. Za odbočení se omlouvám, každopádně jsem měl automaticky založit nové téma čistě na řešení sestavy a ne "Nejlepší GK do 11,000".

Clorky píše:PS.: jen k výběru té červené, jo... je to jedno za ty prachy, ale jen abych vyvedl z omylu - nemá lepší audio a nemá lepší LAN. Pokud se nemýlím, právě s tím LANem byly problémy a řešilo se to nejen tady na fóru. Chtělo by to pohledat. G43 B85 Jsou v podstatě totožné desky, jen jedna je modrá a druhá červená. Jedna je dražší s přízviskem Gaming, druhá levnější bez přízviska. Tak to vidím já.
PPS.: pokud chceš diskuzi uzavřít, můžeš tak vykonat sám kliknutím na zelenou fajfku vedle příspěvku, který ti podle tebe nejvíce pomohl. Kdybys chtěl někdy později odemknout, musíš si napsat SZ.

Právě že co jsem hledal ohledně té G43 B85 Gaming, tak jsem četl ze se jim snížil ping u zahraničí o nějakých 20-30ms a u domácích o nějaké 2-3ms.

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 12 bře 2015 19:30

Pokud nebude překážet, tak OK. Mi při sestaveních několika strojů vždy kolidovaly hlavně s Noctua chladiči.
Já jen říkám, co jsem zahlédl. S tou deskou zkušenosti nemám, zázrak to rozhodně není.
viewtopic.php?p=1167779#p1167779
viewtopic.php?p=1167732#p1167732
viewtopic.php?p=1041383#p1041383

edit: aha, všiml jsem si, že tam nemáš chladič. Nevidím jako vhodné fungovat u sestavy za víc než 20k na boxu...

Něco takového naprosto stačí, procesor poběží na dobrých teplotách a nebude to řvát.
http://www.czc.cz/silentiumpc-fera-2-he ... 73/produkt

elrodos
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod elrodos » 12 bře 2015 19:44

Co se týče té desky, tak ještě pořádně prohledám internet pro více info...

No přemýšlel jsem že to nechám s dodávaným chladičem. Myslíš že by se to mohlo hodně zahřívat ? Na hlučnosti mi ani tolik nezáleží, pokud bude HW v pořádku.

ondra91
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod ondra91 » 12 bře 2015 19:56

Nečetl jsem předchozí posty, ale momentálně je akce na alfa.cz

https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051400000000002RZT

970 za 9,6 + kupon zaklínače. Tady není o čem přemýšlet

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 12 bře 2015 20:04

Intelovský box byl OK, než ubrali hliníku (heatpipe). Jako, zahřívat se to trochu bude a asi to i uslyšíš, ale nebude to nic hrozného. V obou případech je na tom Intel líp, než AMD.
Pro jistotu bych bral zmíněný chladič. Box do takové sestavy skutečně nepatří.

HribaStanislav350
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod HribaStanislav350 » 12 bře 2015 20:12

ondra91 píše:Nečetl jsem předchozí posty, ale momentálně je akce na alfa.cz

https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051400000000002RZT

970 za 9,6 + kupon zaklínače. Tady není o čem přemýšlet

Ale, oni 970 zlevnili ? tak to potom jo.
MB: MSI B450 GAMING PLUS MAX
CPU: AMD RYZEN 5 3600
GPU: GIGABYTE Radeon RX 570 4GB AORUS
RAM: 16GB (2x8GB) DDR4 3333mhz
PSU: RIOTORO Enigma G2 650w
CASE: CoolerMaster Force 500

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”