Zdravím všechny,
je tomu pár měsíců co jsem s Javou úplně začínal v BlueJ, po chvilce jsem přešel do Eclipsu, kde se učím teď.
Můj problém je, že se potřebuju přenést z takové té nevědomosti, kdy pořádně nevím co vytvořit, kvůli nedostatku vědomostí. Kdykoliv začnu sledovat nějaké začátečnické tutoriály, je to to samé 3 hodiny úplného základu jako co jsou proměnné, základní operace etc, ale to "vše" už znám. A po tomhle najednou tutoriály skočí do složitých věcí, ve kterých se ztrácím. Nedávno jsem narazil na práci s GUI, tk jsem si vytvořil převodník z C na F stupně, ale pořád stojím na místě, chtěl bych se tomu věnovat, je pravda, že jsem si nekoupil žádnou programovací knihu, raději bych navštěvoval nějaké kurzy Javy, klidně placené, buď online nebo přímo (Olomouc). Zkrátka potřebuji se převést přes tuto začátečnickou neznalost. Jak jste ji řešili vy? Děkuji.
Začátečník v Javě potřebuje "nakopnout"
Re: Začátečník v Javě potřebuje "nakopnout"
Záleží jak až jsi moc daleko. Nejlepší je se to učit rovnou na příkladech. Podívej se semhttps://www.interval.cz/clanky/10-stranek-ktere-vam-pomohou-vypilovat-programovani/, je tam dost stránek, na kterých máš různá programovací cvičení, který ti dobře procvičí jazyk.Navíc u těch cvičení bývají i řešení od jiných úživatelů pro kontrolu složitosti atd. Možnou nevýhodou může být, že jsou v angličtině.
Procesor: Intel i7 6700K 4.0GHz
Deska: ASROCK Z170 EXTREME4
Chladič: NOCTUA NH-U12S
RAM: Corsair 16GB KIT DDR4 2400MHz CL14 Vengeance LPX
Disk: Intel 535 240GB SSD
Zdroj: EVGA SuperNOVA 550 G3
Skříň: Fractal Design Define R4 Arctic White - Window
Deska: ASROCK Z170 EXTREME4
Chladič: NOCTUA NH-U12S
RAM: Corsair 16GB KIT DDR4 2400MHz CL14 Vengeance LPX
Disk: Intel 535 240GB SSD
Zdroj: EVGA SuperNOVA 550 G3