Zdravím, ve firmě mi dali tenhle vyřazený PC http://www.sphere.ma/detail.php?article=45 (dávali je zájemcům a vybral jsem si tenhle). Ale nebyl tam HDD, asi na něm byla důvěrná data tak si ho nechali (nevím na co, když zákl. deska má na HDD starý konektor, ATA) a RAMky.
Potřebuji vědět, jaký konektor ATA (I / II / III) tam bude pasovat a zda vůbec takový HDD ještě seženu a za kolik asi.. Našel jsem něco o redukcích na novější SATA se kterou by se ten HDD lépe sháněl. Bylo by možné takovou redukci použít i v mém případě?
Pak tam ještě nejsou ty RAMky, ale našel jsem tam nějaký název patice, tak se snad budou podle toho shánět lépe. RAM si tam dám více, než 512 MB jak je na té stránce napsáno.
Děkuji moc, pokud někdo bude vědět něco, co mi pomůže a napíše to sem.
Jaký HDD do tohoto staršího PC?
Re: Jaký HDD do tohoto staršího PC?
Tu samou sestavu mám doma i s HDD ,pokud budeš chtít info víš kam psát
A jakou zázračnou informaci by od tebe získal?
V Optiplex 270 byl postavený na Intel 865G a to znamená, že v tom budou nejméně 2 konektroy SATA, takže pujdou SSD i HDD. Jediny problém může být u emulací, sekvence a časování, ale většina solidních výrobců zachovává zpětnou kompatibilitu. Spravná otázka by měla znít, jetsli to má cenu větší, než letní zarážka na dveře.
V Optiplex 270 byl postavený na Intel 865G a to znamená, že v tom budou nejméně 2 konektroy SATA, takže pujdou SSD i HDD. Jediny problém může být u emulací, sekvence a časování, ale většina solidních výrobců zachovává zpětnou kompatibilitu. Spravná otázka by měla znít, jetsli to má cenu větší, než letní zarážka na dveře.
Takže jsem tam přehlédl ty 2 porty SATA bez šedých kabelů? Ten šedý kabel tam je jen s ATA.
Musím se zeptat, co myslíš tou emulací, sekvencí, načasováním a zpětnou kompatibilitou? Zda na SATA I bude pasovat HDD kompatibilní se SATA II?
Edyson: Můžeš mi napsat, jaký HDD tam máš, jenže už bude starý, takže ho neseženu.
Musím se zeptat, co myslíš tou emulací, sekvencí, načasováním a zpětnou kompatibilitou? Zda na SATA I bude pasovat HDD kompatibilní se SATA II?
Edyson: Můžeš mi napsat, jaký HDD tam máš, jenže už bude starý, takže ho neseženu.
Ten Optiplex má jak PATA, tak i SATA porty (hledej je hned vedle posledního PATA portu), je možné, že v té case nemáš SATA kabely, ale ty se dají koupit. IDE HDD se koupit pořád dá, je toho plné aukro, ebay... ale je to zbytečné, kup si SATA kabel a SATA HDD.
Co se týče RAM, tak pokud to je GX270, můžeš mít maximálně 4GB, a to 4x 1GB DDR SDRAM 333Mhz nebo 400Mhz
Co se týče RAM, tak pokud to je GX270, můžeš mít maximálně 4GB, a to 4x 1GB DDR SDRAM 333Mhz nebo 400Mhz
Děkuju za vaše názory a rady. 

Ona tam je asi nějaká stará zákl. deska, protože tam nic, co by vypadalo jako SATA napájecí nebo datový port nevidím. Kde je ten poslední PATA port, nechtěl jsi napsat ,,posledního ATA portu"? Je tam jen ten ATA port. Přiložím fotku zákl. desky, ať se dá poznat, jestli to je ta která myslíte že tam je a zda tam je ten SATA port.
Jak je to s tím napájecím kabelem, u ATA je v tom jednom dohromady s datovým a u SATA a PATA je zvlášť datový a napájecí? V case jsem viděl jen jeden a to je ATA.
A co ta kompatibilita, je tam zachována zpětná kompatibilita, nebo jak to zjistím?
Jak je to s tím napájecím kabelem, u ATA je v tom jednom dohromady s datovým a u SATA a PATA je zvlášť datový a napájecí? V case jsem viděl jen jeden a to je ATA.
A co ta kompatibilita, je tam zachována zpětná kompatibilita, nebo jak to zjistím?
Měly by být v pravo nahoře pod těma pata kabelama. Jsou jako kdyby z boku základní desky.
hoplus1 píše:Kde je ten poslední PATA port, nechtěl jsi napsat ,,posledního ATA portu"? Je tam jen ten ATA port.
To jsem rozhodně nechtěl. Ten placatý kabel se dříve jmenoval ATA, po vynalezení SATA (Serial ATA) se tento kabel přejmenoval na PATA (Parallel ATA), (známý také jako IDE) z toho důvodu, aby bylo jasné, že když napíšeš PATA kabel, myslíš tím široký placatý kabel s 19ti piny na konektoru.
\\ Ty SATA porty jsou pravděpodobně na tom místě, kde je na obrázku chumel kabelů od zdroje.

-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
cervcek píše:aby bylo jasné, že když napíšeš PATA kabel, myslíš tím široký placatý kabel s 19ti piny na konektoru.
Neprijde ti to malo?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
No jo, přijde
on má vlastně 2 řady po dvaceti mínus jeden 

Takže tam mám hledat tohle http://cs.wikipedia.org/wiki/SATA#/medi ... _ports.jpg a něco, do čeho bude pasovat tohle http://cs.wikipedia.org/wiki/SATA#/medi ... _cable.jpg? A do HDD potom budu muset zapojit napájecí a datový kabel?
Když se na to dívám, vypadá že máš štěstí na desku kde ty SATA konektory nejsou.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 40
- 9608
-
od Prorock
Zobrazit poslední příspěvek
07 lis 2024 20:27