Konzole pro zotavení

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Janek.
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Konzole pro zotavení

Příspěvekod Janek. » 25 pro 2007 08:54

Ahoj rád bych se zeptal zda někdo mate zkušenost s konzolí pro zotavení,v knížce o windows jsem se dočetl o tomto nastavení takže jsem to udělal podle návodu ,ale chci se zeptat ted při startu pc,se mě vždy zobrazí okno jako kdybych mačkal f8 stím že tam je přidána konzole pro zotavení ,rád bych věděl jestli se dáto okno někde vypnout aby to nenabízelo při každém startu počítače,chodí mě tady i děti tak aby něco blbě nezmáčkli jinak po 30 sek.naběhne windows automaticky a jestli s tím máte někdo zkušenost že to opravdu pomůže při problémech a pokud bych to chtěl odstranit tak jak jestli stačí smazat příkazový řádek v nastavení po spuštění díky za radu.ahoj
Pokud nemáš u hlavy zbraň tak jde o ho....http://chs-arsoan.webnode.cz/

file:///C:/DOCUME~1/petr/LOCALS~1/Temp/gifanpr.htm

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

RE:

Příspěvekod jaro3 » 25 pro 2007 09:45

Máš buď špatně nastavený boot.ini nebo cfg.:
http://support.microsoft.com/kb/291980
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Janek.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Janek. » 25 pro 2007 14:53

Tak dík za radu ale abych neházel machra tak takhle daleko ještě nevidim a byl jsem s toho vedle samozřejmě jsem si ten odkaz přečetl ale jsem s toho paf,chtěl jsem hlavně vědět jestli to opravdu nějaký učinek má ale jak to tak vypadá tak to radějí bude lepší ten windows nainstalovat znova co myslíš,tak jestli mě mužeš poradit jak to dostat pryč ,jestli stačí odstranit popis toho operačn.spuštění v poznamkovem bloku ,spuštění a zotavení tam jsem to vymazal takže takže položka zotavení systému se mě už neoběvuje ,tohle jsem chtěl ale po startu pc pořád vyskakuje uvodní okno f8 mužeš mě poradit co s tím aby se to nezobrazovalo ,dík ahoj.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

RE:

Příspěvekod jaro3 » 25 pro 2007 15:48

Ne , mně tohle přesně pomohlo ,raději si to vytiskni.A najdi tady na foru jak má vypadat boot.ini, bylo to tu nedávno.Měl jsem tam nedokončenou instalaci toto mi pomohlo.Tak odkaz dával mike007:
Takto:
[boot loader]
timeout = 30
default = multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS ="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

RE:

Příspěvekod jaro3 » 25 pro 2007 16:01

Ještě-spouštění a zotavení systému-upravit-tam musíš mít napsáno , to co jsem Ti vypsal nahoře, pokud to nemáš, zkus dopsat,když Ti to nepůjde musíš postupovat podle stránek support.microsoft, který následne změní soubory boot.ini i cfg.

Janek.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Janek. » 25 pro 2007 16:05

ten první řádek tam mám ale ten druhý né ze začátku tam byl řádek o té konzole zotavení ten jsem ale vymazal ,takže když tam dostanu ten druhý s toho návodu tak by to mělo jet,ted čtu i ten příspěvek cos mě poradil ,a on to tam píše tak snad to pomuže

Janek.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Janek. » 25 pro 2007 16:41

Tak nepomohlo vložil jsem tam i ten druhý řádek dal jsem i kontrolu svazku a opravu chyb ale je to stejne pořad se zobrazuje na uvod okno f8 nevim jestli se nema zmenit i něco v biosu jako myslym bootovani mam jako první s hardisku a pak s cd ,zkusim tady něco vyštourat nebo napišu tomu mikovi kdybys něco našel ozvi se dík.

Janek.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Janek. » 25 pro 2007 17:15

Tak jsem asi na to přišel jelikož jsem smazal v příkazovém řádku konzoli pro zotavení tak jsem ji dal vytvořit znova a pak jsem změnil jen čas zobrazování nabídky systemu i konzole pro zotavení na nulu a už se to neukazuje při startu pc,doufam že jsem nic nezvoral a že někdo kdo tomu rozumí určitě líp než já tak mě opraví jestli jsem něco udělal blbě ,jinak bych se rád dozvěděl jak toto všechno vrátit spět kdybych chtěl myslím tím odstranění konzoly zotavení ale tak aby se nespouštělo onko f8 při startu protože když jsem to jen vymazal s přikaz.řádku protože jsem myslel že to bude stačit tak konzole zmizela ale okno jak jsem psal se zobrazovalo stále a nepomohlo ani stažení času pro zobrazení oper.system.jinak dík za snahu poradit staremu pardalovi který se stáááále učí dík.

Janek.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Janek. » 25 pro 2007 17:20

Pro jistotu vkladam popis jak to ted vypadá v příkazovém řádku já doufám že nevadí v prvním příkazu čas ...0....vím že se tu v nabídce zobrazoval 30s. ale to by asi zase vyskakovalo okno ,podle mě ,jestli se mýlim opravte mě prosím,dík. [boot loader]
timeout=0
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS ="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
C:\CMDCONS\BOOTSECT.DAT="Konzola pro zotavenˇ syst‚mu Microsoft Windows XP" /cmdcons

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

RE:

Příspěvekod jaro3 » 25 pro 2007 18:35

Byl jsem pryč. Ten poslední řádek smaž.Podívej se jak vypadá C:\boot.ini.Pokud ho nevidíš, povol v možnostech složky skryté soubory.Nejlepší je celé ale provést příkazem Bootcfg, jak jsem Ti dával výše.Pak máš pokoj i s tím když v obnovení vše smažeš a nemáš tam vidět OS.

Janek.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Janek. » 25 pro 2007 20:19

ad se snažim sebevíc tak žadný s příkazu co zadam v start,spustit tak se mě nerozjede jen to problikne že neni vidět ani co tam je během setiny sekundy to zhasne pouze u msconfig.mě vyskočí hláška že to nebylo nalezeno a jestli jsem to dobře napsal ,už mam hlavu otočenou okolo moc tomu zas nerozumím kdyby jsi mě to napsal prosimtě polopatě jestli to vubec dělam dobře,ten poslední řádek jsem smazal ,ale další příkazy mě nějak nejdou nebo jestli víš jak to všechno smazat ale nemyslím tím bod obnovy protože jsem to zkusil a blbly mě hry spíš něco aby se to dalo do puvodní hodnoty dík za trpělivost.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

RE:

Příspěvekod jaro3 » 25 pro 2007 21:29

JE TAM vše musíš zadat do run:bootcfg /default před závorkou mezera!

Zpět na “Problémy s hardwarem”