Dobrý den,
dnes jsem používal NTB ještě ve škole, přišel jsem domů, zapojil ho a fungoval v pořádku. Při hraní CS:GO se místo obrazu začal zobrazovat "šum", podobný jako třeba na analogové TV, když nemáte signál.
Nevěděl jsem co s tím je, proto jsem to okamžite vypnul, odpojil AC, vyndal baterii i pevný disk a podíval jsem se, zda-li není nějaká součástka vyhořelá či vadná.
Vše vypadalo v pořádku, komponent jsem opět zapojil a spustil ntb, začal se opětovně vypínat a zapínat. Nedostal jsem se ani k POST testům, natož k BIOSu.
NTB: Acer Aspire V3-571G (i5-3210m, 6GB, nVidia 640m, 750HDD)
zakoupen někdy v listopadu 2012.
Dá se takhle přes fórum identifikovat problém? do několika minut sem postnu i video. Díky.
NTB náhle přestal fungovat Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: NTB náhle přestal fungovat
Asi máš smůlu, jak koukám je již po záruce a podle všeho se jedná o HW závadu. Může to být vadná grafická karta, nebo i základní deska, ale jen podle uvedeného popisu se to bezpečně zjistit nedá.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
To bude deska. Asi je mrtvý, oprava by vyšla dráž než nový. Chtělo by to něco méně Acer 

Taky to tak vidím, vydržel déle než 2 roky a to se u Aceru cení
tady zasílám odkaz na video, které sem nahrál, jedná se o snímky hned po zapnutí.
https://onedrive.live.com/redir?resid=A14398E81517E793!122509&authkey=!AMFvvnZDrUM1_dQ&ithint=video%2c3gp (odkaz na OneDrive.com)

tady zasílám odkaz na video, které sem nahrál, jedná se o snímky hned po zapnutí.
https://onedrive.live.com/redir?resid=A14398E81517E793!122509&authkey=!AMFvvnZDrUM1_dQ&ithint=video%2c3gp (odkaz na OneDrive.com)
Já bych to tak rychle nevzdával, tohle vypadá na nějaký zkrat. Známému se něco podobného už stalo a notebook jsme zachránili.
Zkusil bych následující:
1) Restartovat CMOS, na internetu najdeš určitě spoustu návodů, jak to udělat právě u tohohle Aceru.
2) Odstranit el. náboj z vnitřních komponent:
a) Odpoj všechny zdroje napájení (kabel, baterka..)
b) Podrž tlačítko pro spuštění 30 a více sekund
c) Zapojit jenom kabel, bez baterky.
d) Spusť počítač
Pokud nejde o permanentní HW poškození, notebook by se měl rozběhnout a normálně nabootovat.
Pokud se tak stane, stačí stroj celý vypnout, zapojit baterku a znovu spustit.
Hodně štěstí, Ing. Bouchala.
Zkusil bych následující:
1) Restartovat CMOS, na internetu najdeš určitě spoustu návodů, jak to udělat právě u tohohle Aceru.
2) Odstranit el. náboj z vnitřních komponent:
a) Odpoj všechny zdroje napájení (kabel, baterka..)
b) Podrž tlačítko pro spuštění 30 a více sekund
c) Zapojit jenom kabel, bez baterky.
d) Spusť počítač
Pokud nejde o permanentní HW poškození, notebook by se měl rozběhnout a normálně nabootovat.
Pokud se tak stane, stačí stroj celý vypnout, zapojit baterku a znovu spustit.
Hodně štěstí, Ing. Bouchala.
Wow! Děkuju moc pane Bouchala, postupoval jsem dle výše uvedeného návodu a ntb úspěšně přešel přes BIOS a nabootoval bez problému.
Ještě jednou děkuji... i těm, kteří už se těšili na crash testy :)
Ještě jednou děkuji... i těm, kteří už se těšili na crash testy :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2382
-
od pee.tr
Zobrazit poslední příspěvek
03 říj 2024 20:14
-
- 9
- 6383
-
od nev259
11 úno 2025 11:38
-
- 6
- 1865
-
od petr22
15 pro 2024 17:59
-
-
Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu - 17
- 7860
-
od rhsCZ
14 kvě 2025 18:57
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”