Co jsme si koupili ... Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Karlik
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Co jsme si koupili ...

Příspěvekod Karlik » 12 kvě 2015 18:10

Jak na tom je ten Asus ZenFone s výdrží na baterce? Docela se mi líbí, pořád váhám mezi nějakou Lumíí nebo Honorem 3C a za tohle bych
1 000,- klidně připlatil.
PC:
CPU: Intel Core i3-4150 Processor + Cooler Master TPC 600 pasivně
MB: GIGABYTE GA-B85M-D3H rev 1.1,
RAM: Kingston HyperX Fury white 4GB DDR3 1866 (2x)
GPU: MSI GTX 750Ti Gaming
HDD: Samsung 320GB, Seagate Barracuda 1TB, Kingston V300 120GB
Case: Sama Carbon Cube
PSU: Chieftec 500W
Windows 8.1

Reklama
Petison
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Petison » 12 kvě 2015 18:35

Tak u něj je zrovna baterie hodně slabá.To raději Honor 3C

Pepulin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Pepulin » 12 kvě 2015 18:41

Baterie mi nevadí měl jsem Sony xperia arc s to bylo ještě horší.. Jinak mobil zvládnul bezproblémově všechny hry například Wot Blitz 50fps. AnTuTu: Benchmark kolem 24 000 z 2gb ram je obvykle volných + - 1400 mb
PC: CPU: Intel Core i5 6600 GPU: nVidia GeForce GTX 970 RAM: 8GB Kingston DDR4 Zdroj: Seasonic 520W MB: MSI H170 Gaming M3 Case: NZXT Source 340

PS 1 Slim

Karlik
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Karlik » 12 kvě 2015 18:55

O hry mi nejde, hlavně bay to bylo ce nejplynulejší. Proto mě docela lákal WP, ale zase na androidu se mi líbí velký množství aplikací.
PC:
CPU: Intel Core i3-4150 Processor + Cooler Master TPC 600 pasivně
MB: GIGABYTE GA-B85M-D3H rev 1.1,
RAM: Kingston HyperX Fury white 4GB DDR3 1866 (2x)
GPU: MSI GTX 750Ti Gaming
HDD: Samsung 320GB, Seagate Barracuda 1TB, Kingston V300 120GB
Case: Sama Carbon Cube
PSU: Chieftec 500W
Windows 8.1

Pepulin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Pepulin » 12 kvě 2015 18:59

Svižnej je až až zatím ani 1 lag
PC: CPU: Intel Core i5 6600 GPU: nVidia GeForce GTX 970 RAM: 8GB Kingston DDR4 Zdroj: Seasonic 520W MB: MSI H170 Gaming M3 Case: NZXT Source 340

PS 1 Slim

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 12 kvě 2015 19:20

:offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic:

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 12 kvě 2015 19:43

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek Nejpodobnější fotka, nikde ji nemůžu sehnat.

Zbytek se dokoupí postupně.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

IDVert3X
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod IDVert3X » 17 kvě 2015 15:45

Načo vodníka na i3? :D

Simroth
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Simroth » 17 kvě 2015 16:39

Protože t okoupil od Flank3ra za výhodnou cenu ?? :lol: :lol:
CPU - Intel Core i7-9700K + Noctua NH-D14
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod jaojao » 17 kvě 2015 19:03

X píše:NAS WD: My Cloud 6 TB[/b] (1 Gb/s Ethernet, USB 3, jednodisková verze) ..Na seriály jako stvořený :smile: Navrhl jsem jednomu e-shopu, co je měl v nabídce za nejvýhodnější cenu, aby mi poskytl slevu 500 Kč, že tyhle TOP modely (nejvyšší jednodisková kapacita v této době) jsou předražené (líná huba = holé neštěstí :lol: ) .

TAk já jsem nesmlouval vybral jsem tento Western Digital Elements 2TB, 3,5", USB3.0, WDBWLG0020HBK-EESN
http://www.alexa.cz/western-digital-ele ... 30985.html
A jen jsem číhal na vhodný okamžik :lol: , ono se to tam po pár hodinách mění a jak to zase spadlo na nižší cenu :-) ,
tak i s dobírkou 2585.00 Kč taky pěkná pálka :-(
western-digital-elements-2tb-3-5-usb3-0-wdbwlg0020hbk-eesn_i230985.jpg
western-digital-elements-2tb-3-5-usb3-0-wdbwlg0020hbk-eesn_i230985.jpg (8 KiB) Zobrazeno 1128 x
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 17 kvě 2015 22:01

jaojao: Ono když se to přepočítá cenou na kapacitu, tak nakonec vyjde výhodněji ta nejvyšší verze (6 TB), navíc už mám 2x 3 TB a nechci za chvíli mít farmu 20 NASů :lol: Škoda že jsi nešel do NASu (asi máš jiné priority), já bych měl z pravého externího (přenášecího) harddisku strach, i když jsou uzpůsobený k pohybu, stejně docela často (asi právě i tím pohybem) odchází. NAS někam položíš, připojíš na ethernet a využíváš kdekoli v síti i vícenásobně najednou, ten můj poslední má i USB 3, ale spíš k připojení dalšího externího hardu a tím zvětšení kapacity. Ten novější (bílý) typ v tvé verzi neměli? Opravdu se vyplatí, je tišší a řekl bych o chlup výkonnější ...

Lenovo IdeaTab MiiX 2 (59412891)

Výkonný tablet s dokovací stanicí, velkým multidotykovým FullHD 11.6“ širokoúhlým IPS displejem, vybavený dvoujádrovým procesorem Intel Core i5-4202Y z rodiny Haswell a operačním systémem Windows 8.1. Rychlý procesor s podporou Hyperthreading pro hraní her a snadné procházení webu, moderní LED podsvícení, procesor s taktem 1.6 GHz, rozlišení IPS displeje 1920 x 1080 bodů, ovládání více doteky, 8 GB operační paměti DDR3, 256 GB SSD disk, WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, kamera 2MP + 5MP, 1x USB 3.0 + 2x USB 2.0 (na docku), čtečka karet micro SD, integrované stereo reproduktory JBL + subwoofer, výdrž baterie až 8 hodin.

Technické parametry:
Úhlopříčka displeje ["]: 11,6 (29 cm)
Rozlišení displeje: 1920 x 1080 (Full HD)
Typ displeje: dotykový
Operační systém: Windows 8.1
Velikosti úložného prostoru (součet) [GB]: 256
Typ pevného disku: SSD
Typ procesoru: Intel Core i5 (Haswell)
Velikost operační paměti [GB]: 8

Procesor:
Typ procesoru: Intel Core i5 (Haswell)
Model procesoru: 4202Y(1.6/2.0GHz)
Počet jader procesoru: 2 (s HT: 4)

Operační systém:
Operační systém: Windows 8.1 (64bit)

Displej / grafika:
Typ displeje: dotykový (10 bodů)
Rozlišení displeje: 1920 x 1080 (Full HD)
Úhlopříčka displeje ["]: 11,6 (29 cm aktivní plochy)
Grafická karta: Intel HD Graphics

Optická mechanika / pevný disk:
Optická mechanika: není
Typ pevného disku: SSD
Počet pevných disků: 1
Velikosti úložného prostoru (součet) [GB]: 256

Operační paměť:
Typ paměti: DDR3
Velikost operační paměti [GB]: 8

Připojení k síti:
Bluetooth: Ano (4)
GPS: Ano
Typ síťové karty: WLAN
Wi-Fi standardy: a, b, g, n

Rozhraní:
micro HDMI: Ano (tablet)
Dokovací konektor: Ano
Počet portů USB 3.0: 1 (tablet)
Počet portů USB 2.0: 2 (dok / klávesnice)

Fyzické charakteristiky a barevné provedení:
Barva: stříbrná
Výška [mm]: 190
Šířka [mm]: 300
Hloubka [mm]: 18,5
Hmotnost [kg]: 1,35
Klasifikace: zařízení 2v1
Dle využití: Firemní

Další informace:
Výrobce: Lenovo
Kód výrobce: 59412891
EAN: 8886310807964
Stránky výrobce: pc.ibm.com/cz/home.html
V nabídce od: 25.4.2014
Záruka: 2 roky

- automatické bezpečnostní přihlašování podle vaší tváře (či vašich rodinných příslušníků), určitě se podívejte na video ke konci s touto vychytávkou, je dost vtipné :lol:
- rozpoznávání vzdušných gest a akcí na ně (například další písničku či film), až do 2 m od tabletu, když dáte ukazovák před ústa, zvuk se "mutne" (vypne)

Tablet IdeaTab Miix 2 od společnosti Lenovo je další tablet vybavený novým operačním systémem Windows 8.1, který přináší pokročilou podporu dotykového ovládání a v balení naleznete i dokovací stanici s dalšími přídavnými porty a integrovanou klávesnicí. Řada těchto tabletů představuje výkonné stroje pro hraní her nebo rychlého procházení internetu. Tablet disponuje velkou úhlopříčkou LCD displeje a díky tenkému tělu s tloušťkou pouze 11mm (18.5mm s dokovací stanicí) se velmi snadno přenáší. Dlouhou výdrž i na cestách zajistí vestavěná dobíjecí Li-pol baterie s vysokou kapacitou. Díky dvoujádrovému procesoru pracujícím na vysoké taktovací frekvenci je tablet velmi rychlý a WiFi připojením se budete moci připojit k internetu na nejrůznějších místech.

Obrázek

Vynikající přednosti

Tablet Lenovo IdeaTab Miix 2 se vyznačuje především dostatečnou 256GB interní SSD pamětí nebo kvalitním širokoúhlým IPS displejem s moderním LED podsvícením, širokými pozorovacími úhly a vynikajícím obrazem, který je možné ovládat více doteky najednou. Získáte bezvadný přehled při hraní her, sledování filmů, prohlížení fotoalb, prezentací a brouzdání po internetu. Přístroj je poháněn výkonným dvoujádrovým procesorem s podporou Hyperthreading Intel Core i5-4202Y, který pracuje na frekvenci 1.6GHz a je doplněn o 3MB Cache paměti.
Snadná práce

Tablet je pro práci vybaven kvalitním multidotykovém displejem s vysokým rozlišením a širokými pozorovacími úhly. Již od výrobce je přeinstalovaný nový operační systém Windows 8.1, který podporuje dotykové ovládání, ale zároveň umožňuje spustit i klasické kancelářské programy jako Váš osobní počítač. Příkladem může být možnost pracovat v kancelářském balíčku Office, který není standardně v přístroji obsažen. Spouštět lze samozřejmě i jiné programy určené pro operační systém Windows 8.1 a tím posunout hranice používání mobilních zařízení.

Obrázek

Kvalitní IPS displej, webkamera a dokonalý zvuk

Excelentní obraz nabízí moderní displej s IPS technologií. Tento 11.6" displej s vícedotykovým ovládáním poskytuje FullHD rozlišení 1920 x 1080 bodů a vynikající pozorovací úhly. V tabletu se nacházejí dvě integrované kamery. Přední kamera má rozlišení až 2MP a poskytuje velmi ostrý obraz při nejrůznějších video konferencích. Zvuk při komunikaci snímá integrovaný mikrofon. Na zadní straně se nachází 5MP kamera, kterou je možné pořizovat velmi kvalitní fotografie nebo nahrávat videa. O skvělý zvuk se starají integrované stereo reproduktory se subwooferem integrovaným na dodávané na dokovací stanici.

Obrázek

Velké možnosti připojení

Připojení k internetu můžete provést pomocí bezdrátového rozhraní WiFi standardu 802.11b/g/n. Díky tomu se budete moci připojit v kavárnách, kancelářích nebo domácnostech, kde mají volnou bezdrátovou síť nebo Vám umožní využívat připojení k internetu. Nejrůznější periferie lze připojit do USB konektorů integrovaných na dokovací stanici nebo bezdrátově pomocí Bluetooth rozhraní verze 4.0.
Windows 8.1

Přístroj pohání nový operační systém z dílen společnosti Windows. Konkrétně se jedná o Windows 8.1, který oproti předchozím verzím přináší velké množství rozšíření a líbivou tabletovou grafiku s interaktivními dlaždicemi, kde budete stále v obraze co se děje na sociálních sítích, nebo budete informováni o příhodu emailu. S novinkami, jako je úvodní obrazovka, ovládací tlačítka, účet Microsoft nebo služba Windows Store bude práce pohodlnější než kdykoli dříve. Systém je již v základu vybaven řadou aplikací, ale se službou Windows Store můžete získat mnoho dalších. Vaše kontakty, soubory, aplikace, nastavení i weby můžete mít vždy po ruce s účtem Microsoft. K dispozici máte i nový webový prohlížeč Internet Explorer 11, který je rychlejší, bezpečnější a intuitivnější.
Klíčové vlastnosti

V atraktivním šasi je uložen výkonný dvoujádrový procesor Intel Core i5-4202Y s frekvencí 1.6 GHz, který je podpořen operační pamětí DDR3 o velikosti 8GB. O zobrazení se stará širokoúhlý, multidotykový IPS displej s úhlopříčkou 11,6" a s rozlišením 1920 x 1080 bodů. Displej je možné ovládat více prsty najednou, čímž se zvýší značně ovladatelnost tabletu. Data můžete ukládat na 256GB interní paměti, nebo pokud by kapacita nedostačovala, můžete ji rozšířit pomocí micro SD paměťových karet. Pro fotografování a pořizování videozáznamu je v přední části zabudovaná webkamera s rozlišením snímače 2Mpx a v zadní se nachází 5MP kamera. Samozřejmostí je bezdrátové připojení WiFi b/g/n. Nejrůznější periferie připojíte pomocí bezdrátového Bluetooth rozhraní verze 4.0. Nechybí ani rozhraní 1x USB 3.0 + 2x USB 2.0.

Přístroj má rozměry 300 x 190 x 11 mm (18,5mm s dokovací stanicí) při hmotnosti cca 800 gramů + 550 gramů dokovací stanice a je vybaven vestavěnou Li-pol baterií (36Wh) se kterou vydrží pracovat až 8 hodin bez přítomnosti elektrické zásuvky.

http://shop.lenovo.com/us/en/tablets/le ... b-features

Přihlašování xichtem s vtipnou perličkou na závěr :lol:

Ovládání gesty:

Na upgradování PC je nevhodná doba (slabá koruna), která takovou nerozvážnost penalizuje mnohatisícovou "pokutou". Ale zahlédl jsem výhodný výprodej (rok starého modelu) docela skvělého tabletu (2 v 1). Když jsem ho před měsícem objednával, byl k sehnání i za 27 000 Kč, ale i za 24 000, 21 000, 19 000, 17 000. V CZC ho měli za 14 499 Kč (nyní přidražili o 500 Kč). Než jsem si to prostudoval a rozmyslel, objevil se vrácený kousek do 14 dní, komplet prý nepoškozený, jen s chybějícími ochrannými fóliemi na displeji. Hned jsem po tom skočil, protože sleva byla více než 1 100 Kč. Ovšem hned první den jsem si všiml, že na docku je poškozená ozdobná (kovová) linie u USB otvoru a je nalepovaná (2 kusy). Požádal jsem proto CZC o další slevu, to mi ji nabídlo, ale já si všimnul další věci. Na displeji, v pravém horním rohu byl ve světlých barvách vidět žlutý bod a kousek vedle žlutá linka (všiml jsem si toho při čtení e-knihy, bílá barva pozadí).

Dle vyjádření techniků z Brodu poškozený displej, takže jsem CZC výrobek vrátil a protože nechtěli přistoupit na cenu, kterou nabízí (chvíli po CZC) e-shop Lenova za nerozbalený nový kus ještě o 330 Kč levněji než CZC za ten rozbalený, vzal jsem nový kousek z e-shopu Lenova (doprava zdarma). Cena 12 999 Kč (konečná s DPH) s touto výbavou (nejvýkonnější a nejvybavenější kousek, kromě absence GSM modemu) je skvělá, mě to vyjde po ošetření na pár stovek nad 10 000 Kč. Paráda. Mohu vřele doporučit, je opravdu perfektní (ale ne z CZC). Tam jsem nedostal ani český návod, jen anglický, ruský a polský nebo snad německý? Asi šedý dovoz, protože z Lenova přišel s českým návodem, samozřejmě perfektně zabalený (nerozbalený nový kousek).

To znamená, že u kusu z CZC byste měli problém se servisem při nějaké patálii. Takže nyní mám tablet, který je výkonější než moje PC, to je dost nářez :lol: Už jsem si na něj koupil slušivý obal HP (toto je výprodejové zboží, i když se na trhu ohřálo jen rok - takže slabší možnost dokoupení originál doplňků - i když novější tablety jsou slabší a za více peněz, co jsem koukal), pár kabelů microHDMI z tabletu na TV (5 m), na monitor (1,5 m), a na cesty, dále speciální USB 3.0 kabel počítač - počítač (obyčejný nefunguje, musí být extra konvertor), pro moje výjezdy, když má někdo problém s počítačem, přece jenom v hodinkách mám jen přes 32 GB prostoru a to vždy nemusí stačit, navíc počítač (tablet) je šikovnější než flashky na spoustu věcí při řešení problémů. Pokud do toho půjdete také, dejte si pozor na konfiguraci, existují i s menší obrazovkou, menší RAM, slabším procesorem a menším SSD ...

Jediná nevýhoda, má lesklý displej, takže získáte slušné zrcadlo :lol: I v místnosti u okna, kde svítí sluníčko už je na něj hůře vidět, a co teprve venku (mám sice především na doma, ale ...). Venku nevidíte prakticky nic. Lze to samozřejmě trochu eliminovat vypnutím automaticky regulovaným jasem dle okolí a dát ho na maximum, ale pomůže jen trochu a navíc se rychleji vyčerpá baterka. Nabijí se 2 hodiny, při zapnutém stavu 3 hodiny. Zanedlouho chci dostat k současnému Win 8.1 dualboot a vrazit tam Android, zatím používám emulaci, ale dualboot je dualboot a na Android jsem si už také zvykl z hodinek, kde mám pár šikovných aplikací. UEFI je zde možnost nastavit tak, aby se dal nainstalovat jakýkoli OS, pro bootování z flasky (pro zavedení Androidu) stačí při zapnutí tabletu držet současně hardwarové tlačítko hlasitosti +, aspoň co jsem četl na Netu.

Dokonce se pokouším zkrotit Win 8.1 (ale XP jsou pro mě oblíbenější), které na dotykáči jsou snesitelné. Častěji používám Modern UI (Metro), ale zatím jsem nenašel software pro přidělání (kratších) tabů do něj (asi jako na Drag Stripu), nesnáším když musím lítat kilometry zleva doprava a naopak. Už se mi podařilo zvýšit Modern UI ze 3 řádků na maximálních 6 (limit pro fullHD). Také jsem si oblíbil MS obchod s Win aplikacemi (pro Modern UI), samozřejmě "kupuji" jen zadarmo a i když jich (aplikací) není tolik jako na Androidu, nemůžu si moc stěžovat, některé kousky jsou skvělé. Tyto Win aplikace mají před běžným softwarem výhodu, že jsou distribuovány a nainstalovány v jednom balíčku, snadněji se instalují a odinstalují, nenechávají v systému bordel.

Paměť tabletu jde rozšířit o microSD, někde jsem zahlédl hodnotu až 2 TB, ale nejsem si tím zatím jistý, navíc možná takové (zatím) ani neexistují, největší jsem zahlédl 512 GB. Paměť mi ale zatím rozhodně nechybí, zvlášť když doma používám skrz WiFi a LAN NASy a další zařízení v síti. Zařízení používám především jako (dotykový) tablet, navíc má téměř vše v sobě a v docku minimum (tam není ani baterie). Ale i některé z 5 klávesnic a myší (co mám u svého PC) mohu na něm používat (Bluetooth, WiFi). Výborný je i na čtení e-knih, má samozřejmě čidlo polohy, takže se obraz natáčí s vámi. Infra port pro ovládání zařízení (jako dálkový ovladač) například TV nemá, nemá ani klasické volání, jen v rámci WiFi či Netu (Skype a podobně).

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 18 kvě 2015 07:13

To X: Pěkný tabletek, mohl bych tě pak poprosit (až budeš mít trochu odzkoušeno), jaká je reálná výdrž a jak jsi dopadl s DualBootem? Ten tablet se mi docela líbí, ale chtěl bych tam dostat Linux do DualBootu.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Zpět na “Vše ostatní (hw)”