Chtěl bych se zde vyjádřit k mému problému a třeba tím někomu i pomoct.. Od hry za takové prachy jsem očekával především ničím nerušené hraní, ale bohužel.. Od problémů s nehorázným lagováním (FPS dropy) až po následné seknutí hry a ukončení hry v procesech..
Nejdřív bych chtěl upozornit, že všechny HW požadavky splňuji, mám origo hru, mám nejnovější ovladače na grafiku pro GTA (15.4 Beta, bez toho byla hra nehratelná)
Přejdu tedy k problému:
GTA V mi z ničeho nic přestává pracovat a nezbyde mi nic jiného, než program ukončit v procesech.. Někdy hraji bez problémů přes hodinu a neskočí tam jediná hláška, ale někdy přestane pracovat třeba 4x během 10 minut během spouštění GTA.. Především GTA ONLINE se mi nepodařilo ani na třetí pokus dostat do hry.. Na čtvrtý pokus jsem se tam dostal a během minuty hraní program opět přestal pracovat.. při hraní příběhu s tím nebyl problém, obejvil se asi až po hodině hraní, kdy se mi načítala mise.. Opět LAG a nepomohlo nic jiného, než ukončit proces..
Na Youtube je spousta návodů, jak se toho problému zbavit, zatím ani jeden nefungoval! Evidentně tím trpí celkem dost lidí, asi nezbývá než doufat v opravný update, který to vyřeší..
MOŽNÁ ŘEŠENÍ:
1. V dokumentech/Rockstar Games/GTA/Settings.xml změnit hodnotu <DX_Version value="2" /> na hodnotu <DX_Version value="1" /> NEPOMOHLO!!
2. Počítač/Vlastnosti systému/Správce zařízení a řadiče zvuku, videa a her. Následně zakázat např. AMD HIGH DEF..atd. Pokud tedy máte AMD NEPOMHLO!
3. V procesech nastavit nejvyšší prioritu..U GTA V. Např. v cs:go mi to pomohlo, tady nikoliv.. NEPOMOHLO!
4. u 4GB RAM dokoupit další 2-4GB, někomu to pomohlo někomu ne.. Já to zatím nezkoušel, ale pochybuji o tom..
Možná to někomu z vás pomůže..
Chci se zeptat, jestli je tu někdo, kdo má stejný nebo podobný problém popř. je schopen poradit?? Každé rady si cením.. Jestli přijdu na něco, tak to sem dopíšu.. Díky.
SESTAVA:
4GB RAM DDR3-1333Mhz KINGMAX
AMD ATHLON II X4 640 3,0Ghz
MSI R7 260X 2GB DDR5-1600Mhz
VYTÍŽENÍ paměti RAM a procesoru během hraní: RAM: 80-100% PROCESOR: 50-65%
GTA V Program přestal pracovat! Aneb zatím jen problémy..
GTA V Program přestal pracovat! Aneb zatím jen problémy..
Naposledy upravil(a) luksov dne 31 kvě 2015 14:04, celkem upraveno 1 x.
Re: GTA V Program přestal pracovat! Aneb zatím jen problémy.
Já bych dokoupil další 4gb ramky
Don’t panic, it’s organic!
Intel Core i5-10400F, Gigabyte GTX 1660 Super OC, HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 2666 CL13, Seasonic CORE GM-500 - 500W, ASRock B460M PRO4 - Intel B460, Kingston A2000, M.2 - 1TB, Arctic Freezer 34 eSports, Ducky Shine 7 MX silent red, Endgame Gear XM1.
Intel Core i5-10400F, Gigabyte GTX 1660 Super OC, HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 2666 CL13, Seasonic CORE GM-500 - 500W, ASRock B460M PRO4 - Intel B460, Kingston A2000, M.2 - 1TB, Arctic Freezer 34 eSports, Ducky Shine 7 MX silent red, Endgame Gear XM1.
-
- Pohlaví:
Příspěvek není k dispozici
[smazáno uživatelem]
Naposledy upravil(a) IDVert3X dne 21 srp 2019 12:51, celkem upraveno 4 x.
Díky za odpověď, asi to vidím stejně, teď mi psal člověk, který měl stejný problém a pomohlo mu dokoupení RAMek.. Nicméně nechápu, jak může program neodpovídat hned po zapnutí hry.. Protože pamět nikdy nevyužívá víc jak 2GB na začátku.. Nemáte někdo k prodeji RAMky? Nechce se mi kupovat nové za ty peníze. Musí být stejná frekvence? V mém případě 1333Mhz nebo může být vyšší? Díky.
Naposledy upravil(a) luksov dne 29 kvě 2015 20:44, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Příspěvek není k dispozici
[smazáno uživatelem]
Naposledy upravil(a) IDVert3X dne 21 srp 2019 12:51, celkem upraveno 4 x.
Ok. děkuji moc.
Ono přikoupení další paměti může pomoci, ale co jsem četl na netu tak spousta lidí má podobné problémy a mají třeba 8-16GB RAM. Já měl třeba taky problémy s pády, no normálně jsem to nějak přežil, ale když jsem hrál misi dvacet minut a spadlo mi to myslel jsem, že se zblázním.
naštěstí tak často to nepadalo.

AMD Ryzen 5 5600x
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
XFX AMD RADEON RX 6700 XT
EVGA GQ 750
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
EVGA GQ 750
No přesně tak..
Jednou mi to spadlo ke konci mise... A přesně jak píšeš, dost lidí mělo 8GB RAM a problém stejný.. Tak nevim.
Každopádně vždycky když jsem hrál GTA, tak jsem měl na liště otevřený net (firefox), kterej si bral asi 400mb z RAMek, tak jsem ho teď zavřel a hrál jsem cca 2 hodky GTA a bylo to bez problémů.. Možná náhoda, ale je možný, že jak se to dostane do plného využítí paměti, tedy 100% tak to spadne.. Což by ale nedávalo smysl u majitelů PC s 8 nebo 16GB RAM..

Každopádně vždycky když jsem hrál GTA, tak jsem měl na liště otevřený net (firefox), kterej si bral asi 400mb z RAMek, tak jsem ho teď zavřel a hrál jsem cca 2 hodky GTA a bylo to bez problémů.. Možná náhoda, ale je možný, že jak se to dostane do plného využítí paměti, tedy 100% tak to spadne.. Což by ale nedávalo smysl u majitelů PC s 8 nebo 16GB RAM..

To nevím osobně jsem měl vždy otevřen Google Chrome s hodně záložkami a jenom občas se stalo, že by mi to padlo. Jediné co jsem vypozoroval více hra začala padat ke konci hry. 

AMD Ryzen 5 5600x
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
EVGA GQ 750
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
EVGA GQ 750
Zajímavé...
No uvidíme, já bych zase nerad dával do kompu dalších 1000+,- a navíc s nejistým výsledkem.. To spíš si zkusím někde ty ramky půjčit.. Protože už teď jsem dal do kompu přes 5 tisíc jen kvůli GTA... 

Zkus si je půjčit, když to pomůže tak máš jasno, když ne, tak zakopaný pes bude jinde.
Jinak ještě tedy vyzkoušej povypínat všechny zbytečné programy. (Internetové prohlížeče, Skype, Steam, Origin, Office atd.)
Jinak ještě tedy vyzkoušej povypínat všechny zbytečné programy. (Internetové prohlížeče, Skype, Steam, Origin, Office atd.)
AMD Ryzen 5 5600x
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
EVGA GQ 750
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
EVGA GQ 750
Jojo zkusím.. od té doby co jsem měl zavřený všechny nepotřebné programy, tak to spadlo asi 2-3x během 4-5 hodin.. Což už docela šlo.. Nevíte, kolik paměti využívá Win 7? Když mám všechno zavřený, tak PC využívá cca 1-1,2GB paměti.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2608
-
od pee.tr
Zobrazit poslední příspěvek
03 říj 2024 20:14