Windows 10 - nabídka rezervace Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Windows 10 - nabídka rezervace

Příspěvekod Karrex » 01 čer 2015 09:20

Zdravím, dnes mi win7 nabídly rezervaci win10. Zajímá mě, co si myslíte o win10 zdarma, mám hlavně strach jestli to nebude nějaká finta, jak všechny dostat do online připojení k něčemu, co člověk nechce a monitorovat tak úplně všechny atp. Znáte to, filmy... :shifty:

Taky by mě zajímalo, zda ten win10, co se mi bude instalovat, bude mít stejný klíč jak mám teď k win7 nebo jestli se bude jednat o unikátní přidělený a budu ho moct použít znovu při reinstalu?
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Reklama
gougy
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Windows 10 - nabídka rezervace

Příspěvekod gougy » 01 čer 2015 09:40

No a už se ví, jaký win10 vůbec bude?
Já, po zkušenostech u otce s win8, si budu na nový comp dávat win7.
win8 je možná fajn pro dotykáče, ale na pc mi přišel poměrně těžkopádný a hlavně nevím, proč bych se měl učit zase ovládat win, když už je vymysleli jinak...

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 01 čer 2015 09:42

Proto se ptám i na ten klíč, protože bych měl win10 jen v záloze :-) . A stejně bych si nainstaloval win7.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 01 čer 2015 09:49

Vi se jak bude vypadat - od toho jsou vsechny ty technicke ukazky a preview. Kazdy si to muze vyzkouset. Ovlada se to uplne stejne jako jakekoliv jine Windows, komu se nelibi dlazdice, lze je vypnout.

Jakmile se jednou upgraduje, system musi jit preinstalovat, minimalne na stejnem hardware v pripade OEM.

Windows 7 bez podpory od Microsoftu kde spousta veci nebude vubec (DX12, SecureBoot, WinRT API) a spousta veci se musi doinstalovat pomoci podpory tretich stran (SATA ovladace, USB 3.0) bych uz dneska neinstaloval nikam, natoz kupoval licenci po bazarech (krabicovka se stejne uz skoro dva roky neprodava). Uz ted spousta uzitecnych aplikaci vyzaduje Windows 8 (tzn WinRT).

W10 nemuze vyzadovat k funkcnosti online pripojeni - to by byl ten system nepouzitelny pro velkou cast populace. Nepotrebuje to ani OS X.

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 01 čer 2015 09:50

Mě hlavně nejde do hlavy, proč zdarma zrovna teď nebo tak vůbec, proč zdarma... Škudlí peníze na čem se dá, skupují skoro všechno okolo a pak dají windows zdarma. To už mi přijde dost divný.
Sestava v profilu.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 01 čer 2015 09:52

Podle me je hlavni duvod ten, ze konecne vyhodili Ballmera s jeho myslenim devadesatych let. A druhy duvod je, ze to tak dela konkurence take.

Microsoft obecne dela ted spoustu veci ktere by si za Ballmera nedovolil nikdo ani predstavit - napr. vydavat neco jako open source.

Cilem je, aby meli vsichni stejnou verzi Windows - tzn Windows 10 a nebylo tak nutne udrzovat pet systemu a delat bezpecnostni aktualizace na dalsich sedum.

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 01 čer 2015 09:58

Díky za info, v tom případě to asi zkusím. Akorát se dívám na desku a ta nemá ovladače na win10... Max 8.1 .
Sestava v profilu.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 01 čer 2015 10:04

K W10 musi existovat neco, co dokaze prozkoumat system a primo urci v cem je problem - co nema ovladace, co neni podporovano a pod.

U W7 se to jmenovalo System Update Readiness tool.

Zakaldni deska nebude problem v pripade ze vsechny potrebne ovladace budou integrovane ve Windows (jako je to u Windows 8.1 kde se skoro nic uz nemusi doinstalovavat krome grafiky).

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Windows 10 - nabídka rezervace  Vyřešeno

Příspěvekod Karrex » 01 čer 2015 10:06

Tak to jo, díky za objasnění, win8.1 jsem nijak neštudoval, ani nezkoušel :-) .

Tak myslím, že můžu zamknout.
Sestava v profilu.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”