Vysoká teplota grafické karty s dobrým chladičem

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

dany011
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Vysoká teplota grafické karty s dobrým chladičem

Příspěvekod dany011 » 01 čer 2015 13:35

Tak po deseti minutach v GTA5 jak jsem hru minimalizoval tak teploty 80-85.
Co tím myslíš VRM ? Mám hlinikové chladiče i na pamětích pokud sis nevšiml.

Reklama
Genome
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Genome » 01 čer 2015 13:38

Co má společného VRAM - paměť s VRM - napájení?

dany011
nováček
Stav:

Příspěvekod dany011 » 01 čer 2015 13:43

netuším

VRAM jsou paměti na kartě na kterých mám hlinikové chladiče, nevím co tu vytahuješ takové věci, diskzue je jasná, jak snížit teplotu na kartě, co mám víc ještě udělat, je tam nová pasta vyčistěné chlazení, už nejde jinak tu teplotu snížit v mém případě.

Genome
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Genome » 01 čer 2015 13:51

Přesně a tom je ten problém. Nemáš tušení co děláš, nemáš ani tušení, že karta se napájí, tedy "šťáva" teče přes vstupní filtraci, regulátory a mosfety a až poté "sťáva" začně napájet jádro, paměti, senzory, ventilátor. Protože v těch mosfetech létají pěkné proudy, v důsledku se velmi intenzivně zahřívají a to nedělá dobře. Stejně jako když si někdo koupí 3 nechlazené fáze, výkonný procesor a velmi se diví, že mu shoří deska, protože v tom letí 32A a mosfety jsou rozžhavené do běla. Ale FPS nebo body v 3DMarku to nepřidá, tak proč se tím zabývat, že?

Zajímavější ale je, proč se do toho se*eš.

dany011
nováček
Stav:

Příspěvekod dany011 » 01 čer 2015 13:55

No dobře, chápu ale co si mi tím chtěl říct ? Já v tom žádnou radu nevidím. Pochopil jsem z toho to, že ta teplota kterou naměřím nemusí jít z jádra ale z něčeho jiného. V tom případě už snad ani nejde dál postupovat ?

btw. kdo nic nezkouší se nikdy nic nenaučí, není umění si nechat vše od druhých udělat, i ty si nějak začínal :-)

Genome
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Genome » 01 čer 2015 14:00

Nasadit chladiče na VRM a začít chladit, protože jí opět spálíš.

Jak pro blbé, opravdu:
Teploty GPU
příklad kvalitního napájení GTX460
VRMsink

dany011
nováček
Stav:

Příspěvekod dany011 » 01 čer 2015 14:14

achjo,, ty chladiče už tam davno mám, lepilo se to na jednotlivé paměti tím artic lepidlo co bylo v balení, dokonce tady mám ještě foto

v balení bylo tohle Obrázek

Obrázek

to je starši obrázek z doby kdy jsem tam ty chladiče teprve dával (takže jsem se radil jak přesně a kde přijdou)

sranda je že v defaultu ( to znamená v originálu jak hp tuto kartu dodává, je s jednoduchým ventilátorem), chladiče tam nebyli, pamatuju pozue takové jednoduché polštářky made in china
Obrázek

--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Čer 2015 14:17) ---

takže pokud se nepletu, všude kde chladiče mají být, tak tam jsou

problém bude pouze jen v tom že mám bud to špatně utážený chladič k ke kartě nebo moc povolený,
případně pak je jiná interní vada přímo v kartě a to nevyřešíš nijak, jedině tu kartu vzít a hodit ji do nejbližší popelnice
ale to je zase škoda, protože mít na takové starší kartě 65-80 fpsv GTA5 je více než dobré, to nemají ani některé novější karty

satik
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod satik » 01 čer 2015 14:23

Ještě zkus opatrně zjistit teplotu chladiče, jestli má opravdu teplotu jakou by měl mít a není i v zátěži jen vlažný - pak by to mohlo být třeba to špatné dotažení šroubků.
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index

dany011
nováček
Stav:

Příspěvekod dany011 » 01 čer 2015 14:26

tu fotku co jsem poslal předítm, nejde tam vidět celá karta. Takže momentík pošlu novou aby to šlo vidět kde všude ty chladiče mám.
Dokonce mi ještě z té sady pár zbylo.

Ok zkusím

takže zkontroloval jsem tu kartu a jsou ty chladičeu plně všude kde by měli být, díval jsem se i na ten návod od arcticu jak se mají instalovat a kde
ty šroubky jsem dotáhl a šáhl jsem při 10min provozu na ty žebra toho chladiče a, bylo to malinko teplé, nešlo to skoro vubec poznat

Genome
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Genome » 01 čer 2015 15:32

Konečně jsme se někam dostali. VRM chladíš opravdu špatně, ty male bloky tam nesedí a chladí velmi málo (čím méně fází, tím více se hřejí a potřebují více chladit). Potřebuješ velké bloky, které jsou v kitu VR4 nebo VR5.Na GTX600 a novější pasují k VR2 kity, nebo Rajintek Morpheus, kde je celý velký kit přímo. Záleží na tom, jak to chce člověk udělat (tipnu si, že např.: satik co ma v popise chladí dvojicí Noctua P12 v idle při 250otáčkách a řídí speedfanem přes desku). Opravdu si nevzpomenu, protože GTX460 jsem měl před hodně dlouhou dobou a ještě s Extreme, které pasovalo. Celá ta karta je vůbec nějaká divná, protože GTX460 měla 2x6PIN napájení. Na GTX460 od Gainward nešlo Accelero vůbec nasadit, Gigabyte měla přehozené piny a muselo se to upravovat. Co je to za výrobce?

Ten malý zelený otazník s pasivem nahoře, jsou napájecí obvody pro paměť (správně nalepeno). Druhý, jsou hlavní napájecí fáze a to máš nedostatečné. Alespoň máš, jinak by to už vyhořelo. Kolize snad není (též by hořelo) a zbývá jen uchycení a styčná plocha. Pokud i tak, je poškozené jádro a s tím se nic udělat nedá. Na svojí staré GTX jsem ovšem zažil vadné čidlo a až bezkontaktní teploměr ukázal závadu. Vrtule se doufám točí, nikde to není zavřené jako v plechovce sardinek.

dany011
nováček
Stav:

Příspěvekod dany011 » 01 čer 2015 15:42

:D ty hliníkové chladiče na obrázku jsou přidány přes photoshop, to není originál fotka, to jsem takto vystřihnul a přidával abych se ujistil jestli je to ok.

uasazené je mám správně podle návodu od arcticu, akorát se mi zas nechce rozmontovávat karta abych poslal foto

nechám to tak, už se mi s tím nechce nic dělat

ta karta snese do 100 stupnu co jsem vyčetl takže v pohodě, nad tím špatným čidlem jsem taky přemýšlel

satik
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod satik » 01 čer 2015 16:18

Pokud říkáš, že žebrování není horké, tak se nepřenáší teplo na chladič :)
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Upgrade grafické karty
    od Ladik-21 » 31 kvě 2025 10:10 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2506
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    31 kvě 2025 19:19
  • Pomoc s výběrem grafické karty
    od Cron » 29 dub 2025 08:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2057
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    29 dub 2025 10:05
  • AMD referenční grafické karty vysoké teploty
    od p3v4x » 07 srp 2024 22:43 » v Problémy s hardwarem
    0
    2992
    od p3v4x Zobrazit poslední příspěvek
    07 srp 2024 22:43
  • Upgrade grafické karty nebo celého PC?
    od dexikovicek » 21 srp 2024 22:33 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    2318
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    22 srp 2024 09:59
  • Zapojení grafické karty na 12 pinů místo 14
    od windroid2 » 16 pro 2024 12:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2101
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    16 pro 2024 13:53

Zpět na “Problémy s hardwarem”