Herní notebook max do 30000

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Srama
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Herní notebook max do 30000

Příspěvekod Srama » 03 čer 2015 20:48

Ahoj. Předem bych rád řekl že o pc se už nějaký čas nezajímam takže se v dnešních grafikách,procesorů atd nevyznám tak hledám radu tady.
Původně sem chtěl složit stolní pc,ale mám zrovna takou práci kde hledím 12 hodin do blba tak začínám uvažovat o notebooku..
no a byl bych rád aby aj za tu cenu pár let vydržel... Noťas ssm ještě nebral tak nemám zkušenosti... Budu rád za všechny rady a třeba aj říct proč by ten a ten byla dobrá volba... Pokud to nebude mít smysl tak vezmu stolní pc a nějakou přenosnou šunku co utáhne aspoň filmy :-D

Reklama
HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Herní notebook max do 30000

Příspěvekod HAFcool » 03 čer 2015 23:01

Pravděpodobně bych volil tento - https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y50- ... 170946.htm

Ale tvá druhá volba (stolní pc + „šunka” na filmy) se mi zdá moudřejší.

Srama
nováček
Stav:

Příspěvekod Srama » 04 čer 2015 06:20

Ten lenovo vypadá slušně jeden kámoš říkal prej ať du do této značky že mají dobře vyřešené chlazení a nejsou to kusy plastu .. Varoval mě před msi výkon prej fajn ale konstrukce a přehříváni hrůza... No jinak já od pc nepotřebuju hrát na 4k atd.. Ale za tu cenu bych byl rád když to utáhne ještě slušně dnešní hry a při dobrém zacházení ať vydrží pár let no ještě počkám ale vypadá zajímavě :)

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod HAFcool » 04 čer 2015 22:34

Sestava za 25k už je dosti výkonná a stačila by na pár let. S kusem štěstí, když ti nic neodletí.

Notebooky prostě na hraní nejsou (musel jsem okusit vlastní zkušenost, než jsem to taky pochopil). Pokud máš chytrý telefon, nahraj si filmy tam a nějak to přežij.

Konec konců, hraní na NB a stolním PC je opravdu rozdíl.

Srama
nováček
Stav:

Příspěvekod Srama » 05 čer 2015 05:28

Nakonec mám štěstí od šéfa dostanu zdarma noťas protože tam musím zapisovat nêco elektronicky a zvládne to aj filmy takže jdu do stolního :)

Mati
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Mati » 05 čer 2015 07:54

OK jaký teda máš rozpočet na ten samotný stolní pc? Budeš k tomu potřebovat všechny periferie + OS nebo máš něco doma?
Edit: myslím že bylo zbytečné zakládat nové téma

akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 05 čer 2015 11:02

Omluva za OT ale prostě mi to nedá...

HAFcool píše:Notebooky prostě na hraní nejsou (musel jsem okusit vlastní zkušenost, než jsem to taky pochopil).

Toto je podle mě blábol.. dalo by se souhlasit s tím, že herní notebook za 25k je blbost, ale to musí být jasné každému... za to herní NTB od 35k už blbost rozhodně není :) vím z vlastní zkušennosti... Více méně jsem měl většinou herní notebooky

i když s těma cenama to taky není úplně pravda :D

Toshiba F50-108 tuším, že sem jí kupoval za nějakých 27k novou (funguje dodnes bez problémů)
Toshiba X300 ta mě vyšla na 15k z Datartu nová (dnes už se přehřívá integrovaná GK GT 9400M)

Oba ve své době na většinu her stačilo

Chvilku sem měl MSI GT70 s GTX 870m ten hučel a šel proto pryč... koupeno za 25 prodáno za 29

Dnes mám ASUS G751JT s GTX 970m a věř mi, že na tom rozjedu všechno... NTB se nepřehřívá a je tichej... a vyšel mě na nějakých 32k a to když sečteš vše dohromady... tak je za tyto peníze možné poskládat stejně výkonný stolní počítač...

Herní notebooky prostě jsou realitou a dokonce se dají pořídit i za přijatelnou cenu.

Omluva za OT
Naposledy upravil(a) akem dne 08 čer 2015 11:36, celkem upraveno 1 x.
Říkám co si myslím a myslím si co chci...

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1

soggy
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod soggy » 05 čer 2015 11:07

zdar,
tak ked chces notebook do 30000 na hranie, MSI GP60 2PE-011CZ Leopard by bol aj dobry len nemam skusenosti s tou grafikou GT 840M

ale ked na hranie tak jedine stolny
Žena, Blondínka, Neodsudzujte ;)

ASUS ROG MAXIMUS VII HERO GAMING MB
CPU: Intel Core i7-4790K
GPU: EVGA GeForce GTX980 Superclocked
RAM: Kingston 32GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX Savage Series
HDD: Seagate Constellation ES.3 4000GB
Zdroj: Cooler Master Silent Pro M2 1000W

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 05 čer 2015 16:29

Akem: Ano, tvuj kus je vykonny, ale preci jen za 32k postavis vykonejsi stolak. Uz jen kvuli spotrebe a teplu. Navic bude mit komfotnejsi vetsi obrazovku
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 08 čer 2015 10:47

Dovolím si nesouhlasit... Ano za 32k postavíš výkonější stolák, ale berme to jako koml´pletní dodávku, srovnejme co má v sobě už ten NTB v té ceně... monitor, OS, Kameru, Wifi, Klávesnici, myš (myslím ta co je přibalená origo ASUS), Sluchátka (také origo ASUS)... ano když to mám a nepotřebuji to, tak ušetřím, ale není to už tak, že HNT v podobném výkonu musí nutně stát 2x tolik co stoplní...

http://www.czc.cz/f9bil3vuakj609nbg1agl41c56/seznam

jiná věc je životnost a možnost upgradu...

pro mě je důležité a komfortní přenositelnost, skladnost...

Teplo jak si zmínil u tohoto NTB není žádný problém a spotřeba bude u mého NTb určitě nižší, než u kdejakého stoláku... Obrazovka je jaká je, ale ta se dá dokoupit vždy (i když je to náklad navíc, ale né nutný)
Říkám co si myslím a myslím si co chci...

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1

Pepulin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Pepulin » 08 čer 2015 10:55

soggy píše:zdar,
tak ked chces notebook do 30000 na hranie, MSI GP60 2PE-011CZ Leopard by bol aj dobry len nemam skusenosti s tou grafikou GT 840M

ale ked na hranie tak jedine stolny

Delas si srandu??? Ntb za 30k s Gk co mas v ntb za 15k?? Za 30k uz brat aspon 860M ne 840M..
PC: CPU: Intel Core i5 6600 GPU: nVidia GeForce GTX 970 RAM: 8GB Kingston DDR4 Zdroj: Seasonic 520W MB: MSI H170 Gaming M3 Case: NZXT Source 340

PS 1 Slim

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 08 čer 2015 11:52

akem píše:Dovolím si nesouhlasit... Ano za 32k postavíš výkonější stolák, ale berme to jako koml´pletní dodávku, srovnejme co má v sobě už ten NTB v té ceně... monitor, OS, Kameru, Wifi, Klávesnici, myš (myslím ta co je přibalená origo ASUS), Sluchátka (také origo ASUS)... ano když to mám a nepotřebuji to, tak ušetřím, ale není to už tak, že HNT v podobném výkonu musí nutně stát 2x tolik co stoplní...

http://www.czc.cz/f9bil3vuakj609nbg1agl41c56/seznam

jiná věc je životnost a možnost upgradu...

pro mě je důležité a komfortní přenositelnost, skladnost...

Teplo jak si zmínil u tohoto NTB není žádný problém a spotřeba bude u mého NTb určitě nižší, než u kdejakého stoláku... Obrazovka je jaká je, ale ta se dá dokoupit vždy (i když je to náklad navíc, ale né nutný)

Seznam není veřejný.
Ber prosím regulérní ceny v obchodě, ne ceny na které ses dostal ty. To pak taky můžu argumentovat stylem, že jsem sehnal komponenty za 30k v hodnotě 40k. Tvůj typ ntb jsem našel už jen na amerických webech (moc jsem nepátral) za cenu 1499 dolarů. Když to převedu na koruny a přidám daň, jsem na 1499*24,5*1,21 = 44 400Kč (a to v tom ani není clo), což by tak cca mohlo sedět - Asus totožné konfigurace na CZC stojí 50k
Tou spotřebou a teplem jsem právě reagoval na to, že pokud to má nižší spotřebu, musí to mít i nižší výkon (beru stejnou architekturu). Tvůj noťas si vezme v zátěži třeba 120W, stolák 250W. Aby měl stejný výkon při poloviční spotřebě, musel by mít dvojnásobnou účinnost, což je samozřejmě nereálné.

Jen tak ze srandy jsem do košíku naházel komponenty stoláku vyšší třídy. Dalo by se ušetřit na bedně, zdroji apod., ale za ty peníze si to už zaslouží něco lepšího. Jak vidíš, jsem na 38k. Do tvého modelu mám 6k k dobru, do toho uvedeného ASUSu na CZC dokonce 12k a to mi chybí pouze mechanika (500), Wifi (500), kamera (500), myš (1000), klávesnice (500) a sluchátka (1000). Komplet se musím vlézt do 42k.
Ano, bude to hůř skladné, ano, je to prakticky nepřenosné a ano bude mít vyšší spotřebu.
Ale taky když se něco rozsype, vyměním jen jednu komponentu a ne celý noťas, budu mít vyšší výkon, v budoucnu můžu upgradovat třeba jen grafiku a i komfort používání bude na vyšší úrovni (větší obrazovka, individuální klávesnice, menší hluk).

Nechci se tady s tebou dohadovat o výhodnosti tvé koupě. Ano, za tu cenu dobrý kauf. Ale když vezmeš srovnatelné cenové podmínky (vyhádaná sleva u obou nebo naopak nikde), je na tom stolák líp. Přirovnal bych to k situaci, kdy někdo řekne "když si tu kartu/CPU nataktuješ, budeš mít výkon vyššího modelu za nižší cenu". Ale co když si nataktuju i ten vyšší model? Když porovnávám, podmínky musí být prostě stejné, nebo to porovnání nemá žádný smysl ;)
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”