Stále fragmentovaný disk

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod jkmaxfli » 01 led 2008 20:27

3445 píše:Už jsem na to přišel, dík za snahu.

Tak čím to bylo???ať to ví i jiní uživatelé. :bigups:
► Zobrazit spoiler

Reklama
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod jkmaxfli » 01 led 2008 20:29

já už jsem se párkrát i osobně setkal s takovou defragmentací,že například do 55% jela defr.plynule a najednou jako by se PC kouslo a trvalo to asi půl hodiny než tam naskočilo 56%,dohromady se to fragmentovalo asi 1 hodinu a to byl 4GB disk na starým pomalým notebooku. :bigups:
► Zobrazit spoiler

3445
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod 3445 » 01 led 2008 20:33

Pic píše:Zajímalo by mne z čeho autor dotazu usuzuje, že se mu fragmentace zastavila a případně jak dlouho čekal, když se zdánlivě nic nedělo.

Asi si pletete fragmentaci s defragmentací. Fragmentace totiž znamená kolik % dat je třeba defragmentovat, usuzuji podle čísla zobrazeného po analíze.

3445
nováček
Stav:

Příspěvekod 3445 » 01 led 2008 20:39

jkmaxfli píše:já už jsem se párkrát i osobně setkal s takovou defragmentací,že například do 55% jela defr.plynule a najednou jako by se PC kouslo a trvalo to asi půl hodiny než tam naskočilo 56%,dohromady se to fragmentovalo asi 1 hodinu a to byl 4GB disk na starým pomalým notebooku. :bigups:

Myslím že je to jiný problém než jsem měl já, neměl jsem problém s rychlostí defragmentace ale s fragmentací.
Výkyvy rychlosti jsou normální.
Řešením byla další defragmentace ve Windows.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 01 led 2008 21:01

Takže nešla udělat analýza?% fragmentace se určují při ní.

3445
nováček
Stav:

Příspěvekod 3445 » 01 led 2008 21:27

richchie píše:Takže nešla udělat analýza?% fragmentace se určují při ní.

Analýza byla v pořádku, jen fragmentace se nesnižovala ani po několika defragmentacích. (spíše se zvyšovala)

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 01 led 2008 23:49

Toto by spíš měla být otázka pro výrobce O&O defrag jakým způsobem program vypočte % fragmentace které potom udá.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 02 led 2008 00:19

Pokud se pamatuji (kdysi jsem ten program používal), záleží také na tom jak chci defragmentovat, tedy co si nastavím. Jestli tomu rozumím, tak tvrdíš, že po dokončení defragmentace, následná analýza ukázala větší fragmentaci, než před provedenou defragmentací a vše nakonec srovnala defragmentace provedená Windows programem. Což se mi, abych pravdu řekl, vůbec nezdá.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

3445
nováček
Stav:

Příspěvekod 3445 » 02 led 2008 09:39

Pic píše:Pokud se pamatuji (kdysi jsem ten program používal), záleží také na tom jak chci defragmentovat, tedy co si nastavím. Jestli tomu rozumím, tak tvrdíš, že po dokončení defragmentace, následná analýza ukázala větší fragmentaci, než před provedenou defragmentací a vše nakonec srovnala defragmentace provedená Windows programem. Což se mi, abych pravdu řekl, vůbec nezdá.

Přesně tak fragmentace se z neznámých důvodů stále zvyšovala. Myslel jsem to tak že další defragmentace provedená programem O&O Defrag ve Windows pak vše srovnala. Nedokážu si to logicky vysvětlit, ale je to tak. Asi to bude ochranou jádra Visty, prože v xp se mi to nikdy nestalo.

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod jkmaxfli » 02 led 2008 13:27

3445 píše:
Pic píše:Pokud se pamatuji (kdysi jsem ten program používal), záleží také na tom jak chci defragmentovat, tedy co si nastavím. Jestli tomu rozumím, tak tvrdíš, že po dokončení defragmentace, následná analýza ukázala větší fragmentaci, než před provedenou defragmentací a vše nakonec srovnala defragmentace provedená Windows programem. Což se mi, abych pravdu řekl, vůbec nezdá.

Přesně tak fragmentace se z neznámých důvodů stále zvyšovala. Myslel jsem to tak že další defragmentace provedená programem O&O Defrag ve Windows pak vše srovnala. Nedokážu si to logicky vysvětlit, ale je to tak. Asi to bude ochranou jádra Visty, prože v xp se mi to nikdy nestalo.

To si měl napsat hned,že máš VISTY :bottle:
► Zobrazit spoiler

3445
nováček
Stav:

Příspěvekod 3445 » 02 led 2008 17:31

jkmaxfli píše:
3445 píše:

To si měl napsat hned,že máš VISTY :bottle:

Je to na začátku tohoto tématu.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jaký ssd disk?
    od doudinin » 05 čer 2025 12:55 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    1057
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    05 čer 2025 17:42