Existuje něco co bude vypínat pc po určité době?
Existuje něco co bude vypínat pc po určité době?
Dobrý den, mám dceru, která co příjde ze školy jde hnedka na pc chci nějak kontrolovat jestli tam je opravdu jen např. 2 hodiny denně jde to nějak uskutečnit děkuji??
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Nejjednodušším řešením je dát na přívodní kabel spínací hodiny. Na nich nastavit od/do a je vyřešeno. Dalším řešením by mohlo být SW hlídání, kdy spy program práskne od kdy do kdy co kde. Konkrétně žádný neznám, protože v časech, kdy jsem nad podobným řešením uvažoval, jsem si uvědomil, že podobné chování je nedůstojné a v očích mých dětí bych se tal jen sprostým fízlem a pozbyl tak křehkou důvěru, která období puberty provází. Pokud na takovém řešení trváš na http://www.studna.cz, či http://www.stahuj.cz jsou takové programy ke stažení. 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nedávno sem řešil podobný problém jen sem nechtěl dětem zamezit přístup k osobním datům.
http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?p=113830#113830
To karlos vyškubávat pravidelně PC za chodu ale fuj já bych trnul kdy udělá hají.
http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?p=113830#113830
To karlos vyškubávat pravidelně PC za chodu ale fuj já bych trnul kdy udělá hají.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Jsem zastáncem poněkud demokratičtější volnosti. Myslím si, že i děti mají právo na soukromí a určitou svobodu rozhodování, kdy se připojit k netu. Proč by nemohla sedět u chatu třeba dvě a půl hodiny, namísto dohodnutých, nebo nastavených dvou, když to zrovna bude zajímavé a ten čas nad rámec dohody, pak nahradí jinou smysluplnější, nebo potřebnější aktivitou. Myslím si, že zákazy nic neřeší a příliš těsné mantinely děti stejně přelezou a budou se pohybovat mimo ně, jenže tak, abychom to nevěděli.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Další možností je vypínání počítače pomocí příkazu net user times. Jedinou nevýhodou tohoto je, že se počítač opravdu korektně vypne v nastavený čas. Pokud bude mít tvá dcera rozpracované dokumenty a nestihne uložit, tak má smůlu...
Nastavení je jednoduché. Klikneš na START --> Spustit
Do políčka zadej příkaz cmd. Otevře se ti příkazové okno kde zadej příkaz v následujícím formátu :
Jak sám vidíš v příkazu, tak počítač je povolen v časech PO-PÁ 6-20 a o víkendu 10-20.
Poté se počítač korektně vypne.
Dceři budeš muset udělat vlastní účet, pokud ještě nemá. Jinak se do počítače nedostaneš ani ty :)
Více informací o příkazu zadej : net help user
Nastavení je jednoduché. Klikneš na START --> Spustit
Do políčka zadej příkaz cmd. Otevře se ti příkazové okno kde zadej příkaz v následujícím formátu :
Kód: Vybrat vše
net user nazevuzivatelskehouctu /times:po-pá,6-20;so-ne,10-20
Jak sám vidíš v příkazu, tak počítač je povolen v časech PO-PÁ 6-20 a o víkendu 10-20.
Poté se počítač korektně vypne.
Dceři budeš muset udělat vlastní účet, pokud ještě nemá. Jinak se do počítače nedostaneš ani ty :)
Více informací o příkazu zadej : net help user
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
- Merlin66
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Mě se osvědčil prográmek Čas 2.1. Je to freeware, ke stažení zde:
Dá se tam vysledovat od kdy do kdy počítač běžel.
Dá se nastavit automatické vypnutí dvěma způsoby: v určený čas (třeba v 14:00) nebo za určenou dobu (za 3 hodiny). Před samotné vypnutí PC lze ještě nastavit volitelný akustický signál (opět s volitelným časovým předstihem), který upozorní na blížící se konec a umožní tak uložit rozpracované věci.
Dá se nastavit spouštění programu při startu Windows, ovšem nedá se trvale nastavit ono automatické vypínání - ale historie spouštění se ukládá.
Kód: Vybrat vše
http://www.pbsoft.wz.cz/programo.html
Dá se tam vysledovat od kdy do kdy počítač běžel.
Dá se nastavit automatické vypnutí dvěma způsoby: v určený čas (třeba v 14:00) nebo za určenou dobu (za 3 hodiny). Před samotné vypnutí PC lze ještě nastavit volitelný akustický signál (opět s volitelným časovým předstihem), který upozorní na blížící se konec a umožní tak uložit rozpracované věci.
Dá se nastavit spouštění programu při startu Windows, ovšem nedá se trvale nastavit ono automatické vypínání - ale historie spouštění se ukládá.
Můj první stroj: Atari 800XL
Advanced Security Control 2.1-Umožnuje administrátorovi nastavit na lokáním počítači omezení typu, kdy, co a který uživatel může nebo naopak nesmí spustit na tomto počítači.zip
User Time Control 2.8.2.2 SW 1,44MB přidělení každému uživateli, jak dlouho bude moci používat PC, po vypršení doby dojde k auto vypnutí nebo odhlášení z PC.zip
Watch Dog 8.2.2-bezpečnostní utilita umožňující monitorování a restrikci zvolených činností na počítači. Po přihlášení uživatele je sledována doba připojení.exe
WinLock 2.12-pomůcka, která umožňuje kontrolovat, jak dlouho mohou ostatní uživatelé používat váš počítač.zip
Access Boss 2.2-umožňuje efektivně omezit přístup určitých uživatelů k počítači jen na určité časové úseky.zip
A!K Smart WorkTime Tracker 1.0.1.131-Program běží na pozadí vašeho systému a automaticky zaznamenává čas, který strávíte nad jednotlivými aplikacemi.zip
ChatBlocker 2.0-pro omezení a kontrolu on-line komunikace - chatu. Umožňuje snadné nastavení časových úseků pro povolení a zákaz komunikace.exe
User Time Control 2.8.2.2 SW 1,44MB přidělení každému uživateli, jak dlouho bude moci používat PC, po vypršení doby dojde k auto vypnutí nebo odhlášení z PC.zip
Watch Dog 8.2.2-bezpečnostní utilita umožňující monitorování a restrikci zvolených činností na počítači. Po přihlášení uživatele je sledována doba připojení.exe
WinLock 2.12-pomůcka, která umožňuje kontrolovat, jak dlouho mohou ostatní uživatelé používat váš počítač.zip
Access Boss 2.2-umožňuje efektivně omezit přístup určitých uživatelů k počítači jen na určité časové úseky.zip
A!K Smart WorkTime Tracker 1.0.1.131-Program běží na pozadí vašeho systému a automaticky zaznamenává čas, který strávíte nad jednotlivými aplikacemi.zip
ChatBlocker 2.0-pro omezení a kontrolu on-line komunikace - chatu. Umožňuje snadné nastavení časových úseků pro povolení a zákaz komunikace.exe
- tamagoci
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Já používal program Autovypnutí,když jsem něco stahoval a musel do práce,tak jsem to nastavil a bylo to.Ale lepší než nějaký program je to,že mě dítě poslechne..
---------------------------------------------------------------------------------------
Windows XP Home Edition Service Pack 2//MSI K9N Platinum,MS-7250//AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4800+EE,MMX,3DNow(2 CPUs),~2.5GHz//HD Western Digital 160Gb//Memory: 1024MB RAM//NVIDIA GeForce 8500 GT,Chip type: GeForce 8500 GT,nVidia nForce 570 SLI//Display Memory: 512.0 MB

---------------------------------------------------------------------------------------
Windows XP Home Edition Service Pack 2//MSI K9N Platinum,MS-7250//AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4800+EE,MMX,3DNow(2 CPUs),~2.5GHz//HD Western Digital 160Gb//Memory: 1024MB RAM//NVIDIA GeForce 8500 GT,Chip type: GeForce 8500 GT,nVidia nForce 570 SLI//Display Memory: 512.0 MB
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
souhlasím s příspěvky nademnou, pokud to nepřehání a jestli ve škole prospívá s dobrým průměrem, není důvod na takovou "šikanu". já jsem sice z řad mladších, ale u pc jsem seděl často a určitě mě to nepoškodilo...
jinak doporučuji jak mike007 uzamknout účet a na určité hodiny jej povolit, 100% funkčnost. A nebo jednoduchý prográmek Amp WinOff http://www.sosej.cz/Utility-A-Ovladace/Tweak-Registry-Ve-Windows/Amp-Winoff.html

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 12739
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
08 kvě 2025 04:45
-
- 3
- 4307
-
od Grander
20 lis 2024 15:04
-
-
Něco se stalo a váš PIN kód není k dispozici
od david7891 » 29 črc 2024 22:18 » v Windows 11, 10, 8... - 1
- 2522
-
od petr22
29 črc 2024 22:38
-
-
-
Něco mi žere misto na szstemovem SSD Příloha(y)
od Ketty02 » 13 zář 2024 12:36 » v Vše ostatní (bezp) - 14
- 5987
-
od buchtik
14 zář 2024 10:56
-