Existuje něco co bude vypínat pc po určité době?

...

Moderátor: Mods_senior

Stanula
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Existuje něco co bude vypínat pc po určité době?

Příspěvekod Stanula » 03 led 2008 09:20

Dobrý den, mám dceru, která co příjde ze školy jde hnedka na pc chci nějak kontrolovat jestli tam je opravdu jen např. 2 hodiny denně jde to nějak uskutečnit děkuji??

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod karlos » 03 led 2008 09:57

Nejjednodušším řešením je dát na přívodní kabel spínací hodiny. Na nich nastavit od/do a je vyřešeno. Dalším řešením by mohlo být SW hlídání, kdy spy program práskne od kdy do kdy co kde. Konkrétně žádný neznám, protože v časech, kdy jsem nad podobným řešením uvažoval, jsem si uvědomil, že podobné chování je nedůstojné a v očích mých dětí bych se tal jen sprostým fízlem a pozbyl tak křehkou důvěru, která období puberty provází. Pokud na takovém řešení trváš na http://www.studna.cz, či http://www.stahuj.cz jsou takové programy ke stažení. :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 03 led 2008 10:48

Nedávno sem řešil podobný problém jen sem nechtěl dětem zamezit přístup k osobním datům.
http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?p=113830#113830

To karlos vyškubávat pravidelně PC za chodu ale fuj já bych trnul kdy udělá hají.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 03 led 2008 11:11

Nebo jestli na PC používáte více uživatelských účtů (dcera má vlastní účet), dá se mu tuším nastavit, že se na svůj účet může přihlásit pouze od - do .. Takže třeba povolit přihlášení pouze po 4 hodině odpoledne nebo večer, až budete doma :)
Everybody lies so don't trust anyone. :)

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 03 led 2008 11:46

Jsem zastáncem poněkud demokratičtější volnosti. Myslím si, že i děti mají právo na soukromí a určitou svobodu rozhodování, kdy se připojit k netu. Proč by nemohla sedět u chatu třeba dvě a půl hodiny, namísto dohodnutých, nebo nastavených dvou, když to zrovna bude zajímavé a ten čas nad rámec dohody, pak nahradí jinou smysluplnější, nebo potřebnější aktivitou. Myslím si, že zákazy nic neřeší a příliš těsné mantinely děti stejně přelezou a budou se pohybovat mimo ně, jenže tak, abychom to nevěděli.

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 03 led 2008 12:34

Další možností je vypínání počítače pomocí příkazu net user times. Jedinou nevýhodou tohoto je, že se počítač opravdu korektně vypne v nastavený čas. Pokud bude mít tvá dcera rozpracované dokumenty a nestihne uložit, tak má smůlu...

Nastavení je jednoduché. Klikneš na START --> Spustit
Do políčka zadej příkaz cmd. Otevře se ti příkazové okno kde zadej příkaz v následujícím formátu :

Kód: Vybrat vše

net user nazevuzivatelskehouctu /times:po-pá,6-20;so-ne,10-20

Jak sám vidíš v příkazu, tak počítač je povolen v časech PO-PÁ 6-20 a o víkendu 10-20.
Poté se počítač korektně vypne.

Dceři budeš muset udělat vlastní účet, pokud ještě nemá. Jinak se do počítače nedostaneš ani ty :)

Více informací o příkazu zadej : net help user
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 03 led 2008 13:07

mike007 : Přesně to sem myslel :smile:

karlos : Jakožto zástupce mladších :lol: sem tuhle "šikanu" taky ještě zažil .. a souhlasím s tvým názorem, není to nejlepší .. :)
Everybody lies so don't trust anyone. :)

Merlin66
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Merlin66 » 03 led 2008 13:11

Mě se osvědčil prográmek Čas 2.1. Je to freeware, ke stažení zde:

Kód: Vybrat vše

http://www.pbsoft.wz.cz/programo.html

Dá se tam vysledovat od kdy do kdy počítač běžel.

Dá se nastavit automatické vypnutí dvěma způsoby: v určený čas (třeba v 14:00) nebo za určenou dobu (za 3 hodiny). Před samotné vypnutí PC lze ještě nastavit volitelný akustický signál (opět s volitelným časovým předstihem), který upozorní na blížící se konec a umožní tak uložit rozpracované věci.

Dá se nastavit spouštění programu při startu Windows, ovšem nedá se trvale nastavit ono automatické vypínání - ale historie spouštění se ukládá.
Můj první stroj: Atari 800XL

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 03 led 2008 16:01

Advanced Security Control 2.1-Umožnuje administrátorovi nastavit na lokáním počítači omezení typu, kdy, co a který uživatel může nebo naopak nesmí spustit na tomto počítači.zip

User Time Control 2.8.2.2 SW 1,44MB přidělení každému uživateli, jak dlouho bude moci používat PC, po vypršení doby dojde k auto vypnutí nebo odhlášení z PC.zip

Watch Dog 8.2.2-bezpečnostní utilita umožňující monitorování a restrikci zvolených činností na počítači. Po přihlášení uživatele je sledována doba připojení.exe

WinLock 2.12-pomůcka, která umožňuje kontrolovat, jak dlouho mohou ostatní uživatelé používat váš počítač.zip

Access Boss 2.2-umožňuje efektivně omezit přístup určitých uživatelů k počítači jen na určité časové úseky.zip

A!K Smart WorkTime Tracker 1.0.1.131-Program běží na pozadí vašeho systému a automaticky zaznamenává čas, který strávíte nad jednotlivými aplikacemi.zip

ChatBlocker 2.0-pro omezení a kontrolu on-line komunikace - chatu. Umožňuje snadné nastavení časových úseků pro povolení a zákaz komunikace.exe

tamagoci
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod tamagoci » 05 led 2008 10:32

Já používal program Autovypnutí,když jsem něco stahoval a musel do práce,tak jsem to nastavil a bylo to.Ale lepší než nějaký program je to,že mě dítě poslechne.. :evil:

---------------------------------------------------------------------------------------
Windows XP Home Edition Service Pack 2//MSI K9N Platinum,MS-7250//AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4800+EE,MMX,3DNow(2 CPUs),~2.5GHz//HD Western Digital 160Gb//Memory: 1024MB RAM//NVIDIA GeForce 8500 GT,Chip type: GeForce 8500 GT,nVidia nForce 570 SLI//Display Memory: 512.0 MB

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 07 led 2008 06:58

mě dítě poslechne.. :evil:

Kolik mu je?

pikaso.andreas
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pikaso.andreas » 07 led 2008 07:17

souhlasím s příspěvky nademnou, pokud to nepřehání a jestli ve škole prospívá s dobrým průměrem, není důvod na takovou "šikanu". já jsem sice z řad mladších, ale u pc jsem seděl často a určitě mě to nepoškodilo... ;-) jinak doporučuji jak mike007 uzamknout účet a na určité hodiny jej povolit, 100% funkčnost. A nebo jednoduchý prográmek Amp WinOff http://www.sosej.cz/Utility-A-Ovladace/Tweak-Registry-Ve-Windows/Amp-Winoff.html
Rád se přiučím od zkušenějších... A učený z nebe nespadl :-D

Když mám čas, dělám geoboardy pro děti.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Existuje plnohodnotná náhrada OS Windows alespoň na úrovní 64.bit Wndows 7 a jak bezpečně používat starší verze Windows?
    od IMB » 08 říj 2024 15:55 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    8
    12739
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    08 kvě 2025 04:45
  • CMS: WordPress či něco jiného?
    od Grander » 14 lis 2024 19:10 » v Programování a tvorba webu
    3
    4307
    od Grander Zobrazit poslední příspěvek
    20 lis 2024 15:04
  • Něco se stalo a váš PIN kód není k dispozici
    od david7891 » 29 črc 2024 22:18 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    2522
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    29 črc 2024 22:38
  • Něco mi žere misto na szstemovem SSD Příloha(y)
    od Ketty02 » 13 zář 2024 12:36 » v Vše ostatní (bezp)
    14
    5987
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    14 zář 2024 10:56

Zpět na “Vše ostatní (sw)”