GTA V laguje na Win8.1 a na Win10 ne Vyřešeno

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

SklyneCZ
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

GTA V laguje na Win8.1 a na Win10 ne

Příspěvekod SklyneCZ » 21 črc 2015 22:27

Zdar, může mi tuhle anomálii někdo vysvětlit?
EDIT: Můj ntb snad není důležitý, v tomhle případě hraje hlavní roli OS.

Win8.1
Začne heist nebo mise v GTA Online a hra začne brutálně dropovat fps.

Win10
Hra jede bez problémů.

i5 3210M
6GB DDR3 800MHz
GT 630M 2GB

Reklama
rhsCZ
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Re: GTA V laguje na Win8.1 a na Win10 ne  Vyřešeno

Příspěvekod rhsCZ » 21 črc 2015 22:36

třeba to má něco společného s microsoftíma ovladačema. ve win 8.1 a 10 nemusejí být totožné. teda pokud nemáš vvětšinu ovladačů od výrobce daných součástek

„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ

SklyneCZ
nováček
Stav:

Re: GTA V laguje na Win8.1 a na Win10 ne

Příspěvekod SklyneCZ » 21 črc 2015 22:39

rhsCZ píše:třeba to má něco společného s microsoftíma ovladačema. ve win 8.1 a 10 nemusejí být totožné. teda pokud nemáš vvětšinu ovladačů od výrobce daných součástek

Jaké ovladače konkrétně? GPU ? Všechny?
Ale jo asi máš pravdu. Stejně mi to příjde divný.

rhsCZ
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod rhsCZ » 21 črc 2015 23:32

Co jsem někde četl, tak že na win 8.1 nepotřebuješ externí ovladače kromě ovladače GPU, že na ostatní prý stačí ty od microsoftu. Např. já nemám(neměl) ovladač pro wifi a výrobce ntb ho mezi driverama neuváděl, ale mě wifi blbla padal net ping byl nestálý a sehnal jsem si ovladač (neoficiální) pro stejný wifi adaptér, ale původně k jinému ntb a s externím ovladačem mi teď wifi jede krásně. Uvedl jsem trochu blbý příklad, ale vždy pokud je dostupný na webu výrobce ntb tak vždy instalovat ty officiální, myslim že by neměl být problém i s instalací novějších driverů z webu výrobce grafiky apod. Já jsem za to že pokud aktuální nainstalovaný ovladač funguje tak ho není vždy nutno aktualizovat na novější verzi.
na internetu na stránkách výrobce ntb si najdi drivery ke stažení a zkus je reinstalovat (nejlépe odinstalovat a nainstalovat a né jen spustit staženou instalačku).
P.S. sorry jsem se rozepsal :D

„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ

SklyneCZ
nováček
Stav:

Příspěvekod SklyneCZ » 22 črc 2015 21:58

rhsCZ píše:Co jsem někde četl, tak že na win 8.1 nepotřebuješ externí ovladače kromě ovladače GPU, že na ostatní prý stačí ty od microsoftu. Např. já nemám(neměl) ovladač pro wifi a výrobce ntb ho mezi driverama neuváděl, ale mě wifi blbla padal net ping byl nestálý a sehnal jsem si ovladač (neoficiální) pro stejný wifi adaptér, ale původně k jinému ntb a s externím ovladačem mi teď wifi jede krásně. Uvedl jsem trochu blbý příklad, ale vždy pokud je dostupný na webu výrobce ntb tak vždy instalovat ty officiální, myslim že by neměl být problém i s instalací novějších driverů z webu výrobce grafiky apod. Já jsem za to že pokud aktuální nainstalovaný ovladač funguje tak ho není vždy nutno aktualizovat na novější verzi.
na internetu na stránkách výrobce ntb si najdi drivery ke stažení a zkus je reinstalovat (nejlépe odinstalovat a nainstalovat a né jen spustit staženou instalačku).
P.S. sorry jsem se rozepsal :D

V poho :D. No je fakt že drtivá většina ovladačů byla "inbox" a na webu toho moc nebylo tímpádem. Ale grafiku jsem pak aktualizoval klasicky z webu nVidie.

Jinak jsem to vyřešil jednoduše. Čerstvě nainstalovaný Win7 rozjede GTA krásně. Ty "osmičky" jsou fakt na nic. A ty krabicový si asi nechám pro nový PC v září, nechci totiž se s tím patlat (z 8 na 8.1 + ty aktualizace) na obyč hadru v ntb, počká to na SSD v novým PC.

A ty 7 na tomhle ntb šlapou asi nejlíp (aktuálně bohužel warez, tak že upgrade na 10 asi nebude, nijak nevadí, stejně tam chybí dost věcí co je tu, třeba nastavení wifi nejde zjistit heslo bez cmd atp.). A byly předinstalovaný, jenže jsem je tak trochu "ztratil" a když jsem si objednal recovery tak to bylo zavirovaný což nechápu a několikrát jsem to zkoušel, stále stejné chyby a po několika týdnech mi to ani nechtělo nic odstranit, ntb se totálně zpomalil. Tak jsem to vzteky vyhodil do koše ty DVD.

Tak že pokud nejsou připomínky tak to klidně uzavřu, dám tomu čas tak den (pokud nezapomenu :D ).

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Hry”