satik píše:Tohle není tak jednoduchý, jak to vypadá, i5 4690K po OC může i ve vícevláknových aplikacích mít i vyšší výkon než stejně drahý Xeon E3-1231v3, natož pak v aplikacích, kde hlavní roli hraje výkon jednoho vlákna...
Jo ehm - singlethread, kde dnes běžnýmu Frantovi nestačí v singlethreadu haswell na 3,5ghz ? World of Tanks běží dobře už i na přetaktovaným Kaveri..
a co se týče i5 v multithreadu - ne, jednoduše ne, kdyby tomu tak bylo, klekla by intelu celá řada i7, protože ta je dražší a její jediný tahák oproti i5 je právě tohle.... a věř mi, že v moment, když by to nějakej franta našel, že tomu tak je, tak to zveřejní a lidi po tom půjdou ...
když někdo našel problém s TSX u haswellu, tak by někdo určitě rýpl i do výkonu....
jediný, kde by i5-K měla smysl, je to, že bys fakt užil pouze čtyři vlákna, nikdy víc a měl procík na nějakých 4,5ghz ....což je taky trochu o štěstí, protože ne každý to zvládne aniž by letěly teploty stropem.... když pomyslíš výdaje navíc, to trápení se - protože když bys měl horší kousek, tak delid .... a bla bla bla za nějakých pár procent, který 98% uživatelů pozná jedině když jim hodíš čísla v benchmarku, ale v praxi nepozná většina z nich ani rozdíl mezi 4460 a 4790k .... tak prostě ne..
když bys fakt potřeboval singlethread, není důvod ke koupi ničeho jiného než pentia G3258 .. to je na 4,5ghz často i na boxu .... a je to...
jako sorry i5k je hezká věc ... a pak chceš streamovat cpu náročnou hru a jsi v řiti a můžeš taktovat jak chceš ... přijde jarda s Xeonem a dá ti naprdel...
Circonflexes - streamer na tohle narazil se svojí 3570k ... zkoušel oc na 4,5ghz a stejně měl propady u Armored Warfare a byl v řiti .... druhý borec mu tam hlásil, že to zkoušel na i7-3770k (stock) a jelo mu to úplně fajn ...
měl jsem doma 4670k jednu dobu hozené na 4,2ghz ...předtím jsem měl 3570k na 4,6ghz, teď mám 4590 a možnosti pro mne jako běznýho frantu se nepohly, co zvládl jeden procík zvládl druhej, a kde klekl na stream na kolena druhej, klekl i ten první, když jsem pro stejný účel, kde i5 přestal dávat použil i7 4790 (non k) byl klid
jak můžeš podle mých předchozích CPU vidět, taky jsem byl orientovaný na i5-K ....to mne velice rychle přešlo po pár praktických zkušenostech, kde jsem zjistil, že je taktování skoro k ničemu a když už hrotit prachy.... tak rovnou 5820k a ve větším stylu, tam je pájka, je tam 6 jader ... máš všechno a aspoň to z těch prachů je poznat