windows od packart bell

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Flashman
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

windows od packart bell

Příspěvekod Flashman » 03 led 2008 20:27

nazdarek,sehnal jsem celé pc,chci ho trochu upgradnout a poslat ho zase dal,ale mam dotaz,na tomhle pc je legální windows od packard bella,to znamena že ma v sobě už ruzny programy,antivir atd. když jsem to zapl chtělo to po mě celej windows vypalit...zalohovat na dvd.Takže jsem to udělal a ted když přeinstaluju windowsi na vistu,pujde tam pak třeba vratit celej windows od packart bella???jde mi o to že je prostě na tom pc legální se vším všudy a nemusel bych u toho shanět nějakej klíč a aktivaci atd,ale bojim se že když ho tam budu chtít vracet,tak to bude dělat problémy a stejně bude nelegalní,že už to nebude jako dřív.

Reklama
Flashman
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Flashman » 03 led 2008 21:33

nikdo teda neví,jestli to pujde vše vratit do puvodniho stavu po instalaci visty a pak zpět do xp od packart bella??? :cry: :cry: :cry:

paul27
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod paul27 » 03 led 2008 21:37

No pokud uděláš image disku, tak pak z toho CD jde klidně nabootovat a tím pádem nahrát původní OS. Dle mého to je legální (když to samo nabízelo, ať obraz disku uděláš, přece by nenabízeli něco ilegálního) :wink: .

Flashman
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Flashman » 03 led 2008 21:45

paul27 píše:No pokud uděláš image disku, tak pak z toho CD jde klidně nabootovat a tím pádem nahrát původní OS. Dle mého to je legální (když to samo nabízelo, ať obraz disku uděláš, přece by nenabízeli něco ilegálního) :wink: .

to mě právě taky napadlo ale raději se ptam zkušenějších,protože packart bell tam podle mě má i svoji desku tak aby mě pak nevyfu*kovala :oops: :oops:

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 03 led 2008 23:56

paul27 píše:Dle mého to je legální (když to samo nabízelo, ať obraz disku uděláš, přece by nenabízeli něco ilegálního) :wink: .

Velký omyl: na rozdíl od audiovizuálních děl není u software dovoleno vytvářet kopie ani pro vlastní potřebu! Výjimku tvoří situace, kdy je pro užívání programu zapotřebí kromě zakoupeného originálu ještě jeho kopie. Podle toho tedy není legální ani pořízení záložní kopie pro případ poškození originálu.

§ 66
Omezení rozsahu práv autora k počítačovému programu
§66 (1) Do práva autorského nezasahuje oprávněný uživatel rozmnoženiny počítačového programu, jestliže

......

c) zhotoví si záložní rozmnoženinu počítačového programu, je-li nezbytná pro jeho užívání

Zdroj: Autorský zákon

Flashman
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Flashman » 04 led 2008 12:45

mmmartin píše:
paul27 píše:Dle mého to je legální (když to samo nabízelo, ať obraz disku uděláš, přece by nenabízeli něco ilegálního) :wink: .

Velký omyl: na rozdíl od audiovizuálních děl není u software dovoleno vytvářet kopie ani pro vlastní potřebu! Výjimku tvoří situace, kdy je pro užívání programu zapotřebí kromě zakoupeného originálu ještě jeho kopie. Podle toho tedy není legální ani pořízení záložní kopie pro případ poškození originálu.

§ 66
Omezení rozsahu práv autora k počítačovému programu
§66 (1) Do práva autorského nezasahuje oprávněný uživatel rozmnoženiny počítačového programu, jestliže

......

c) zhotoví si záložní rozmnoženinu počítačového programu, je-li nezbytná pro jeho užívání

Zdroj: Autorský zákon

No tak jsem se ptal byvaleho majitele a ten ten pc kupoval před tydnem uplně novej,jenže potřebuje peníze tak jsem ho vzal ja za polovic :lol: :lol: :lol: kšefty jsou kšefty no :twisted: no to je ale jedno a říkal že k tomu žadny cd nebylo a rovnou mu v obchodě řekli že si to ma zalohovat,mě je jedno jestli to je nebo není legalní,mě jde o to,aby když tp přeinstaluju na vistu a novému majiteli se to nebude libit abych tam mohl vratit zpět puvodní software tak jak to bylo a nehlasilo to že se stal obětí piratství atd. protože ta deska spada taky pod backart bell a nerad bych aby to měli nějak zajištěny proti takovymhle věcem.je to tahle deska, nebo vlastně tenhle vytvor od packart bell http://support.packardbell.com/de/item/ ... oon_imedia

paul27
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod paul27 » 04 led 2008 19:21

mmmartin píše:

Velice zajímavé, sama firma, která se zabývá pcčkama doporučuje udělat kopii disku a ono to je ilegální...Co si o tom mám myslet...

Flashman
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Flashman » 04 led 2008 19:25

čéče mě se neptej taky jsem byl z toho vyšťavenej jak taška,ale opravdu žadny cd ani origo dvd k tomu nedali,jasně,ovladače tam byli,ale žadnej operační software prostě nic,jen si to mam zalohovat na dvd,ted to schvalně zkoušim přeinstalovat z toho zalohovaneho dvd tak uvidim co to uděla,zatim všechno šlape :lol: :lol: :lol:

paul27
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod paul27 » 04 led 2008 19:27

Nainstalovat by to mělo jít v každym případě, na to je jedno, jestli máš na DVD nálepku Microsoftu nebo ne.

Flashman
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Flashman » 04 led 2008 19:43

paul27 píše:Nainstalovat by to mělo jít v každym případě, na to je jedno, jestli máš na DVD nálepku Microsoftu nebo ne.

no a kdybych to chtěl nainstalovat na uplně jinej pc pujde to taky????mam orig lic.štítek....ale to asi ne co???nebo nejspíš to po měsíci hodí....stal jste se obětí piratství...uvidim nejspíš to zkusim hodit na ten druhej pc co se stane

paul27
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod paul27 » 04 led 2008 20:01

Abych se přiznal, tak tohle nevím.

Flashman
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Flashman » 04 led 2008 20:18

paul27 píše:Abych se přiznal, tak tohle nevím.

zkusim to a uvidim....zkusit se ma včechno ne???pak sem písnu jak jsem dopadl :lol: :oops:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”