windows od packart bell
windows od packart bell
nazdarek,sehnal jsem celé pc,chci ho trochu upgradnout a poslat ho zase dal,ale mam dotaz,na tomhle pc je legální windows od packard bella,to znamena že ma v sobě už ruzny programy,antivir atd. když jsem to zapl chtělo to po mě celej windows vypalit...zalohovat na dvd.Takže jsem to udělal a ted když přeinstaluju windowsi na vistu,pujde tam pak třeba vratit celej windows od packart bella???jde mi o to že je prostě na tom pc legální se vším všudy a nemusel bych u toho shanět nějakej klíč a aktivaci atd,ale bojim se že když ho tam budu chtít vracet,tak to bude dělat problémy a stejně bude nelegalní,že už to nebude jako dřív.
paul27 píše:No pokud uděláš image disku, tak pak z toho CD jde klidně nabootovat a tím pádem nahrát původní OS. Dle mého to je legální (když to samo nabízelo, ať obraz disku uděláš, přece by nenabízeli něco ilegálního).
to mě právě taky napadlo ale raději se ptam zkušenějších,protože packart bell tam podle mě má i svoji desku tak aby mě pak nevyfu*kovala

- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
paul27 píše:Dle mého to je legální (když to samo nabízelo, ať obraz disku uděláš, přece by nenabízeli něco ilegálního).
Velký omyl: na rozdíl od audiovizuálních děl není u software dovoleno vytvářet kopie ani pro vlastní potřebu! Výjimku tvoří situace, kdy je pro užívání programu zapotřebí kromě zakoupeného originálu ještě jeho kopie. Podle toho tedy není legální ani pořízení záložní kopie pro případ poškození originálu.
§ 66
Omezení rozsahu práv autora k počítačovému programu
§66 (1) Do práva autorského nezasahuje oprávněný uživatel rozmnoženiny počítačového programu, jestliže
......
c) zhotoví si záložní rozmnoženinu počítačového programu, je-li nezbytná pro jeho užívání
Zdroj: Autorský zákon
mmmartin píše:paul27 píše:Dle mého to je legální (když to samo nabízelo, ať obraz disku uděláš, přece by nenabízeli něco ilegálního).
Velký omyl: na rozdíl od audiovizuálních děl není u software dovoleno vytvářet kopie ani pro vlastní potřebu! Výjimku tvoří situace, kdy je pro užívání programu zapotřebí kromě zakoupeného originálu ještě jeho kopie. Podle toho tedy není legální ani pořízení záložní kopie pro případ poškození originálu.§ 66
Omezení rozsahu práv autora k počítačovému programu
§66 (1) Do práva autorského nezasahuje oprávněný uživatel rozmnoženiny počítačového programu, jestliže
......
c) zhotoví si záložní rozmnoženinu počítačového programu, je-li nezbytná pro jeho užívání
Zdroj: Autorský zákon
No tak jsem se ptal byvaleho majitele a ten ten pc kupoval před tydnem uplně novej,jenže potřebuje peníze tak jsem ho vzal ja za polovic

mmmartin píše:paul27 píše:Dle mého to je legální (když to samo nabízelo, ať obraz disku uděláš, přece by nenabízeli něco ilegálního).
Velký omyl: na rozdíl od audiovizuálních děl není u software dovoleno vytvářet kopie ani pro vlastní potřebu! Výjimku tvoří situace, kdy je pro užívání programu zapotřebí kromě zakoupeného originálu ještě jeho kopie. Podle toho tedy není legální ani pořízení záložní kopie pro případ poškození originálu.
Velice zajímavé, sama firma, která se zabývá pcčkama doporučuje udělat kopii disku a ono to je ilegální...Co si o tom mám myslet...
čéče mě se neptej taky jsem byl z toho vyšťavenej jak taška,ale opravdu žadny cd ani origo dvd k tomu nedali,jasně,ovladače tam byli,ale žadnej operační software prostě nic,jen si to mam zalohovat na dvd,ted to schvalně zkoušim přeinstalovat z toho zalohovaneho dvd tak uvidim co to uděla,zatim všechno šlape

paul27 píše:Nainstalovat by to mělo jít v každym případě, na to je jedno, jestli máš na DVD nálepku Microsoftu nebo ne.
no a kdybych to chtěl nainstalovat na uplně jinej pc pujde to taky????mam orig lic.štítek....ale to asi ne co???nebo nejspíš to po měsíci hodí....stal jste se obětí piratství...uvidim nejspíš to zkusim hodit na ten druhej pc co se stane
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 7868
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30