procesor se sám podtaktovává
procesor se sám podtaktovává
zda rec lidi potřeboval bych poradit co mam dělat když se mi procesor podtaktovává bři blbych 64 °C takty skáčou sem a tam když je teplota tak 59°C je vše ok takovou teplotu povečinou mívam ale tet jak sou vedra tak šla nahoru tento problém začal když sem si koupil novou zakladni desku f2a85 m pro na mi předešli zakladni desce to beželo v pohodě i v 74´°C tak nevym v čem je Problem ,nemá ten asus nakou funkci nebo tak něco čim se to dá nastavyt třeba na 70 °C ? což je podle mě ještě v pohodě teplotu míval sem i 80 jinak procesor mam AMD A10 5700 chladič SilentiumPC Spartan LT HE922
Re: procesor se sám podtaktovává
Kazdy procesor se prepina do nizsiho rezimu kdyz to neni treba ten vykon takze na co by jel na plny vykon kdyz to nevyzaduje spori energii
- Syem
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Asi to má nastavený throtling na malé stupně, doporučuju zlepšit airflow ve skřini, teda jestli je to tím co si myslím.
Nebo zkus zajet do nastaveni napajeni a zkus dat vysoky vykon jestli se ti to bude porad podtaktovava
ne procesor se mi podtaktovává když je na 100 % a překroči teplotu 60 stupnu tak se vás ptam jesli to nak nejde nastavyt na 70 stupnu
A mas spravny chladic ? A mas ho vycisteny? A jak ti proudi vzuch ve skrini?
vysoky vykon tam mam taky
vzduch ve skřini momentálně neproudí mam jí otevřenou chladič SilentiumPC Spartan LT HE922 ale teplota 64 stupnu se mi zda ok tak nechapu proč se mi začne podtaktovavat
a nejsou naké šetřící funkce v biosu nebo tak neco ?
Taky si myslim ze tamas nejaky eko rezim
ale jakej všechno sem povípínal AMD POWER NO FUCTION SEM VYPNUL SVM MODE sem taky vypnul CPML mod taky eco taky tak já už nevym
prostě jakmile teplota přesahně 60 stupnu tak to skace sem a tam 1.7-3.4
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 3683
-
od Zivan