Z ničeho nic se přehřívá grafárna.

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

sakul
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Z ničeho nic se přehřívá grafárna.

Příspěvekod sakul » 05 led 2008 08:36

Ahoj, mám takový problém, po přeinstalování windowsů se mi strašně přehřívá grafická karta, skoro ani dotknout se jí nejde jak je horká, ale před formátem byla úplně v poho. Teď se někdy přehřeje i ve windowsech když nic nedělám. Prostě se mi z ničeho nic zčerná monitor, napíše se hláška "Out of Range" a za pár sekund se restartuje PC. Nevíte čím by to mohlo být? Mám Radeonku x1300 (nebo tak nějak) s pasivním chlazením.

Reklama
zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 05 led 2008 09:15

stáhni se nějaký program na zjištění teploty třeba everest...nepřetaktovál si nějakou s komponent??
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 05 led 2008 09:18

Hláška Out of range znamená Mimo rozsah.Řeč je o rozsahu rozlišení,které karta nepodporuje.Nemáš tam nějaké divné rozlišení?
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

sakul
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod sakul » 05 led 2008 09:47

zao: Problém je v tom že ta grafická karta tam nemá to čidlo, zjistím akorát teplotu CPU, harddisku ale ne graficky karty. Já ani nevim kde se to taktování nastavuje, už jsem zkoušel ovladače nastavit na default, ale nepomohlo to.

Marfy: ve Winech mám nastavené normální rozlišení 1024x768, 60Hz a mám širokoúhle LCD ale obraz je v poho. Kdyby to bylo monitorem tak by se přece nerestartoval PC.

Když tam přidám větrák tak se to jen tak tak drží, ale když zapnu hru tak po dvou minutách to padne. A když zapnu tu VPU ochranu tak to hodí takovou tu klasickou chybu, že grafická karta neodpovídá. Už fakt nevim co dělat. :-(

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 05 led 2008 09:48

Jak píše Marfy. Možná je tam někde "kouslý" špatně nastavený rozlišení. Chtělo by to přeinstalovat ovladače grafiky a všechno znova nastavit.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 05 led 2008 09:50

Monitorem to není, ale rozlišení má vliv na zatížení GK. Teplotu měřit nemusíš. Když tam neudržíš ruku je jasný, že je něco špatně.

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 05 led 2008 10:03

přidat chlazení.Předpokládám že nemáš větranou skříň?
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

sakul
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod sakul » 05 led 2008 10:13

Blue Spirit: Taky možný, to zkusím znova celý zformátovat a nainstalovat znova třeba to pomůže, Díky.

Weslo: No já mám v bedně z boku "rouru", která vede přímo na CPU, pak trošku níž je pár direk přibližně tam kde je grafárna a pak úplně vepředu je větrák, kterej to teplo vyhání pryč.

Takže kdybych zkusil jinej monitor, tak by to nemělo tak zatěžovat GK? Jinak Dík všem :smile:

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 05 led 2008 10:23

Monitor nemá na zatěžování grafiky vliv.Grafiku zatěžují aplikace nebo hry.Podívej se k manuálu od monitoru jaké je doporučené rozlišení včetně frekvence.Zkus dát třeba frekvenci 70Hz.Dále se podívej v ovladačích grafiky na podporovaná rozlišení a ujisti se,že má některé z těch,které grafika podporuje.Ovladače zkus ty,které byly dodány s grafikou.Ale jinak pasivní chlazení grafiky dost hřejí.Pasivně chlazené grafiky mívají i 100°C.Chlazení by jistě pomohlo.Zkus koupit ventilátor do záslepky a umístit pod kartu.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

OndraP.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod OndraP. » 05 led 2008 10:49

já mám pasivně chlazenou grafiku a měla nevětší teplotu kolem 65°C normálně má tak kolem 55°C za to procesor....

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 05 led 2008 11:06

jenom tak mimo téma psal si že máš širokoúhlé LCD ale rozlišení 1024x768 není podle mě širokoúhlý dej si tam jiný(1152x864) budeš mít ostřejší obraz a nebudeš namáhat oči no a eště máš jeden způsob jak přibližně zjistit teplotu a to je tak že šáhneš na pasiv za chodu
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 05 led 2008 11:14

Pokud nemas to cidlo zapnuty tak se zkus kouknout do biosu melo by to tam nekde jit povolit.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”