Ahoj,
už vím přibližně z čeho budu stavět
procesor (zakoupený nebudu měnit)
AMD Athlon X2 240 dvoujádro přetaktuju na 3,5ghz
grafická karta (zakoupený nebudu měnit)
Sapphire HD6790, 1GBDDR5
základní deska (budu vybírat později nechte bejt)
nějaká DDR2 s paticí AM2/+ nebo AM3/+
HDD (zakoupený nebudu měnit)
systémový https://www.alza.cz/seagate-barracuda-7 ... d69479.htm
normální https://www.alza.cz/seagate-barracuda-7200-9-d59325.htm
paměti RAM (zakoupený nebudu měnit)
2x 2gb 800mhz
skříň (můžete doporučit lepší)
Zalman Z1
zdroj (můžete doporučit lepší)
Seasonic S12II-430
A chtěl bych se zeptat jestli by to do sebe pasovalo a jestli by jste mi případně nedoporučili jiné komponenty,
a ještě doporučíte mi nějaký kabely na HDD z alzy? Chybý mi všechny a nevím jak to mám vybrat.
PC sestava Vyřešeno
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC sestava
Na co má být počítač určen?
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Na hry, pak dokoupím čtyřjádrový procesor.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Máš u všeho " (zakoupený nebudu měnit) " , tak absolutně nevim, co vlastně chceš. Vem klasický zdroj SS 500W, skříň nech a začni kupovat ostatní komponenty, který snad jako jediný potřebujou výměnu.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Obavam se ze tu zakladni desku budes kupovat dvakrat.
Jednou pro stavajici procesor s DDR2 pametma a socketem AM2 a priste pro to ctyrjadro, pokud to bude AMD tak se socketem AM3+ a k tomu i DDR3 pameti.
V kazdem pripade stavajici Athlon X2 s vykonem 1500 bodu v Passmarku je nekde na urovni 9 let stareho Intelu, takze na zadne nove hry to neni.
Jednou pro stavajici procesor s DDR2 pametma a socketem AM2 a priste pro to ctyrjadro, pokud to bude AMD tak se socketem AM3+ a k tomu i DDR3 pameti.
V kazdem pripade stavajici Athlon X2 s vykonem 1500 bodu v Passmarku je nekde na urovni 9 let stareho Intelu, takze na zadne nove hry to neni.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ne, to opravdu není, ten Athlon je na hry nepoužitelný a ta grafika není taky žádný zázrak. Jako minimum doporučuji Athlon X4 860K a oproti tomu má ten X2 240 výkon čtvrtinový. Můj PC z roku 08, který se mi tady ještě válí (Core2 Quadro - výkon asi jako dnešní i3), má několikrát vyšší výkon a kupovat dnes něco takového na dnešní hry není moc dobrý nápad.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Takže by to ten zdroj neunesl? Doporůčíte mi nějaký? A budu taktovat grafickou kartu i procesor a navíc umím dokonale optimalizovat systém a ovladače grafické karty, antialiasing nepoužívám jen anistropické filtrování zbytek si nastavuju na minimum v ovladačích,
myslíte že bych na tom rozjel Far Cry 3 na ultra bez antialiasingu?
myslíte že bych na tom rozjel Far Cry 3 na ultra bez antialiasingu?
Ten procesor ma mensi vykon nez dnesni procesory v tabletu, at ho budes taktovat jak chces.
Muzes nastavit detaily na Ultra, ale procsor bude zatizen na 100% a hra bude mit tak do 10 fps.
Muzes nastavit detaily na Ultra, ale procsor bude zatizen na 100% a hra bude mit tak do 10 fps.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 15 srp 2015 17:08, celkem upraveno 1 x.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ne, FC3 na tom nerozjedeš na Ultra, to ti povím hned teď z fleku. I kdyby ti to taktoval Satan, tak z toho ten výkon, co potřebuješ, prostě nedostaneš, protože k tomu Athlonu X4 860K nebudeš sahat ani po kotníky. Můžeš kroutit s nastavením jak chceš, ale i kdybys ten procesor dal do patice vzhůru nohama, z takového low endu ti nikdo nevykouzlí procesor střední třídy. Můžeš taktovat, optimalizovat, nastavovat, ale nevymáckneš z toho absolutně nic, ten CPU je na dně a na dně taky zůstane, ve všem bude natažený jak guma v spoďárech na 100% a výkon nebude žádný.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
A rozjelo by to GTA V na 30 FPS s taktem 3,85ghz? Jestli ne, tak asi rovnou koupím i ten novej procesor, co se dá dělat, a co ta grafická karta je dobrá?
A když už jsme u těch karet zavysí výkon na velikosti pamětové sběrnice? Já teda vybírám podle taktu jádra taktu pamětí a sběrnice musí být +128, někde v jedné poradně jsem četl že jeden týpek tam chtěl grafickou kartu se sběrnicí 64 a někdo mu na to napsal že je malá.
A když už jsme u těch karet zavysí výkon na velikosti pamětové sběrnice? Já teda vybírám podle taktu jádra taktu pamětí a sběrnice musí být +128, někde v jedné poradně jsem četl že jeden týpek tam chtěl grafickou kartu se sběrnicí 64 a někdo mu na to napsal že je malá.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
GTA V drží Athlon X4 860K těsně nad 30 FPS , asi už víš, co s tím udělá ten X2 240.
Podle toho bych se až tak neřídil, ty hlavně musíš vybírat jaký je obsažen na kartě graf. čip. Samozřejmě, že i ty technické parametry něco určují, ale většinou to nemá takový dopad na výsledný výkon. Ale jinak ano, ta sběrnice je už opravdu málá, taková karta buse nejspíš nějaký slabý low end, jinak stačí v poho i 128bit. Taktem bych se taky neřídil, to je hodnota frekvence, na které je taktované samotné jádro nebo paměť, na tom zas tak nezáleží, taktovat můžeš i doma.
//edit: Osobně bych se řídil hned po čipu, VRAM - pro dnešní hraní AAA titulů je potřeba takové 2 GB (samozřejmě GDDR5), ovšem někdy ani to nestačí a ideál je 3 GB, ale tam už závisí na rozpočtu. 2 GB je dnes takové rozumné minimum.
Podle toho bych se až tak neřídil, ty hlavně musíš vybírat jaký je obsažen na kartě graf. čip. Samozřejmě, že i ty technické parametry něco určují, ale většinou to nemá takový dopad na výsledný výkon. Ale jinak ano, ta sběrnice je už opravdu málá, taková karta buse nejspíš nějaký slabý low end, jinak stačí v poho i 128bit. Taktem bych se taky neřídil, to je hodnota frekvence, na které je taktované samotné jádro nebo paměť, na tom zas tak nezáleží, taktovat můžeš i doma.
//edit: Osobně bych se řídil hned po čipu, VRAM - pro dnešní hraní AAA titulů je potřeba takové 2 GB (samozřejmě GDDR5), ovšem někdy ani to nestačí a ideál je 3 GB, ale tam už závisí na rozpočtu. 2 GB je dnes takové rozumné minimum.
Viz: Karrex. Není co dodat.
A procesor rozhodně vyměnit za něco lepšího. tedy i desku, a pak k tomu vlastně i grafiku
TOmu přizpůsobíš zdroj a jediné co ti může zůstat je ta skříň, co jsi chtěl měnit 
A procesor rozhodně vyměnit za něco lepšího. tedy i desku, a pak k tomu vlastně i grafiku

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 31
- 5255
-
od PARKR
Zobrazit poslední příspěvek
24 led 2025 16:26