Zdravím,
mám asi 3 měsíce starej PC a za tu dobu jsem se ještě pořád neskamarádil s tím hnusným BIOSem.
Prostě tam nastavím legacy + uefi místo uefi (když nechám jen uefi tak tam ta fleška není vidět). Dám ju normálně ať bootuje jako první tu flashku. Ale NEJDE TO !!! Při resetu PC se zobrazí jen obrazovka - viz. příloha. Zkoušel jsem nastavovat jako první boot všechno možny ale nejde nic.
Na jiným PC to bootuje hned z té stejné flešky. Takže fleškou to není.
Opravdu vás prosím. Poraďte mi, nebo se asi zblázním.
Z USB flashky nejde bootovat ! Vyřešeno
Z USB flashky nejde bootovat !
AMD Ryzen 5 5600X | MSI MAG B550 TOMAHAWK | G.Skill Aegis 32GB 3200MHz | Kingston A2000 1TB | PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12GB | XPG Core Reactor 750W | Be quiet! PURE BASE 500 | Asus VG27AQ1A
Re: Z USB flashky nejde bootovat !
skus jiný software pro vytvoření bootovací flashky.
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ
Psal jsem, že na druhým PC to funguje. A navíc jsem jich vyzkoušel už dost a furt nic.
AMD Ryzen 5 5600X | MSI MAG B550 TOMAHAWK | G.Skill Aegis 32GB 3200MHz | Kingston A2000 1TB | PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12GB | XPG Core Reactor 750W | Be quiet! PURE BASE 500 | Asus VG27AQ1A
Co se ma z te flashky bootovat?
Pokud Windows 7 a vyssi, musi to podporovat EFI boot. A pokud Windows 7, musi byt vyply Secure Boot.
Pokud Windows 7 a vyssi, musi to podporovat EFI boot. A pokud Windows 7, musi byt vyply Secure Boot.
Nejdřív jsem zkoušel linux - nešlo to. Teď zkouším Windows 7, tak to zkusím nastavit tak jak píšeš.
v biosu jsem Secure Boot nenašel. Jak se dá vypnout?
Bádám tady nad tím už hodinu, ale Secure boot nevím jak vypnout. Asi to bude tím že to nebootuje ?
Takže.. po asi 3 hodinách hledání na netu jsem stejně nic nenašel, ale v BIOSu jsem musel aktivovat cosi Windows 8/8.1 abych mohl dát Secure boot na disable. Ale to se mi zrušila možnost výběru mezi legacy + uefi a uefi. je tam jenom uefi a kvůli tomu nemůžu nastavit bootování z USB už vůbec, není tam na výběr moje USB, jenom cosi USB disk a další 3 možnosti USB a něco. NIC NEJDE ! Mám toho akorát tak po krk.
Windows nejde spustit ani přímo z windowsu jako .exe, vyhodí to chybu. (občas jsem tohle používal a ŠLO TO).
A pokud je tady někdo schopnej mi poradit a vyzná se v tom, tak ho opravdu prosím. Nevím jak nabootovat z toho USB. nic nejde
Windows nejde spustit ani přímo z windowsu jako .exe, vyhodí to chybu. (občas jsem tohle používal a ŠLO TO).
A pokud je tady někdo schopnej mi poradit a vyzná se v tom, tak ho opravdu prosím. Nevím jak nabootovat z toho USB. nic nejde
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, s tím souhlasím, ta deska je naprosto tragická.
Když jsi měl možnost zvolit uefi + legacy, fleška je stále neviditelná? Pokud si dobře pamatuji, někde v Boot menu by mělo být boot override, kde by měly být všechna zařízení, která jsou k bootování k dispozici.
Vše platí pokud uvažuji, že instalace Win 7 je v souladu s EFI.
Když jsi měl možnost zvolit uefi + legacy, fleška je stále neviditelná? Pokud si dobře pamatuji, někde v Boot menu by mělo být boot override, kde by měly být všechna zařízení, která jsou k bootování k dispozici.
Vše platí pokud uvažuji, že instalace Win 7 je v souladu s EFI.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Tam kde se nastavuje pořadí BOOT tak když tam nastavim uefi + legacy tak fleška jde nastavit na první místo a je tam vidět normálně. Když to dám jen na uefi tak už tam není.
Tím že tam je mám na mysli že je tam přesně název, značka flešky.
Ale když ji dám na první místo v tom uefi + legacy tak na mě vyskočí černá obrazovka s bílou větou Missing operating system a nebo ještě jedna tomu velice podobná.
Tím že tam je mám na mysli že je tam přesně název, značka flešky.
Ale když ji dám na první místo v tom uefi + legacy tak na mě vyskočí černá obrazovka s bílou větou Missing operating system a nebo ještě jedna tomu velice podobná.
Jsou na te flashce soubory potrebne pro EFI boot?
Pokud ne, nemuze byt videt.
Pokud ne, nemuze byt videt.
Re: Z USB flashky nejde bootovat ! Vyřešeno
Zdar,
Spusť Příkazový řádek jako administrátor
diskpart
list disk (ukáže ti disky v PC)
select disk x (místo x dej číslo flešky, který ti ukázalo v list disk)
clean
create partition primary
active
format fs=fat32 quick
assign
Teď zkus znovu vytvořit bootovací flešku.
Spusť Příkazový řádek jako administrátor
diskpart
list disk (ukáže ti disky v PC)
select disk x (místo x dej číslo flešky, který ti ukázalo v list disk)
clean
create partition primary
active
format fs=fat32 quick
assign
Teď zkus znovu vytvořit bootovací flešku.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”