Notebook - Problémy s procesorem?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

NegativeCZE
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Notebook - Problémy s procesorem?

Příspěvekod NegativeCZE » 19 srp 2015 08:30

Dobrý den, mám problém s ntb, který je na světě už asi 4-5 let. Je to HP 625, problémy s ním jsou už delší dobu, ale vždycky se nějak " samy " vyřešily.

Baterie mi nefunguje už delší dobu, ale, nově tu mám problém se startováním. Začalo to tak, že jsem prostě šel spát, a ntb jsem zavřel, ráno jsem ho otevřel, ventilátor naběhl, všechno ok, ale display prostě zůstal černý. Tak jsem vytáhl nabíječku (samozřejmě ntb klekl, páč nefunguje baterka) a potom zase zapojil, a zapl. Nic se nestalo, jen byla slyšet mechanika, a větráček se rozběhl jakoby naplno, ale jen na 1-2 vteřiny, pak zase utichl, a nejel vůbec, takže jen svítilo tlačítko power. No, po chvilce se větráček rozběhne naplno, a už nepolevuje. No, problém jsem vyřešil tak, že jsem ten ntb zahřál pod polštářem, a pak v pohodě najel. Takhle jsem ho rozjel asi 7x, a pak už ten postup nefungoval.. :-D Vždycky se zahřál, ale, teď mi připadá, jakoby to ten větráček stíhal, protože ten ntb se nezahřeje až tak, jako se zahříval předtím. No, a celý tyto problémy doprovází blikání caps-locku (1x) takže prej problémy s procesorem, ale dřív ten noťas naběhl, i přez tyto údajné " problémy "

Nevíte někdo pomoct? :-)
Předem děkuju :-)

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Notebook - Problémy s procesorem?

Příspěvekod petr22 » 19 srp 2015 10:08

HP 625 je predpokladam AMD procesor i AMD grafika

Pokud to to same dela i kdyz v notebooku neni baterie ale jen extrerni napajeni tak je usmazena graficka karta, coz se driv nebo pozdeji stane u vsech AMD notebooku (bezolovnate pajeni a velke zmeny teplot zkratna nejdou dohromady).

NegativeCZE
nováček
Stav:

Příspěvekod NegativeCZE » 19 srp 2015 10:10

AMD Grafika, ale procesoir je Intel Celeron, mění to něco na Vaší teorii? :-)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 19 srp 2015 10:15

Vzhledem k tomu ze to co obvykle nevydrzi jako prvni je spoj mezi GPU a zakladni deskou tak ne. Za poslednich 5 let jsem nevidel jinou zavadnu notebooku nez prfave usmazenou grafickou kartu a naprosta vetsina z nich mela grafiku nebo i procesor oid AMD. Pozor - musi to delat i i s vyndanou baterii, protoze presne tohle dokaze i vadna baterie.

Slo by skusit vyndat klavesnici a tlacit zezhora prstem na chladic GPU (silne) jestli pak pri zapnuti naskoci obraz.

Kdyz ano, tak to sice obvykle funguje jen par vterin ale overi se tim ze probhlem je skutecne ve spoji deska-gpu.

NegativeCZE
nováček
Stav:

Příspěvekod NegativeCZE » 19 srp 2015 10:22

Tak, to bude asai ten problém, jaký popisujete, páč já jen tak zkoušel jestli není něco uvolněni, a na pár míst jsem dost zatlačil, pak zase nahřál, a ntb fungoval, dokud jsem ho nevypnul..
(S vyndanou baterií se nic nemění)

Takže, pokud by to opravdu byl tento problém, tak vyměnit základovku??

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 19 srp 2015 10:43

Budto v ymenit zakladovku nebo se ji pokusit spravit (pripadne nechat spravit).

Ciste z technickeho hlediska jde to GPU odpajet a zase pripajet zpatky kvalitnejsim cinem.

NegativeCZE
nováček
Stav:

Příspěvekod NegativeCZE » 19 srp 2015 10:50

No, uvidíme, kouknu na to sám, a kdyžtak to dám do servisu..

Každopádně děkuju za rady :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”