problemy s instalaci routeru DIR-615
Re: problemy s instalaci routeru DIR-615
nejak mi nejde jeste zmenit nastaveni site v ntb "ziskat IPadresu ze servru DHCP automat...nevidim tuhle moznost,ale zrejme jsem asi nekde jinde...kazdopadne napovedou ve stylu "cudliku"..bych to mohla najit 

no a jeste....pokud zapnu router a propojim ho s ntb,tak dokud nevypojim kabel od netu z ntb,nemam kam ten kabel z routru strcit...na tenhle kabel tu vidim jen jednu pripojku...a nebo ten od netumam odpojit?...ale to by mi pak zas nefungoval net....
chjo
..tak kdybych ted nahodou vypadala jak velkej hnup, na mou obhajobu musim rict,ze jsem pred pul rokem uspesne absolvovala PC kurzy pro pokrocile.....

Naposledy upravil(a) Ltb dne 19 srp 2015 16:58, celkem upraveno 1 x.
Důvod: odemknuto...
Důvod: odemknuto...
-
- Pohlaví:
lulululu píše:nejak mi nejde jeste zmenit nastaveni site v ntb "ziskat IPadresu ze servru DHCP automat...nevidim tuhle moznost,ale zrejme jsem asi nekde jinde...kazdopadne napovedou ve stylu "cudliku"..bych to mohla najit
Pravoklik na ikonku sítě v systrayi (dole vpravo)/otevřít centrum síťových připojení a sdílení/připojení k místní síti/vlastnosti. A dostaneš se do těch obrázků, které jsou můj předminulý příspěvek. Označíš IPv4, klik na vlastnosti. Tam najdeš svou pevnou IP. A tečka je u Použít následující IP adresu. Tak ji přehodíš na Získat IP z DHCP automaticky.
no a jeste....pokud zapnu router a propojim ho s ntb,tak dokud nevypojim kabel od netu z ntb,nemam kam ten kabel z routru strcit...na tenhle kabel tu vidim jen jednu pripojku...a nebo ten od netumam odpojit?...ale to by mi pak zas nefungoval net....
Přesně tak. Odpojíš net od ntb a připojíš router. Net pro nastavení routeru nepotřebuješ. v návodu je to jasně napsáno - net připojíš do routeru až po nastavení routeru. Pak prohlížeč a IP adresu do řádku, jak je psáno výše dle postupu.
Kdyby se něco při nastavení routeru nepovedlo, pak zatrhneš pevnou IP, doplníš hodnoty dle toho co sis zapsala a funguješ aspoň na ntb.
tak uz je to odemceny..budu si priste davat pozor,kam mackam...takze chtela jsem se jeste zeptat jak si psal v predeslych jestli mam nakonfigurovany to WINS,tak tam mam jen prazdny ramecek,to je v poho?
no a pak jeste kdyz budu zapojovat ten router a na ntb budu zadavat do prohlizece to 192.atd....tak to jsem prave driv zkousela a vzdy mi to napsalo,ze neni pripojeni k internetu....no,kazdopadne to pujdu za chvili cely zkusit presne jak si psal a uvidim...
no a pak jeste kdyz budu zapojovat ten router a na ntb budu zadavat do prohlizece to 192.atd....tak to jsem prave driv zkousela a vzdy mi to napsalo,ze neni pripojeni k internetu....no,kazdopadne to pujdu za chvili cely zkusit presne jak si psal a uvidim...
-
- Pohlaví:
WINS, pokud není nakonfigurovaný, tak se nic neděje.
To, že není připojení k internetu na přímo zadanou IP adresu nemá vliv. Je ovšem možné, že router již je nastaven pro jinou síť. V tom případě bude nutno provést restart do továrního nastavení.
To, že není připojení k internetu na přímo zadanou IP adresu nemá vliv. Je ovšem možné, že router již je nastaven pro jinou síť. V tom případě bude nutno provést restart do továrního nastavení.
dobry,uz to mam odemceny
...delala jsem to presne jsk si psal a router i wifi fungujou!hrozne moc diky,jsi skvelej!(y) (y) (y)
jeste bych prosimte potrebovala vedet,jak se dava heslo na wifi,aby se tam nemohl pripojit kazdej

jeste bych prosimte potrebovala vedet,jak se dava heslo na wifi,aby se tam nemohl pripojit kazdej
-
- Pohlaví:
Jasně - návod jsem ti sice dával: http://www.poda.cz/uploads/navod_d615.pdf ale asi potřebuješ upřesnění.
Takže krok 3.
SSID - tam si nastavíš jméno své WiFi sítě.
Security mode - WPA2.
Cipher Type - nastav AES, pokud půjde (to je nejbezpečnější šifrování).
PSK
A v položce Network Key je ono heslo k WiFi.
Kromě toho si ještě změň heslo do nastavení routeru - najdeš v menu ADMIN, záložka TOOLS, položka ADMIN PASSWORD. A někam si ho napiš (klidně i na router, budeš ho potřebovat, když půjdeš do nastavení). Kdyby ti totiž náhodou někdo hacknul heslo k WiFi, dostal by se s prázdným heslem do nastavení routeru a mohl by si dělat co by chtěl.
Mimochodem - vysvětlíš mi co to je (y) (y) (y)?
Takže krok 3.
SSID - tam si nastavíš jméno své WiFi sítě.
Security mode - WPA2.
Cipher Type - nastav AES, pokud půjde (to je nejbezpečnější šifrování).
PSK
A v položce Network Key je ono heslo k WiFi.
Kromě toho si ještě změň heslo do nastavení routeru - najdeš v menu ADMIN, záložka TOOLS, položka ADMIN PASSWORD. A někam si ho napiš (klidně i na router, budeš ho potřebovat, když půjdeš do nastavení). Kdyby ti totiž náhodou někdo hacknul heslo k WiFi, dostal by se s prázdným heslem do nastavení routeru a mohl by si dělat co by chtěl.
Mimochodem - vysvětlíš mi co to je (y) (y) (y)?
aha...jo mas pravdu to uz si mi posilal...a jak se mam ted zas dostat na to nastaveni routru,zas jak predtim?(do vyhledavace tu IP)???....jinak opet dekuju za vycerpavajici odpovedi
.....jo,a ty vazne nevis co je tohle (y)?
....no kdyz to napises kdekoliv jinde(telefon,fb) udela se z toho palec nahoru

-
- Pohlaví:
Ano, do nastavení routeru se dostaneš stejně. Tedy napsáním IP adresy do adresního řádku prohlížeče. Možná to bude fungovat i přes wifi, nicméně pro hrátky s nastavením routeru vždy doporučuji mít spojení kabelem.
No a já nemám facebook
No a já nemám facebook

tak to je skoda ze ho nemas....protoze nejen ze to bylo uzitecny,ale i me to bavilo...blby,ze uz se nemam na co zeptat
....teda mela bych na co,ale to uz by asi nebylo k tematu 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1720
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek