problemy s instalaci routeru DIR-615

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

lulululu
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: problemy s instalaci routeru DIR-615

Příspěvekod lulululu » 18 srp 2015 18:01

nejak mi nejde jeste zmenit nastaveni site v ntb "ziskat IPadresu ze servru DHCP automat...nevidim tuhle moznost,ale zrejme jsem asi nekde jinde...kazdopadne napovedou ve stylu "cudliku"..bych to mohla najit :-D

Reklama
lulululu
nováček
Stav:

Příspěvekod lulululu » 18 srp 2015 18:14

no a jeste....pokud zapnu router a propojim ho s ntb,tak dokud nevypojim kabel od netu z ntb,nemam kam ten kabel z routru strcit...na tenhle kabel tu vidim jen jednu pripojku...a nebo ten od netumam odpojit?...ale to by mi pak zas nefungoval net....

lulululu
nováček
Stav:

Příspěvekod lulululu » 18 srp 2015 18:25

chjo :-( ..tak kdybych ted nahodou vypadala jak velkej hnup, na mou obhajobu musim rict,ze jsem pred pul rokem uspesne absolvovala PC kurzy pro pokrocile.....:-D
Naposledy upravil(a) Ltb dne 19 srp 2015 16:58, celkem upraveno 1 x.
Důvod: odemknuto...

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 18 srp 2015 19:51

lulululu píše:nejak mi nejde jeste zmenit nastaveni site v ntb "ziskat IPadresu ze servru DHCP automat...nevidim tuhle moznost,ale zrejme jsem asi nekde jinde...kazdopadne napovedou ve stylu "cudliku"..bych to mohla najit :-D

Pravoklik na ikonku sítě v systrayi (dole vpravo)/otevřít centrum síťových připojení a sdílení/připojení k místní síti/vlastnosti. A dostaneš se do těch obrázků, které jsou můj předminulý příspěvek. Označíš IPv4, klik na vlastnosti. Tam najdeš svou pevnou IP. A tečka je u Použít následující IP adresu. Tak ji přehodíš na Získat IP z DHCP automaticky.
no a jeste....pokud zapnu router a propojim ho s ntb,tak dokud nevypojim kabel od netu z ntb,nemam kam ten kabel z routru strcit...na tenhle kabel tu vidim jen jednu pripojku...a nebo ten od netumam odpojit?...ale to by mi pak zas nefungoval net....

Přesně tak. Odpojíš net od ntb a připojíš router. Net pro nastavení routeru nepotřebuješ. v návodu je to jasně napsáno - net připojíš do routeru až po nastavení routeru. Pak prohlížeč a IP adresu do řádku, jak je psáno výše dle postupu.
Kdyby se něco při nastavení routeru nepovedlo, pak zatrhneš pevnou IP, doplníš hodnoty dle toho co sis zapsala a funguješ aspoň na ntb.

lulululu
nováček
Stav:

Příspěvekod lulululu » 19 srp 2015 17:31

tak uz je to odemceny..budu si priste davat pozor,kam mackam...takze chtela jsem se jeste zeptat jak si psal v predeslych jestli mam nakonfigurovany to WINS,tak tam mam jen prazdny ramecek,to je v poho?
no a pak jeste kdyz budu zapojovat ten router a na ntb budu zadavat do prohlizece to 192.atd....tak to jsem prave driv zkousela a vzdy mi to napsalo,ze neni pripojeni k internetu....no,kazdopadne to pujdu za chvili cely zkusit presne jak si psal a uvidim...

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 19 srp 2015 17:58

WINS, pokud není nakonfigurovaný, tak se nic neděje.
To, že není připojení k internetu na přímo zadanou IP adresu nemá vliv. Je ovšem možné, že router již je nastaven pro jinou síť. V tom případě bude nutno provést restart do továrního nastavení.

lulululu
nováček
Stav:

Příspěvekod lulululu » 19 srp 2015 20:18

dobry,uz to mam odemceny :-D...delala jsem to presne jsk si psal a router i wifi fungujou!hrozne moc diky,jsi skvelej!(y) (y) (y)
jeste bych prosimte potrebovala vedet,jak se dava heslo na wifi,aby se tam nemohl pripojit kazdej

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 19 srp 2015 20:34

Jasně - návod jsem ti sice dával: http://www.poda.cz/uploads/navod_d615.pdf ale asi potřebuješ upřesnění.
Takže krok 3.
SSID - tam si nastavíš jméno své WiFi sítě.
Security mode - WPA2.
Cipher Type - nastav AES, pokud půjde (to je nejbezpečnější šifrování).
PSK
A v položce Network Key je ono heslo k WiFi.
Kromě toho si ještě změň heslo do nastavení routeru - najdeš v menu ADMIN, záložka TOOLS, položka ADMIN PASSWORD. A někam si ho napiš (klidně i na router, budeš ho potřebovat, když půjdeš do nastavení). Kdyby ti totiž náhodou někdo hacknul heslo k WiFi, dostal by se s prázdným heslem do nastavení routeru a mohl by si dělat co by chtěl.
Mimochodem - vysvětlíš mi co to je (y) (y) (y)?

lulululu
nováček
Stav:

Příspěvekod lulululu » 19 srp 2015 21:07

aha...jo mas pravdu to uz si mi posilal...a jak se mam ted zas dostat na to nastaveni routru,zas jak predtim?(do vyhledavace tu IP)???....jinak opet dekuju za vycerpavajici odpovedi :-).....jo,a ty vazne nevis co je tohle (y)? :-D :-D :-D....no kdyz to napises kdekoliv jinde(telefon,fb) udela se z toho palec nahoru

lulululu
nováček
Stav:

Příspěvekod lulululu » 19 srp 2015 21:12

:thumbup: jakoze tohle bez hlavy :-)

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 19 srp 2015 21:56

Ano, do nastavení routeru se dostaneš stejně. Tedy napsáním IP adresy do adresního řádku prohlížeče. Možná to bude fungovat i přes wifi, nicméně pro hrátky s nastavením routeru vždy doporučuji mít spojení kabelem.
No a já nemám facebook :D

lulululu
nováček
Stav:

Příspěvekod lulululu » 19 srp 2015 22:11

tak to je skoda ze ho nemas....protoze nejen ze to bylo uzitecny,ale i me to bavilo...blby,ze uz se nemam na co zeptat :-D ....teda mela bych na co,ale to uz by asi nebylo k tematu :-D

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení Mixu UI24 a wifi routeru
    od huri » 17 říj 2024 17:59 » v Problémy s hardwarem
    1
    1720
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    17 říj 2024 21:12
  • Problémy s prehliadačom
    od andrej71 » 26 bře 2025 22:07 » v Problémy s hardwarem
    0
    1765
    od andrej71 Zobrazit poslední příspěvek
    26 bře 2025 22:07
  • Problémy s hw a sw lenovo
    od helpmeboys » 12 zář 2024 10:15 » v Problémy s hardwarem
    6
    2899
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    12 zář 2024 10:53
  • Občasné problémy s PC
    od Qinter » 28 črc 2024 11:09 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    8
    6246
    od Qinter Zobrazit poslední příspěvek
    28 črc 2024 12:26
  • BSOD po instalaci 24H2 Windows 11
    od AngelikaB » 24 bře 2025 18:53 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    8
    7480
    od kellne Zobrazit poslední příspěvek
    02 kvě 2025 20:59

Zpět na “Administrace sítě”