Zdravím,
před nedávnem jsem měnil poskytovatele internetu, nyní mi ho poskutuje společnost warnet. Jsem s ním spokojen, wifi šlape jak má, ale můj mobil (Htc One M8) se k ní nevím proč nepripojuje automaticky, nýbrž jsem nucen zadávat heslo po každém příchodu domů, nebo vypnutí wifi na mobilu, znovu a znovu. Na předchozí wifi se připojoval automaticky, stejně jako na všechny ostatní wifi mimo domov, do nichž jsem už heslo jednou zadal.
Děkuji za rady na vyřešení problému.
Wify se nepřipojuje automaticky
Re: Wify se nepřipojuje automaticky
Doufám, že zde nedochází k záměně pojmů připojení WiFi technologií od poskytovatele a připojení k domácí WiFi vysílané nějakým běžným domácím routerem...
Poskytovatel je za správnou konfigurace domácí WiFi sítě zodpovědný pouze v případě, že k připojení dodal svůj router nebo tu WiFi nastavoval.
Byl router se změnou poskytovatele vyměněn, nebo se jedná pořád o ten stejný? A WiFi nastavoval také? Byl z telefonu vymazán profil původní WiFi sítě? Měnilo se heslo a název sítě?
Poskytovatel je za správnou konfigurace domácí WiFi sítě zodpovědný pouze v případě, že k připojení dodal svůj router nebo tu WiFi nastavoval.
Byl router se změnou poskytovatele vyměněn, nebo se jedná pořád o ten stejný? A WiFi nastavoval také? Byl z telefonu vymazán profil původní WiFi sítě? Měnilo se heslo a název sítě?
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Sice nevím co je Wify a proč ti ho provider poskutuje, ale nejspíš bude stačit pohrabat se v nastavení mobilu a zaškrtnout připojovat se automaticky u této sítě.
_vcn píše:Doufám, že zde nedochází k záměně pojmů připojení WiFi technologií od poskytovatele a připojení k domácí WiFi vysílané nějakým běžným domácím routerem...
Wifi (ypsilon je překlep) router byl vyměněn za nový od nového poskytovatele.
Ok, ale to je odpověď jen na jednu z mnoha otázek, které jsem položil.
Bohužel teď nemám k dispozici žádné zařízení s Androidem Lollipop, ale předpokládám prakticky stejnou funkčnost nastavení.
Ale co jsem už psal, to platí. Zkusil bych vymazat profil sítě a pak ručně přidal novou síť kliknutím na + v nastavení → WiFi.
Identifikátor SSIS sítě je název sítě a zabezpečení jistojistě WPA/WAP2 PSK. Dále pak v pokročilých nastavení WiFi odškrtnout "Ignorovat slabá připojení".
X: V telefonech s OS Android se, pokud vím, automatické připojování k WiFi nenastavuje. U některých se lze automaticky připojovat k nezabezpečeným sítím (což je však nebezpečné). U zabezpečených sítí s uloženým profilem a heslem se prostě telefon vždy sám připojí.
Bohužel teď nemám k dispozici žádné zařízení s Androidem Lollipop, ale předpokládám prakticky stejnou funkčnost nastavení.
Ale co jsem už psal, to platí. Zkusil bych vymazat profil sítě a pak ručně přidal novou síť kliknutím na + v nastavení → WiFi.
Identifikátor SSIS sítě je název sítě a zabezpečení jistojistě WPA/WAP2 PSK. Dále pak v pokročilých nastavení WiFi odškrtnout "Ignorovat slabá připojení".
X: V telefonech s OS Android se, pokud vím, automatické připojování k WiFi nenastavuje. U některých se lze automaticky připojovat k nezabezpečeným sítím (což je však nebezpečné). U zabezpečených sítí s uloženým profilem a heslem se prostě telefon vždy sám připojí.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
_vcn píše:Ok, ale to je odpověď jen na jednu z mnoha otázek, které jsem položil.
Ano, nový poskytovatel nainstaloval nový router. Wifi má nové jméno i heslo.
X: Právě proto mi není jasné, proč se nepripojuje automaticky, když to u všech ostatních heslovaných dělá
Edit: odstranění záznamu o síti a manuální přidání sítě beze změny, opět po vypnutí wifi zadávám heslo znovu.
Jinak, týká se to pouze mého mobilu, na mobilech zbytku rodiny a počítači je automatické.
Naposledy upravil(a) RastaXin dne 30 srp 2015 23:31, celkem upraveno 1 x.
Nebylo nutné citovat můj příspěvek, protože byl poslední, tak pro příště...
Pokud automatické připojování nevyřeší ani manuální přidání sítě a odškrtnutí ignorování slabých připojení, pak asi zbývá jen se obrátit na poskytovatele. Možná bude třeba upgradovat firmware routeru/upravit konfiguraci.
Pokud automatické připojování nevyřeší ani manuální přidání sítě a odškrtnutí ignorování slabých připojení, pak asi zbývá jen se obrátit na poskytovatele. Možná bude třeba upgradovat firmware routeru/upravit konfiguraci.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 4660
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
22 led 2025 11:01
-
-
-
Telefon s opětovně automaticky nepřipojí přes Bluetooth k autu
od Peťa » 12 pro 2024 13:55 » v Vše ostatní (z oblasti IT) - 0
- 18538