Bod obnovy Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Bod obnovy
Prosím mohl by mi někdo popsat jak vrátit bod obnovení systému k nějakému datu? Myslel jsem že to nikdy potřebovat nebudu ale zřejmě se něco posr. Přestal jít program na zprac. fotek (orig. z foto), a další. Dík
-
- Pohlaví:
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Už se to tady dnes řešilo. START-Programy-Příslušenství-Systémové nástroje-Obnovení systému. Tam zvolíš Obnovit stav počítače a vybereš kontrolní bod,který je modře zbarvený.Pak následuje restart a potvrzení jestli to tak chceš ponechat.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Napis co to konkretne napise pri spusteni programu pokud nejde spustit a taky o jake programy se jedna.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Osobně jsem nikdy s bodem obnovy neměl dobré zkušenosti.
Naopak se mi velmi osvědčil Acronis True Image: http://www.maxiorel.cz/acronis-true-ima ... ych-oddilu
Před instalací rozdělit disk – céčku jsem vyhradil 32 GB (aby byl z větší části prázdný).
%userprofile%\Dokumenty přesměrovat pomocí Junction Link Magic na jiný disk, stejně tak úložiště pro poštu.
Po nainstalování a nastavení systému + aplikací zazálohovat obraz systémového disku (C) (TrueImage mohutně komprimuje, takže jsem se dosud vždy vešel pod 4 GB). Zálohu uschovat krom počítače (aby byla v případě potřeby po ruce) i na externí médium (DVD, HDD), kdyby byl počítač napaden nějakou havětí.
V případě nutnosti pak nahradím vadné céčko zálohou, pouze musím doinstalovat ty programy, které jsem instaloval po vytvoření zálohy a stáhnout aktualizace windows a antiviru.
Vřele doporučuji. Již žádné přeinstalovávání windows!
Naopak se mi velmi osvědčil Acronis True Image: http://www.maxiorel.cz/acronis-true-ima ... ych-oddilu
Před instalací rozdělit disk – céčku jsem vyhradil 32 GB (aby byl z větší části prázdný).
%userprofile%\Dokumenty přesměrovat pomocí Junction Link Magic na jiný disk, stejně tak úložiště pro poštu.
Po nainstalování a nastavení systému + aplikací zazálohovat obraz systémového disku (C) (TrueImage mohutně komprimuje, takže jsem se dosud vždy vešel pod 4 GB). Zálohu uschovat krom počítače (aby byla v případě potřeby po ruce) i na externí médium (DVD, HDD), kdyby byl počítač napaden nějakou havětí.
V případě nutnosti pak nahradím vadné céčko zálohou, pouze musím doinstalovat ty programy, které jsem instaloval po vytvoření zálohy a stáhnout aktualizace windows a antiviru.
Vřele doporučuji. Již žádné přeinstalovávání windows!
-
- Pohlaví:
Použil jsem bod obnovy, vrátil se o týden zpět. Program na fotky je ok, ale pc se chvá stejně divně. Např. : Přihlásím se zde na fóru, kliknu na příspěvek a jsem odhlášený. Je to ale zvláštní že jen na tomto, na jiných přihlášení je stabilní. No a neustále ty hlášky o nově rozpoznaném hw který nejde nainstalovat protože chybí sw jsou fakt deprimující. 

- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Lepší bylo obnovení v 98 na Xp nic moc.Navíc čím je původní bod obnovy starší,tím je to horší.Nejlepší je udělat si bod obnovení vžd před nějakou kritickou nebo nejistou činností a pokud se něco pokazí hned ho aplikovat.pokud se přijde na něco později a člověk už mezitím nainstaloval nebo měnil mnoho věcí je to špatný.Pokud jsem už někdy neměl zbytí a počítač šel jakžtakž spustit,tak jsem nejprve odinstaloval všechno na co jsem si vzpomněl,že jsem dělal po posledním bodu ze kterého chci obnovit a až pak jsem obnovil.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
-
- Pohlaví:
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”