Ahoj,
koupil sem si nový (z bazaru, takže starý) počítač: https://www.alza.cz/acer-power-fv-cerny-d57626.htm
Připojil jsem k němu monitor a v obraze je vidět ve vertikálním směru několik cca 0,5 - 1cm širokých pruhů, kde se obraz mlží či jaksi vibruje. V nastavení monitoru s němi jde jen hýbat doleva a doprava, zcela ale nezmizí.
Čím to je? Slabou integrovanou grafikou (viz odkaz) ? Rozlišením ? ... ?
Díky předem za radu!
Zrnění monitoru Vyřešeno
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Zrnění monitoru
VGA konektorem monitoru - signál je přenášen analogově a je náchylný na rušení.
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Dej sem do přílohy obr z PrtScr.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Když jsem měl monitor zapojený v předešlém PC obraz byl v pořádku. V něm jsem měl externí grafickou kartu (výkonější než mám ted integrovanou), proto nevím jestli to není právě tím... resp. jiným VGA konektorem...?
zrnění jde posouvat, viz funkce "fáze" v textu printu (rozostřené pruhy vyznačeny)
zrnění jde posouvat, viz funkce "fáze" v textu printu (rozostřené pruhy vyznačeny)
Na tom obrázku nic nevidím, zkus jiný kabel.
- »K11ИG«ΘF»PΘP«
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ani ja na tom screene nevidím ani štipku deformácie. Skus vymeniť kábel ak nezaberie , skontroloval by som správcu zariadení a skúsil zmeniť rozlíšenie a obnovovaciu frekvenciu.
+ by som skusil pobaviť sa z konektorom na pc môže biť poškodený.
a myslím že bi by bolo lepšie monitor odfotiť
+ by som skusil pobaviť sa z konektorom na pc môže biť poškodený.
a myslím že bi by bolo lepšie monitor odfotiť
CPU:Intel core I5 4690K
GPU:Gigabyte ATI Radeon HD 4870 (in upgrading... Asus Strix GTX 970)
RAM: Kingston HyperX Savage 1600mhz 8GB DDR3
MB: Gigabite Z97X Gaming 3
HDD: WD BLACK 2TB 7 200 ot/min
ZDROJ: Lepa MaxBron B800MB - 800W Predám (-70€) vymením za Be Quiet! BN144 + 10€ (Slovensko) (Píšte do SZ)
GPU:Gigabyte ATI Radeon HD 4870 (in upgrading... Asus Strix GTX 970)
RAM: Kingston HyperX Savage 1600mhz 8GB DDR3
MB: Gigabite Z97X Gaming 3
HDD: WD BLACK 2TB 7 200 ot/min
ZDROJ: Lepa MaxBron B800MB - 800W Predám (-70€) vymením za Be Quiet! BN144 + 10€ (Slovensko) (Píšte do SZ)
Dela to analogove VGA pripojeni, nic s tim neudelas - dela nam to spousta pocitacu - reseni je tak dlouho prohazovat monitory, az se najde kombinace co nema problem.
Kdyz pripojis monitor pres DVI nebo HDMi tak to delat nebude.
Kdyz pripojis monitor pres DVI nebo HDMi tak to delat nebude.
Je to sice drobné, ale vidět to jde.
To: Petr. Můj monitor dvi ani hdmi nemá. Těkže jediné co s tim mužu dělat (bez koupě nového monitoru) je zkusit pořídit nějakou grafickou kartu a doufat že to spojení bude lepší ?
To: Petr. Můj monitor dvi ani hdmi nemá. Těkže jediné co s tim mužu dělat (bez koupě nového monitoru) je zkusit pořídit nějakou grafickou kartu a doufat že to spojení bude lepší ?
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
To ivory: Ty to vidíš, protože to způsobuje monitor, mi vydíme to co vyhresluje grafika (PrtScr zachytí obraz z grafiky, né fedormovaný až při přenosu), takže nám se nic špatného nezobrazuje). Takže leda prohazovat monitory a kabely tak dlouho až získáš použitelnou kombinaci...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Aha, rozumím.
No, akce "prohazovat monitory" by se v mém případě (kdy mám dostupný jen jeden) prodražila a je asi nerealizovatelná....
S minulým PC (externí grafikou) si monitor rozuměl o poznání lépe ( i bez popisovaného zrnění mi přišla kvalita obrazu na vyšší urovni).
Nejlepší by tedy bylo koupit externí grafiku i monitor nový. Monitor kupovat nebudu. O grafice jsem uvažovat - ty se dají sehnat bazarově poměrně levně - pokud to dobře chápu nikdo mi ale nezaručí že to bude lepší...
No, akce "prohazovat monitory" by se v mém případě (kdy mám dostupný jen jeden) prodražila a je asi nerealizovatelná....
S minulým PC (externí grafikou) si monitor rozuměl o poznání lépe ( i bez popisovaného zrnění mi přišla kvalita obrazu na vyšší urovni).
Nejlepší by tedy bylo koupit externí grafiku i monitor nový. Monitor kupovat nebudu. O grafice jsem uvažovat - ty se dají sehnat bazarově poměrně levně - pokud to dobře chápu nikdo mi ale nezaručí že to bude lepší...
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Tak nějak, vzhledem k tomu, že grafika zobrazuje OK, tak je problém až za ní... Zkus jiné rozlišení, třeba si to monitor překouše...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2288
-
od beestback