Včera jsem si koupil nový ramky ME DIMM DDR 1024MB PC-400 Kingston Non-ECC CL3 (3-3-3) DIMM
dal jsem si je do komplu k těm původním 512 DDR, takže bych mel mit v PC 1.5 GB, jenže všude mi to píše 1GB neboli přesně 1 024MB.
-dxdiag piše 1 024MB
-tento počítač=>vlastnosti píše taky 1 024MB
-everest píše taky 1 024MB v kolonce paměti ale kdyz kliknu v Everest na kolonku SPD(coz nevím co znamená) napíše se mi tam ta původní 512MB DDR
Nevím jestli teda spolu spolupracují nebo co s tim je. Předem díky za odpovědi
Obrázky jsou v příloze.
Zase ty ramky
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
zkus je trochu popřehazovat ve slotech.s.754 má jen jednokanálový řadič a mohlo by se to kopat.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
- jkmaxfli
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Samozřejmě,že tyto RAM spolu nemusí spolupracovat,záleží hodně na výrobci,jestli jsou RAM od stejného výrobce,nebo nee,pak taky záleží jestli deska podporuje dual channel a RAMky to samé(dual channel).
Pokud je popřeházíš ve slotech a nepůjde ti to,tak máš bohužel RAMku,která ti s tou druhou nespolupracuje.
Má rada:prodej tu 512MB ramku a dokup ještě jednu stejnou tu kingston 1024MB
Pokud je popřeházíš ve slotech a nepůjde ti to,tak máš bohužel RAMku,která ti s tou druhou nespolupracuje.

Má rada:prodej tu 512MB ramku a dokup ještě jednu stejnou tu kingston 1024MB
Naposledy upravil(a) jkmaxfli dne 08 led 2008 17:14, celkem upraveno 1 x.
► Zobrazit spoiler
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Single side - paměti na jedné straně, double = dvoustranné. Podle toho je musíš osadit do jednotlivých paměťových slotů (podle čísla slotu v manuálu).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- tanatos
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tyrael píše:rada do budoucna kdyz uz si neco do sveho PC kupujes dopredu si o tom mnoho precti a zvas vsechny atributy a parametry at ti sedi! kdyz to budes delat u vseho co se tyka HW nemuze se ti stat vec jako je prave tato.:)
heh jako já kdyby nebylo toto fórum tak koupím DDR2 ramku kterou mi slíbyl mechanik a byl bych... no šak víme Tím chci zrovna poděkovat PC-Help.cz že EXISTUJE. Takže radím ti stáhni si program CPU-Z a tam se dozvíš skoro všechno o svém PC.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2099
-
od admiss
Zobrazit poslední příspěvek
09 lis 2024 02:12