GTA V nizky FPS , Vsync BUG?

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

Lennycom
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: GTA V nizky FPS , Vsync BUG?

Příspěvekod Lennycom » 13 zář 2015 14:00

presne jak píšeš Martab, adaptivni jsem zkousel ten ti to zamkne na polovinu tve obnovovaci frekvence když ji mam na 60 tak to jede 30 fps s adaptem a když bych dal 50 tak by to mělo jed na 25 fps s adaptem. jediny co funguje je ze vypnu vsync a zapnu hru a hned to jede nakejch 47 fps coz je krásná hodnota. ale zase se láme obraz no ... nebo muzu mit zapnutej i vsync a když dam ten alt + tab tak to jede pak taky hezky .. je to divny nechapu to proste proc to tak je... divny taky je ze když snizim detaily a snizuju detaily který mají vykon na pamet to vidim podle indikatoru tak to jede stejne 30 fps ... zkusim ted ale tech 50Hz frekvenci co to udela. a dik za snahu .
a tohle je presne můj připad https://www.youtube.com/watch?v=NxOPbJwcgJc

Reklama
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 13 zář 2015 14:08

Zkus si tady projít ty nastavené http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=91 (to co má vliv na paměť ještě neznamená, že má vliv na výkon).

Ale já tam prostě problém nevidím, ten Vsync funguje přesně tak jak má, to znamená drží násobky obnovovací frekvence monitoru (tj. 15, 30, 60 FPS) Adaptive dělá to samé, akorát, že když to přeleze přes 60FPS, tak to pustí na plno a neškrtí to na těch 60FPS. S Vsync ti to na 60HZ monitoru prostě na 50 FPS nepoběží... Ještě mne napadá zkusit přetaktovat monitor (takových 75HZ většina zvládne, ale mne to pak tahalo oči...).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Lennycom
nováček
Stav:

Příspěvekod Lennycom » 13 zář 2015 14:15

to co říkáš je docela rozumny ale pak mi vyvetli proc se zapnutym Vsync když dam alt + tab do win a hned znovu do hry to bezi 50 fps, a vsync je připomínám zapnuty

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 13 zář 2015 14:24

Potom je nějaký bug tady toto a to buď že to ten měřící SW měří blbě, nebo Vsync nejede.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 13 zář 2015 16:03

Martab píše:Ale já tam prostě problém nevidím, ten Vsync funguje přesně tak jak má, to znamená drží násobky obnovovací frekvence monitoru (tj. 15, 30, 60 FPS) Adaptive dělá to samé, akorát, že když to přeleze přes 60FPS, tak to pustí na plno a neškrtí to na těch 60FPS. S Vsync ti to na 60HZ monitoru prostě na 50 FPS nepoběží...

Trochu to upřesním.
Klasický v-sync ti bude držet celé dělitele tvé obnovovací frekvence, maximálně však ji. Tj. pokud máš 60Hz monitor a dostatek výkonu, lockne se to na 60. Při pádu pod 60 se to capne na nejbližší nižší dělitel -> 30. To samé pak na 20, 15 atd.
Adaptivní V-sync pouze dělá to, že ti omezí shora FPS na tvou obnovovací frekvenci. U 60Hz monitoru 60 FPS. Zespodu ji ale NEOMEZUJE. Tzn. když to padne např. na 51, zůstane to na 51 a nespadne to na 30
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 13 zář 2015 16:32

Děkuji za upřesnění :D

Prostě když ti to karta bude tahat bez Vsync na stabilních 59FPS, tak s Vsync to pojede na 30FPS s Adyptyve na těch 59FPS (jen teoretický příklad).

Lennycom
nováček
Stav:

Příspěvekod Lennycom » 13 zář 2015 21:55

no vsync by nemel byt zamknutej, zamknutej je adaptivni . to je jedno asi se to neda vyřešit :D

Lennycom
nováček
Stav:

Příspěvekod Lennycom » 13 zář 2015 21:57

žbeky: ok ale to bych chapal kdybych nemel dostatek vykonu. fajn. jenze když ty detaily snizim tak ze mi zahlcuji z 4gb jen 2gb tak to lita stejne 30 a uz vůbec nechapu ze když to mam vyhoneny na max detaily všechno.. dam alt+tab a zpet do hry tak to lita i s vsync 50 fps .. tohle mi ještě nikdo nevysvetlil

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 13 zář 2015 22:31

Řekli jsme ti už několikrát jak v-sync funguje, ty to ale stále nechápeš, nebo snad ani nechceš pochopit. Ano, i obyčejný v-sync zamyká. Dokonce "zamyká" víc než adaptivní...
A jestli "výkon" porovnáváš podle toho, kolik paměti z grafiky si to odhadem vezme, pak se už ničemu nedivím
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 13 zář 2015 22:45

Na tomhle neni co resit, je to bug GTA V, ktery neni oficialne vyresen. Pouze je znamo ze ALT+TAB to spravi.

Pravdepodobnost, ze se metodou pokus-omyl prijde na nejake zazracne reseni ja mala, musi to opravit bud Rockstar nebo Nvidia podle toho na ci strane je chyba.

"Četl jsem uz pár článku a jsou lidi kteří mají stejny problém ale jsou to většinou zahraniční diskuze"

Urcite jsi tam take videl, ze to tam nevyresili (napr. na Steam foru).

Lennycom
nováček
Stav:

Příspěvekod Lennycom » 14 zář 2015 18:53

Petr 22: huraa konecne erudovana odpoved na kterou jsem tu cekal . Diky i ostatnim za odpovedi ale snazil jsem se vysvetlit ze mam high endovou sestavu na ktere to proste musi slapat jako ostatni hry. Ano tohle jsem cetl petre ale jak rikas nikde jsem se nedocetl zaveru. Mrzi me to uz je to nejaky patek od vidani , otazka je jestli s tim neco jeste udelaji

Lennycom
nováček
Stav:

Příspěvekod Lennycom » 14 zář 2015 18:56

Petr22 a ty si to nejak prozatimne vyresil nebo resis alttabem nebo cekas na opravu ?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nízký výkon u CPU Ryzen 3 1200 Příloha(y)
    od Votasini » 02 úno 2025 14:46 » v Problémy s hardwarem
    12
    4708
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 úno 2025 17:53
  • Dawnload na pc v pořádku, ale upoad velmi nízký
    od Kopi » 03 srp 2024 16:54 » v Vše ostatní (inet)
    6
    3739
    od Kopi Zobrazit poslední příspěvek
    04 srp 2024 11:47

Zpět na “Hry”