Zase ty ramky
Tak jsem přišel na chybu. Když jsem se dival v Everest na paměti tak jsem tam našel že v každým slotu je 512MB tudiz ty ramky spolu kkrasne spolupracovali ale misto 1GB ta ramka ma 512MB, takze zitra jde na reklamaci. A tu prej 1GB jsem dal jeste do jinyho slotu a vydelal puvodni ramku a stejne to psalo ze je tam jen 512MB.Jo a ta druha ramka je značky PQI(ta původní).
Tyrael píše:rada do budoucna kdyz uz si neco do sveho PC kupujes dopredu si o tom mnoho precti a zvas vsechny atributy a parametry at ti sedi! kdyz to budes delat u vseho co se tyka HW nemuze se ti stat vec jako je prave tato.:)
Pro Tyraela: Ty ramky jsem si docela prohlizel a hledal jsem aby meli stejnou frekvenci ale bohuzel v te firme kde jsem to kupoval nemaji moc velkej vyber DDR pamětí a tak když jsem tam našel paměť se stejnou frekvenci tak jsem to bral.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Single side znamená paměti, které mají paměťové chipy jen na jedné straně desky a double, mají paměťové chipy (brouky) na obou stranách. V Manuálu máš tabulku kam jednotlivé paměti podle velikosti a zda jsou Single, nebo Double osazovat. Jinak to řadič na základní desce nezvládne. Tak prostuduj tabulka, kterou jsi uvedl ve svém příspěvku. Tabulka tam není celé a tak musíš studovat sám. Jinak druhá tabulka uvádí značky paměti, které jsou pro tuto základní desku testovány. Pokud nastavíš v Biosu takt pamětí na Auto, měla by celá paměť běžet podle nejpomalejší, pokud budou ochotny spolupracovat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Když se podíváš do manuálu k základní desce, máš tam nákres základní desky a tam najdeš mimo jiné, paměťové sloty (tam kam paměť zastrkáváš) a jsou očíslované ( v tvém případě 1 - 3). V tabulce je na př. řadek a v sloupci I - Double, v sloupci II - Double, v sloupci III - Single (lituji, ale více z té tabulky co jsi uvedl nevidím). Tedy do slotu I a II dvostranná paměť a do slotu III Single. V dalším sloupci, který není u mne vidět (když tak sem vlož jen tu tabulku celou), by měla být uvedena velikost paměti, do příslušných slotu při jejich určité kombinaci. To je třeba dodržet, jinak si s tím řadič neporadí. Snad jsem to popsal srozumitelně.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
ted jsem to projel pomoci programu CPU-Z a nasel jsem tam zajimavý veci misto double side to tam pise ze je tam single prikladam screen a v kolonce SPD to pise ze Voltage je 2.5V ale mam dojem ze tyto pameti vyzaduji 2.6V nevim jestli to ma na to vliv. Ale asi nejvetsi chyba se me zda v tom single side protoze ty ramky jsou double tudiz by se to pulilo a jela by jen pulka ramek ale ja nevim kde mam nastavit tu double side protoze v biosu jsem nic o tom nenasel a v zakladce jsem mel tu ramku strcenou ve vsech trech slotech a porad stejny
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V manuálu máš psáno že MB nepodporuje víc než 18 čipové RAM možná je chyba v tom... Ještě můžeš zkusit flashnout BIOS, to by též mohlo pomoci...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Dle tabulky, kterou jsi uvedl, jsou v jednom slotu podporovány paměti jen do 512 MB, takže paměti 1.024 nejsou deskou podporovány a řadič to tedy nezvládne. O té velikosti paměti jsem psal již v předchozím příspěvku. Podívej se dobře do té tabulky.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2099
-
od admiss