Co jsme si koupili ... Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Co jsme si koupili ...

Příspěvekod X » 19 zář 2015 18:19

Karrex píše:Tak trochu úprava vodníka ...

Máš vodní chlazení už dlouho? Trochu rozmýšlím o novém PC (jen mě sere sígr Singer a jeho kurz koruny), hraji si s myšlenkou i7 4790K (4 GHz / 4,4 GHz), že bych si ho v případě potřeby mohl taktnout s vodním chlazením na 5 GHz, samozřejmě by se musela při sestavování v IT servisu seškrabat ta původní prasopasta a dát nějaká solidní. Také grafiku často neměním, přemýšlím na můj fullHD 69 cm monitor asi o nějaké variantě Nvidia 980 - takže by vodní chlazení na procesor + grafiku (fullCover?) mohlo vyjít kolem 8 000 Kč. Jde o to, jestli s vodním chlazením převažují pozitiva (hluk neřeším), nebo negativa (navýšení ceny, možnost úniku kapaliny, vodní kámen, ...)? A o kolik by se zvýšila spotřeba proudu, kdyby se čas od času přetaktoval ten procík na 5 GHz a nejspíš trochu i grafika? :lol:

Moc se mi do nového PC za současných podmínek nechce (slabá koruna), ale na druhou stranu se mi PC rozsypává (asi základovka, která přece jen kdysi do integrovaný síťovky schytala zásah blesku a to i přes ochranu - bylo to dost blízko a poté nejela naštěstí jen ona síťovka) a asi před 2 roky odešel i zdroj (Chieftec 410 W, přece jen je 3 GHz Prescott extrémně žravý), od té doby deska dlouho startuje a blbne - nejspíš si kaput zdroje také vybral své ... teď poslední měsíc - dva už nedokážu najet do plného režimu a jedu jen z nouzáku (1360x768) + tabletu (fullHD) ... a aby toho nebylo málo, tak se v PC sesypal i sekundární harddisk (1 TB Samsung) - pokud v tom také nemá prsty základní deska (ta se chová velmi podivně) - naštěstí jsem na něm neměl nic důležitého jen stáhnuté (nové neroztříděné) filmy, které znova dotáhnu (ale zkusím až bude čas i R-Studio, než ho definitivně odepíšu).

Reklama
Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 19 zář 2015 18:22

No, toto téma slouží hlavně k prezentaci nových věcí, pokud se o tom chceš tedy pobavit, napiš mi přímo SZ nebo založ téma a pošli mi odkaz do SZ :-) . Vodníka jsem si sice stavěl teprve nedávno, ale zajímám se o něho několik let.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

IDVert3X
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod IDVert3X » 19 zář 2015 21:33

Obrázek
Xiaomi 10.000 mAh power banku v striebornej farbe za 10,78 - http://goo.gl/JtoixY
No nekúpte to za tú cenu... :-)

Narthelianail
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Narthelianail » 21 zář 2015 21:12

Tak jsem zase trochu vytunil :)

MSI R9 380 Gaming 4G

Kingston Hyper X Fury Blue 8GB 1866MHz

Bitfenix Neos white/blue
Přílohy
MSI-R9-380-4GB-4.jpg
HyperX Hurry Blue Single.jpg
263737.jpg
Základní deska: MSI B450-A PRO MAX | CPU: AMD Ryzen 7 5800x3d | RAM: DDR4, 2x32GB Kingston HyperX Fury 3200 MHz | Grafická karta: EVGA RTX 3080Ti 12GB | Pevné disky: Seagate Barracuda 1TB ; Samsung 870 EVO 500GB ; ADATA Legend 960 1TB | Operační systém: Windows 11

IDVert3X

Příspěvekod IDVert3X » 21 zář 2015 22:04

Nabudúce predpokladám príde na tuning CPU, či? :-)

Narthelianail
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Narthelianail » 21 zář 2015 22:25

Ale až zjistím, co nového nám svět procesorů v budoucnu přinese. :)
Základní deska: MSI B450-A PRO MAX | CPU: AMD Ryzen 7 5800x3d | RAM: DDR4, 2x32GB Kingston HyperX Fury 3200 MHz | Grafická karta: EVGA RTX 3080Ti 12GB | Pevné disky: Seagate Barracuda 1TB ; Samsung 870 EVO 500GB ; ADATA Legend 960 1TB | Operační systém: Windows 11

SamerLP
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod SamerLP » 22 zář 2015 16:05

ImgW.ashx.jpg

Práve som si kúpil túto super multimediálnu klávesnicu GIGABYTE GK-K6800, musím povedať že je veľmi super, napríklad možnosť zvýšiť hlasitosť, pustiť VLC player, kalkulačku, refresh stránky, pozastaviť a spustiť video.. a atď. Len nevýhoda je malý backspace ale časom si hádam naň zvykenm, a nakoniec len to že za tú cenu 12€ takáto klávesnica stojí za to.

IDVert3X

Příspěvekod IDVert3X » 22 zář 2015 16:58

Asi si ešte nemal mechanickú klávesnicu, keď nazveš 12€ membránovku "super" :D
Refresh tlačítko mi príde ako zbytočné, od toho je tu F5 (ktoré niekedy veľmi rád spamujem) :D

MrVoltz
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod MrVoltz » 22 zář 2015 17:02

12€ za klávesnici? Pfff... Na mojí Chicony za 4.5€ nemá nic. Někdy bych si ale chtěl vyzkoušet nějakou mechanickou, to je pravda. Prý se na nich dobře píše.

beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod beather » 22 zář 2015 17:06

MrVoltz píše:12€ za klávesnici? Pfff... Na mojí Chicony za 4.5€ nemá nic. Někdy bych si ale chtěl vyzkoušet nějakou mechanickou, to je pravda. Prý se na nich dobře píše.

zajdi do showroom nějakého obchodu a zkus :-) v centrále alzy jich mají dost
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
[b]Rozcestník mých článků

IDVert3X

Příspěvekod IDVert3X » 22 zář 2015 17:08

@MrVoltz: tiež práve používam nejakú pár eurovú Chicony... ale čím ďalej tým viac ma vytáča, obzvlášť po tom, čo som strávil deň u kamaráta, čo má mechanickú klávesnicu, je fakt super :D
Ale nemám 80€ navyše na klávesnicu... :-/ Už by konečne mohli padnúť ceny mechanických spínačov a klávesníc ako takých.

Petr Hnátek
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Petr Hnátek » 23 zář 2015 16:41

Nakonec místo notebooku jsem si koupil grafickou kartu GIGABYTE GTX 980 WINDFORCE 3X GAMING 4GB. (Sepsal jsem si pro a proti, proč si kupovat notebook a zjistil jsem, že se to dá vydržet i bez něj.)
obrazek.jpg

Zpět na “Vše ostatní (hw)”