Karrex píše:Tak trochu úprava vodníka ...
Máš vodní chlazení už dlouho? Trochu rozmýšlím o novém PC (jen mě sere sígr Singer a jeho kurz koruny), hraji si s myšlenkou i7 4790K (4 GHz / 4,4 GHz), že bych si ho v případě potřeby mohl taktnout s vodním chlazením na 5 GHz, samozřejmě by se musela při sestavování v IT servisu seškrabat ta původní prasopasta a dát nějaká solidní. Také grafiku často neměním, přemýšlím na můj fullHD 69 cm monitor asi o nějaké variantě Nvidia 980 - takže by vodní chlazení na procesor + grafiku (fullCover?) mohlo vyjít kolem 8 000 Kč. Jde o to, jestli s vodním chlazením převažují pozitiva (hluk neřeším), nebo negativa (navýšení ceny, možnost úniku kapaliny, vodní kámen, ...)? A o kolik by se zvýšila spotřeba proudu, kdyby se čas od času přetaktoval ten procík na 5 GHz a nejspíš trochu i grafika?

Moc se mi do nového PC za současných podmínek nechce (slabá koruna), ale na druhou stranu se mi PC rozsypává (asi základovka, která přece jen kdysi do integrovaný síťovky schytala zásah blesku a to i přes ochranu - bylo to dost blízko a poté nejela naštěstí jen ona síťovka) a asi před 2 roky odešel i zdroj (Chieftec 410 W, přece jen je 3 GHz Prescott extrémně žravý), od té doby deska dlouho startuje a blbne - nejspíš si kaput zdroje také vybral své ... teď poslední měsíc - dva už nedokážu najet do plného režimu a jedu jen z nouzáku (1360x768) + tabletu (fullHD) ... a aby toho nebylo málo, tak se v PC sesypal i sekundární harddisk (1 TB Samsung) - pokud v tom také nemá prsty základní deska (ta se chová velmi podivně) - naštěstí jsem na něm neměl nic důležitého jen stáhnuté (nové neroztříděné) filmy, které znova dotáhnu (ale zkusím až bude čas i R-Studio, než ho definitivně odepíšu).