Doma mám kabel s netem, kterej de na pudu k wifi - s tim neni problem vzdy bez problemu ale:
Táta si koupil notebook a aby nevedly kabely po celym byte, tak se koupil router - Asus wl 500g premium. A do stolního počítače wifi karta - od d-link. Začneme notebookem: jsou na něm visty a s pripojenim k routeru pres wifi neni problem - vsechno slape OK. A pak stolní počítač s XP - kdyz win najdou síť routeru a dam pripojit, tak se to nekdy pripoji a vzdycky to vypadne, pak se to zase pripoji a hned to vypadne a takhle porad do kola... No a nebo se to taky nekdy nepripoji vubec... Vubec nevim co s tim uz to trva mesic a ja sem bez netu :( prosim pomozte... díky moc
upraven název a přesunuto do správné sekce - Weslo
Problém s připojením k Wi-Fi routeru Asus WL500G
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
pozdrav
nemáš v PC nastavenou nějakou IP adresu napevno?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
S routrem Asus wl 500g premium by neměly být vůbec žádné problémy ( pokud je dobře nastavený).
Ten stolní PC má jen jednu síťovku a to tu WIFI ?
Jinak se přihlaste na router a zkontrolujte jestli je na něm nastaveno :
DHCP server:
Enable the DHCP Server? YES
Dále na PC s XP:
1) síťová připojení
2) otevřít TCP/IP
3 podívat se jestli máte nastaveno: ziskat adresu IP ze serveru DHCP aoutomaticky
4)podívat se jestli máte nastaveno: ziskat adresu serveru DNS aoutomaticky
Pokud by to nepomohlo tak nastavte natvrdo IP adresy, případně sem šoupni co máte
nastaveno na routeru v části LAN, včetně rozsahu povolených adres.
Kupodivu podobný problémna WIFI měl můj kluk s notebookem Acer s XP .
Nastavil jsem mu tam natvrdo IP adresy a je po problému.
PS: doufám že máte zapnuto šifrování :-) Je to děs když vidím v okolí stabilně kolem 8 APéček !!!
Ten stolní PC má jen jednu síťovku a to tu WIFI ?
Jinak se přihlaste na router a zkontrolujte jestli je na něm nastaveno :
DHCP server:
Enable the DHCP Server? YES
Dále na PC s XP:
1) síťová připojení
2) otevřít TCP/IP
3 podívat se jestli máte nastaveno: ziskat adresu IP ze serveru DHCP aoutomaticky
4)podívat se jestli máte nastaveno: ziskat adresu serveru DNS aoutomaticky
Pokud by to nepomohlo tak nastavte natvrdo IP adresy, případně sem šoupni co máte
nastaveno na routeru v části LAN, včetně rozsahu povolených adres.
Kupodivu podobný problémna WIFI měl můj kluk s notebookem Acer s XP .
Nastavil jsem mu tam natvrdo IP adresy a je po problému.
PS: doufám že máte zapnuto šifrování :-) Je to děs když vidím v okolí stabilně kolem 8 APéček !!!
SONY VAIO VGN-FZ11M - Ryzí výkon, vybroušený styl. Viz prezentace Sony.
router
děkuji všem za odpovědi ale vsechno je nastaveny tak, jak jste psali. ale nejede... ovladace mam taky nainstalovany
uz nevim co zmenit... kdyby to vubec nejelo, tak by se to dalo nak vyresit a kdyz ta 10 vterin jede 10 ne tak nevim co s tim... skusim nastavit IP manualne a uvidim...

uz nevim co zmenit... kdyby to vubec nejelo, tak by se to dalo nak vyresit a kdyz ta 10 vterin jede 10 ne tak nevim co s tim... skusim nastavit IP manualne a uvidim...
a vy tam teda mate vic pc pres wifi? jestli to jinejm pc jede, tak to nebude routrem, takze nastaveni v pc...
v odkazu mas manuala k tomu. zkus se do toho podivat, treba tam neco najdes... nejak moc jsem to nezkoumal, takze newim...
v odkazu mas manuala k tomu. zkus se do toho podivat, treba tam neco najdes... nejak moc jsem to nezkoumal, takze newim...
DIKY MOC :)
TAKZE vsem mockrat dekuju : nastavil sem manuuae ipecko a jhede to vpohode... :) ja sem stastnej :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1747
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
17 říj 2024 21:12
-
- 11
- 5489
-
od Martab
05 pro 2024 17:41
-
-
Recenze Asus ProArt LC360 Příloha(y)
od KingGustavo » 29 pro 2024 14:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2791
-
od petr22
29 pro 2024 15:17
-
-
-
ASUS TUF GAMING B550-PLUS pozice v RAM slotech Příloha(y)
od Rewqa » 31 pro 2024 13:06 » v Problémy s hardwarem - 12
- 6680
-
od Rewqa
31 pro 2024 23:52
-
-
-
Recenze Asus RT-BE58U – připraven na budoucnost
od KingGustavo » 02 říj 2024 18:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 3479