Zabezpečení wifi
Zabezpečení wifi
Dobrý den, prosím o radu, jak postupovat se zabezpečením wifi u nás doma. Zakoupil jsem si nový modem a nastavil tam novou síť, zapezpečení wpa2-osobní s heslem a potom, když jsem se připojil na internet, zjistil jsem, že síť není zabezpečena. Otevřel jsem si tedy vlastnosti sítě, tam záložku: zabezpečení sítě. Znova jsem vybral zabezpečení. znova zadal heslo, které se má používat. Následně mě to odpojilo ze sítě. Při přihlašování to opět žádné heslo nechtělo a stále to hlasí stav: Nezabezpečeno. Zkusil jsem tedy znova přes vlastnosti nastavit zabezpečení i tu síť nastavit znova. Nic nepomáhá, setkal se s tímto problémem někdo? Popřípadně, víte někdo jak tento problém vyřešit? Nechci aby nám na wifi lezli cizí lidé. Děkuji za odpověď
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zabezpečení wifi
o jaké zařízení se jedná?
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

[b]Rozcestník mých článků
O router CQ Point. Model: CQ-C635. S giga lan výstupy.
Děkuji.
-
- Pohlaví:
1. určitě jsi to nastavení uložil?
2. nastavuješ wifi doufám tak, že jsi připojen k routeru kabelem?
Ano. Uložil jsem nastavení a taky, když jsem na kabelu, tak se mi jakoby při otevření stavu připojení neukážou ten bar na rozkliknutí Vlastností (Tím pádem si nemůžu rozkliknout záložku zabezpečení), jen když jsem připojený wifi.
-
- Pohlaví:
nemůžu k tomu najít manuál. takže neporadím. Každopádně wifi by měla jít nastavit přes kabel. Ještě jsem neviděl router, který by to neuměl.
Potřebuju smazat všechny ty SSID-001 -------- jenže to nejde, ani ten Bara_Network 2. Myslím, že to je tím, že tam je mezera, mezi slovy a číslem, nevíte někdo jak postupovat? Jinak další profily bez mezer se smazali hned. Myslím, že jsem něco někde pokazil.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Mezery je treba uzavrit do uvozovek. "BARA_Network 2"
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Podařily se mi smazat všechny profily. Děkuji, ale nyní nastal nový problém. Při zadávání nového hesla v kartě zabezpečení, ve vlastnostech stavu bezdrátového připojení, se vytvoří nový profil, ale heslo se neuloží a nevytvoří - Síť má "nový" profil, ale opět bez hesla. Když rozkliknu Stav sítě Ethernet tak se mi ani neukáže bar, s Vlastnostmi připojení.
Re: RE: Re: Zabezpečení wifi
ITCrowd píše:1. určitě jsi to nastavení uložil?
Lehce OT
Mohu se zeptat proč by se neměla nastavovat Wifi jinak než přes kabel? Díky
-
- Pohlaví:
Můžeš 
Protože WiFi je odposlouchatelná. Ostatně lepší routery mají v nastavení volbu že lze vstoupit do nastavení routeru pouze z LAN.
Dnes už se ani tak nehraje na to, že prolomíš heslo, ale na to, že celé vysílání odposlechneš. Pak můžeš pomocí této odposlechnuté sekvence podvrhnout svou identitu, takže si router "myslí", že se jedná o úplně jiný počítač.
Navíc, pokud se přihlásíš lehce zlomitelným WEPem, kam ještě zadáš heslo do administrace routeru, koleduješ si o to, že se do administrace tvého routeru dostane kdokoli. A co to znamená si jistě spočítáš sám.
Tohle se nemůže stát, pokud nastavuješ router přes LAN kabel.

Protože WiFi je odposlouchatelná. Ostatně lepší routery mají v nastavení volbu že lze vstoupit do nastavení routeru pouze z LAN.
Dnes už se ani tak nehraje na to, že prolomíš heslo, ale na to, že celé vysílání odposlechneš. Pak můžeš pomocí této odposlechnuté sekvence podvrhnout svou identitu, takže si router "myslí", že se jedná o úplně jiný počítač.
Navíc, pokud se přihlásíš lehce zlomitelným WEPem, kam ještě zadáš heslo do administrace routeru, koleduješ si o to, že se do administrace tvého routeru dostane kdokoli. A co to znamená si jistě spočítáš sám.
Tohle se nemůže stát, pokud nastavuješ router přes LAN kabel.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 5416
-
od peta501
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:58