Zdar,
nedávno jsem si tu nechal poradit na sestavení herního PC http://www.czc.cz/3su2ek4ih6jrl9e3av3njicj22/seznam . Ten už teda mám (sice ten co radil mi tam zapoměl na CD romku a já sám to nepoznám tak mám pc bez ní, ale to pak později v jiném tematu až ji budu muset nějak zapojit).
Ted se jedná o to, že od začátku mám v každé hře po nějaký chvilce totální drop FPS ( z 300 třeba na 0,1,2) a pak to zase jde, tohle mě vyloženě "kaká" v csku, kde tohle vubec nemužu tolerovat. Běžně mi takhle pc na těch pár vteřin "zamrzne" ikdyž jsem jen na netu...a jelikož hraju hry jako SAMP,CSGO,Skyrim,Maf 2, tak by to snad pc měl zvládat ne? Prostě se to děje od 1 dne co mi přišel pc sestavenej.
FPS dropy
Re: FPS dropy
Osobně bych udělal kontrolu disku v CrystalDiskInfo, test ramek v MemTest a podíval se na teploty (HWMonitor).
Tak jsem ty programy stáhnul, nějak mi nešel ten test RAMek ale oscreenoval jsem ten disk a teploty při spuštěné hře.
http://screenshot.cz/15XZE/
http://screenshot.cz/15XZE/
Disk i teploty OK, ale co není OK je ten obrázek - měl být v příloze dle pravidel fóra! A taky na obrázku chybí informace o teplotě GPU.
Z mých zkušeností bývá problémem zdroj, základní deska nebo grafická karta. Zdroj lze jedině vyzkoušet jiný. Grafickou kartu lze při hraní nechat monitorovat (např. programem MSI Afterburner), ale lepší je spustit stress test v programu FurMark a sledovat, jak se vyvíjí teploty a taky GPU. Na CPU je dobrý program HeavyLoad, ale nepředpokládám, že by problémem byl procesor.
Psal jsi, že ti PC zamrzá pořád? Neodvíjí se frekvence zamrzání od zátěže PC? Tím spíš to bude zdroj nebo základní deska. Ale radši si zkontroluj, jestli jsou zapojeny všechny konektory pro přídavné napájení CPU a GPU. Je to jen nápad z nouze, ale kdo ví...
Z mých zkušeností bývá problémem zdroj, základní deska nebo grafická karta. Zdroj lze jedině vyzkoušet jiný. Grafickou kartu lze při hraní nechat monitorovat (např. programem MSI Afterburner), ale lepší je spustit stress test v programu FurMark a sledovat, jak se vyvíjí teploty a taky GPU. Na CPU je dobrý program HeavyLoad, ale nepředpokládám, že by problémem byl procesor.
Psal jsi, že ti PC zamrzá pořád? Neodvíjí se frekvence zamrzání od zátěže PC? Tím spíš to bude zdroj nebo základní deska. Ale radši si zkontroluj, jestli jsou zapojeny všechny konektory pro přídavné napájení CPU a GPU. Je to jen nápad z nouze, ale kdo ví...
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
- TeIkQ
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Jsem si celkem jist, že to budou ovladače od grafiky. Měl jsem ten samý problém. 

A.E „Kdybych měl k dispozici hodinu na zvládnutí problému, na kterém by závisel můj život, strávil bych 40 minut jeho studiem, 15 minut jeho analýzou a 5 minut jeho řešením.“
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1928
-
od Galli
Zobrazit poslední příspěvek
25 úno 2025 04:43