Zdravím! Mám takový menší problém. Jak jsem řekl v titulku, můj monitor mi přes vše zobrazuje růžový/fialový filtr. Monitorem to není, VGA kabel jsem vyměnil stejně jako redukci z VGA do DVI (můj monitor je trochu starší, Acer AL1923). Větší refresh rate než ten monitor má tam nastavený nemám. Není to tak pořád. Dříve to dělalo jen sem tam a pak to třeba na měsíc zmizelo. Teď je to zpět a déle a častěji než předtím (zrovna píšu fialově).
Grafika je AMD Radeon HD 7700. Mám podezření, že by mohlo jít pouze o DVI port v grafice, protože se mi předtím strašně moc přehřívala a bývalá DVI redukce měla vylámané zuby, takže by některé mohly být uvnitř a dělat bordel. Bohužel se do toho trochu bojím sám rýpat, takže jsem ji ještě nevytahoval. Pokud někdo z vás má zkušenosti s něčím podobným, prosím o pomoc!
Přes monitor mám fialový/růžový filtr, pravděpodobně grafika
-
- Pohlaví:
Re: Přes monitor mám fialový/růžový filtr, pravděpodobně grafika
Tohle bohužel vypadá spíše na monitor. Nejlépe uděláš, pokud jej vyzkoušíš na jiném PC. Pokud nemůžeš, zkus OSD menu (jestliže monitor má). OSD bude fungovat i při odpojeném monitoru. Pokud budou i při OSD menu barvy špatné, je to monitor.
Zkoušel jsem to celkem na třech monitorech a dělalo to to samé. Monitorem to bohužel není.
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tohle dělá špatný kontakt kabelu s grafikou/monitorem - zkusil bych jiný výstup z grafiky.
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
Bohužel má jen jeden (http://www.amd.com/PublishingImages/pho ... n-360W.png)
Takže nová grafika, tipuju. :/
Takže nová grafika, tipuju. :/
A co zkusit jiny dvi kabel. kdyztak se muzes zkusit trochu se postourat sroubovackem v dvi jednou mi to pomohlo..
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
pripadne odsroubovat ten kryt grafiky a kouknout, jestli tam neuvidis neco na tom konektoru a nebo pouzit jiny konektor, pripadne DP to VGA adapter.
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
oopela píše:VGA kabel jsem vyměnil stejně jako redukci z VGA do DVI
Šroubovákem se v tom radši vrtat nebudu :)
Dodatečně přidáno po 5 minutách 12 vteřinách:
satik píše:pripadne odsroubovat ten kryt grafiky a kouknout, jestli tam neuvidis neco na tom konektoru a nebo pouzit jiny konektor, pripadne DP to VGA adapter.
Takže buď redukce nebo nová grafika. Je možné, že by DP nějak ovlivnilo něco s grafikou spojeného, nebo je to v podstatě to stejné?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2912
-
od lubo.
Zobrazit poslední příspěvek
25 čer 2024 09:16
-
- 13
- 10920
-
od JuRas
30 dub 2025 13:41
-
- 4
- 3277
-
od liborek
07 úno 2025 17:00
-
- 0
- 1916
-
od TomoMoto
22 srp 2024 07:33
-
-
Grafika z bazaru cena cca 2-3000 Kč Příloha(y)
od michal84 » 15 bře 2025 14:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 38
- 14570
-
od michal84
11 dub 2025 10:54
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”