Nový PC - pomoc začátečníkovi

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

hermi95
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Nový PC - pomoc začátečníkovi

Příspěvekod hermi95 » 21 říj 2015 12:02

Dobrý den, ahoj, zdarec.

Byl jsem přesměrován na tuhle stránku s tím, že tady bych se měl poradit nebo by mě bylo být doporučené jaký PC bych si měl pořídit - poskládat.

Takže takhle... Já jsem na tohle úplný nováček nebo spíše amatér a vůbec nevím co a jak patří nebo co je lepší a takhle.

Takže bych chtěl poprosit o rady o HERNÍ PC DO 25.000 - 30.000 (záleží podle toho jaká bude moje výplata za říjen a listopad :D :D ) ale prosil bych v tomhle rozmezí pokud by mi někdo mohl zkusit poskládat dobrý HERNÍ PC. Jde mi o grafiku, abych tam rozjel na full GTA V a další náročné hry nebo nevím jeslti grafiku, ale něco co mi rozjede hodně dobře a taky nechci mít slabší procesor, takže trošku kvalitní procesor a pokud možno 8smi jádrový, který mi byl doporučený.

Byl bych rád kdyby mi někdo pomohl co a jak.

Děkuji všem !!!

hermi

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: NOVÝ PC - POMOC ZAČÁTEČNÍKOVI

Příspěvekod petr22 » 21 říj 2015 12:09

Osmijadrovy procesor se obavam ze nebude - protoze osmijadrovy procesor ma pouze AMD. Ale nemusi ti to vadit - ctyrjadrovy procesor od Intelu je totiz mnohem vykonnejsi, nez ten osmijadrovy od AMD, navic ma o hodne mensi spotrebu a mnohem mene topi. Ten, kdo ti doporucoval osmijadrovy procesor ti radil spatne.

Co vsechno ma byt v cene - jen pocitac, nebo i monitor, klavesnice mys a operacni system?

Kdyby bez monitoru, tak se tam urcite vejde I5 a Geforce 970 a pocitac bude stat kolem 22 tisic Kc.

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 21 říj 2015 12:20

V této cenové relaci rozhodně I5. AMD se vyplatí do levných počítačů a tvůj už do této kategorie nespadá. Při tomto rozpočtu by počítači slušel SSD disk. Windowsy a programy na něm uložené budou nabíhat výrazně rychleji. Na hry sel až tak nehodí - většinou se používá 120Gb a ta je relativně malá. A zcela určitě 64bit Winy a 8GB RAM. Grafika by měla mít 2Gb paměti.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Spartak1991
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Nový PC - pomoc začátečníkovi

Příspěvekod Spartak1991 » 21 říj 2015 13:26

Jak zde bylo řečeno výše..na současné hry bude plně dostačující i5 4460..Pokud si však chceš připlatit za osmijádro do budoucna, vzal bych xeon..

Čili sestava by mohla vypadat takto:
s os:
http://www.czc.cz/coltt9kom8j2hbrj7130dtd9jg/seznam
bez os:
http://www.czc.cz/64r3gop8nqj9jbmfrnvrq836be/seznam
popř. na nové platformě skylake:
s os:
http://www.czc.cz/7evksn0jrigo9bkrvoldh0u1f8/seznam
bez os:
http://www.czc.cz/1ngj9bl092i7h9g7k1mukqocea/seznam
IT (Zaměření SW a HW)

PC: Case:Fractal Design Define R5, MB:MSI B470 Gaming Plus, CPU:Ryzen 5 2600+Fera 3, GPU:MSI GTX1060 6GB, RAM:Kingston 2x8GB 3200MHz, SSD:Crucial 1TB (1x500GB, 2x250GB), PSU:Corsair RM750x, externí HDD:Samsung 1TB a Seagate 1TB, OS:Windows 10 HP 64bit, LCD:1) Samsung S24E510C, 2) Samsung C24F396, Myš:Razer, Klávesnice:Asus

NTB: Lenovo Thinkpad E530

Mobil: Huawei P smart 2019

hermi95
nováček
Stav:

Příspěvekod hermi95 » 21 říj 2015 14:40

petr22 píše:Osmijadrovy procesor se obavam ze nebude - protoze osmijadrovy procesor ma pouze AMD. Ale nemusi ti to vadit - ctyrjadrovy procesor od Intelu je totiz mnohem vykonnejsi, nez ten osmijadrovy od AMD, navic ma o hodne mensi spotrebu a mnohem mene topi. Ten, kdo ti doporucoval osmijadrovy procesor ti radil spatne.

Co vsechno ma byt v cene - jen pocitac, nebo i monitor, klavesnice mys a operacni system?

Kdyby bez monitoru, tak se tam urcite vejde I5 a Geforce 970 a pocitac bude stat kolem 22 tisic Kc.

Dobře, tak tedy ty 4jádrový, aha aha to jsme nevěděl, tak ten intel 4 teda, v ceně jen monitor a pc, myš a klavesnici dokoupím později, a OS..no za ten bych si musel platit co? :D ale pokud ne tak W10 bych chtěl....grafiku chci on msi GTX byhc chtěl, pokud ten gtx je správně :D

Dodatečně přidáno po 1 minutě 15 vteřinách:
Speed_dead píše:V této cenové relaci rozhodně I5. AMD se vyplatí do levných počítačů a tvůj už do této kategorie nespadá. Při tomto rozpočtu by počítači slušel SSD disk. Windowsy a programy na něm uložené budou nabíhat výrazně rychleji. Na hry sel až tak nehodí - většinou se používá 120Gb a ta je relativně malá. A zcela určitě 64bit Winy a 8GB RAM. Grafika by měla mít 2Gb paměti.

SSD sisk je co prosím?

beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod beather » 21 říj 2015 14:45

hermi95 píše:SSD sisk je co prosím?

rychlý disk, který funguje na bázi flashky (zrychlí o hodně operační systém a spouštění programů)
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
[b]Rozcestník mých článků

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 21 říj 2015 14:45

Zaplatit za nej nemusis, muzes ho upiratit :-) Stoji to kolem 3000 Kc, ale jestli ho nechces, nemusi tam byt - penez je ale dostatek.

SSD je disk zalozeny na stejne technologii jako pametove karty (nejsou tam tocici se plotny), takze je rychlejsi, ale drazsi - vyplati se na nem mit hlavne operacni system a pripadne tu hru, kterou prave hrajes.

Co se tyce toho osmijadroveho procesoru - kdyby to mel byt pocitac rekneme do 15 tisic Kc, tak by se tam to osmijadrove AMD dalo dat - jenze je to procesor jehoz vykon ve hrach neni zrovna velky a kdyz ho budes chtit vymenit za lepsi, tak zjistis ze uz neni za co.

hermi95
nováček
Stav:

Příspěvekod hermi95 » 21 říj 2015 17:02

petr22 píše:Zaplatit za nej nemusis, muzes ho upiratit :-) Stoji to kolem 3000 Kc, ale jestli ho nechces, nemusi tam byt - penez je ale dostatek.

SSD je disk zalozeny na stejne technologii jako pametove karty (nejsou tam tocici se plotny), takze je rychlejsi, ale drazsi - vyplati se na nem mit hlavne operacni system a pripadne tu hru, kterou prave hrajes.

Co se tyce toho osmijadroveho procesoru - kdyby to mel byt pocitac rekneme do 15 tisic Kc, tak by se tam to osmijadrove AMD dalo dat - jenze je to procesor jehoz vykon ve hrach neni zrovna velky a kdyz ho budes chtit vymenit za lepsi, tak zjistis ze uz neni za co.

Aha aha, no já byhc radši chtěl i OS s win 10 abych měl OS z krku..

takže je to jakoby náhrada ze grafárnu nebo ne? jak to myslíáš mít na něm os a hru ? jsme teď debil :D

takže 4ku s lepším procesorem nebo kam tím narážíš?

promiňte všem, ale jsme strašně mimo :D a jsme rád, že vám sem tam rozumím, ale je to na mě... :D

Roidoc
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Roidoc » 21 říj 2015 17:13

SSD je pevný disk, rychlejší než HDD.

Jelikož dokáže spouštět vše, co má uložené v sobě, rychleji než HDD tak se na něj dává operační systém a některé programy/hry.

Jako CPU bych vzal Intel Xeon E3-1231v3.
Rise of the Tomb Raider Steam CD Key
http://aukro.cz/show_item.php?item=6465759403

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 21 říj 2015 17:14

Je to harddisk - takze tam budes mit dva harddisky.

Jenze SSD je drahy, ma malou kapacitu, ale je hodne rychli - takze na ten si nainstalujes Windows a vejde se tam i nekolik her. Vsechno co bude na SSD se bude nacitat rychleji nez z plotnoveho disku.

A na ten druhy plotnovy disk, ktery ale bude mnohem vetsi, budes davat treba hudbu a filmy.

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 21 říj 2015 17:16

Já mám spouatu ptákovin, co mě nabíhají při startu. S původním diskem co má plotny (je velký, běžný a vcelku levný), mě nabíhal Windows cca 5 minur. Totéž s SSD diskem tak 20 sekund. Tento disk se běžně kupuje o velikosti 120 Gb a k němu klasický plotnový třeba 1000Gb či větší. Na SSD se dávají Windows a třeba GTA V, co chceš, aby nabíhalo rychle a ten druhý na objemný data, jako jsou ty filmy.
Naposledy upravil(a) Speed_dead dne 21 říj 2015 17:20, celkem upraveno 5 x.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Roidoc
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Roidoc » 21 říj 2015 17:16

Off Topic
petr22 píše:Je to harddisk - takze tam budes mit dva harddisky.

Jenze SSD je drahy, ma malou kapacitu, ale je hodne rychli - takze na ten si nainstalujes Windows a vejde se tam i nekolik her. Vsechno co bude na SSD se bude nacitat rychleji nez z plotnoveho disku.

A na ten druhy plotnovy disk, ktery ale bude mnohem vetsi, budes davat treba hudbu a filmy.

Promiň, ale strašně to ryje do očí.
Rise of the Tomb Raider Steam CD Key
http://aukro.cz/show_item.php?item=6465759403

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomoc při výběru některých komponentů - nový PC 50-70 tisíc Příloha(y)
    od Overlord » 12 bře 2025 01:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    6187
    od Overlord Zobrazit poslední příspěvek
    14 bře 2025 11:54
  • Nový PC
    od michal.wollmann » 12 čer 2025 09:15 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    10
    2082
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    15 čer 2025 21:07
  • Nový Pc - 40 000,-
    od Lebedil » 11 srp 2024 21:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2294
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    13 srp 2024 03:47
  • nový SSD disk
    od Bibliotaph » 29 črc 2024 08:26 » v Problémy s hardwarem