Grafická karta na AutoCAD
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Grafická karta na AutoCAD
Minimálně tady http://www.ebay.com/itm/Dell-YMYKM-Nvid ... Sw4HVWDEOV ji mají levnějc. A CUDA jádra je celkem jedno, kolik jich je (starším nVidiím běží shadery na dvojnásobné frekvenci, u novějších je zase více jader).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Pri nakupu v USA pozor na import charges (nase DPH).
Dnes, když jsem se šel ještě poradit na školu, mi bylo řečeno, že AutoCAD je na 3D modelování zcela nevhodný a Quadro prý nepomůže a nemá to cenu. Takže mám zkusit jiný program. Je to pravda ?
Jinak jsem našel test v AutoCADu 2013 3D http://www.tomshardware.com/reviews/best-workstation-graphics-card,3493-6.html a tam na tom byly lépe Geforce.
Jinak jsem našel test v AutoCADu 2013 3D http://www.tomshardware.com/reviews/best-workstation-graphics-card,3493-6.html a tam na tom byly lépe Geforce.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli je vhodný nebi ne, to netuším, v životě jsem v něm nic 3D nedělal... Ony ty Geforce jsou výkonnější, když zrovna fungují...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Jiste, AutoCAD je na 3D modelovani zcela nevhodny - proto ho vsichni pouzivaji
Ceho je to skola kde ses ptal? Nasi konstrukteri tady vyprskli smichy (Autocad Mechanical, Inventor).
Pochopitelne, kdyz v tom budes delat jenom 2D vykresy, tak grafickou kartu s 3D akceleraci vubec nepotrebujes. Okotovany vykres nakreslis na cemkoliv, ale kdyz nactes treba celou vyrobni linku tak s tim na integrovanem Intelu neotocis rychleji nez ve 3 fps.
A kdyz budes potrebovat neco specialniho sloziteho vcetne treba simulaci namahani dilu, tak pouzijes Catii nebo Creo (jenze to podle toho taky stoji jiste penize). Autocad na to kolik stoji toho umi hodne, navic existuji studentske verze.
Co se tyce Quadro vs Geforce - ano, Geforce je vykonnejsi karta, ale s jejim pouziti v CADu se vubec nepocita - muze to fungovat, ale taky nemusi a kdyz budes volat na podporu ze ti neco nefunguje jak ma a prozradis jim ze tam mas Geforce, nebudou se s tebou dal bavit protoze to neni podporovany hardware.

Ceho je to skola kde ses ptal? Nasi konstrukteri tady vyprskli smichy (Autocad Mechanical, Inventor).
Pochopitelne, kdyz v tom budes delat jenom 2D vykresy, tak grafickou kartu s 3D akceleraci vubec nepotrebujes. Okotovany vykres nakreslis na cemkoliv, ale kdyz nactes treba celou vyrobni linku tak s tim na integrovanem Intelu neotocis rychleji nez ve 3 fps.
A kdyz budes potrebovat neco specialniho sloziteho vcetne treba simulaci namahani dilu, tak pouzijes Catii nebo Creo (jenze to podle toho taky stoji jiste penize). Autocad na to kolik stoji toho umi hodne, navic existuji studentske verze.
Co se tyce Quadro vs Geforce - ano, Geforce je vykonnejsi karta, ale s jejim pouziti v CADu se vubec nepocita - muze to fungovat, ale taky nemusi a kdyz budes volat na podporu ze ti neco nefunguje jak ma a prozradis jim ze tam mas Geforce, nebudou se s tebou dal bavit protoze to neni podporovany hardware.
Ptal jsem se na Fakultě dopravní ČVUT a ještě na strojní. Modeluji vizualizaci okružní křižovatky s částí obytné zóny. Jedná se mi o to, že jsem byl na AutoCAD zvyklí a používali jsme ho od prvního ročníku na 2d výkresy: projektování pozemní komunikace, projektování kolejové dopravy atd.
Podklad mám tedy ve 2d ( na to je AutoCAD dobrý, poloměry oblouků, vlečné křivky atd.), tak jsem si myslel, že ho použiji i na 3D, ale zjevně na to není vhodný. Spíš by mne zajímalo, zdali je to pak opravdu rozdíl, protože z jejich řeči plynulo, jako že se vůbec Quadro nepoužívají (alespoň na tohle ne) a že je to zbytečná investice, kde bych ani Quadro zcela nevyužil. Mám GTX 660 1.5GB DDR5, 192 bit, tak by mne zajímalo, zdali by to byl rozdíl.
To bych asi musel zkusit 3ds Max, Mayu nebo Infraworks.
Podklad mám tedy ve 2d ( na to je AutoCAD dobrý, poloměry oblouků, vlečné křivky atd.), tak jsem si myslel, že ho použiji i na 3D, ale zjevně na to není vhodný. Spíš by mne zajímalo, zdali je to pak opravdu rozdíl, protože z jejich řeči plynulo, jako že se vůbec Quadro nepoužívají (alespoň na tohle ne) a že je to zbytečná investice, kde bych ani Quadro zcela nevyužil. Mám GTX 660 1.5GB DDR5, 192 bit, tak by mne zajímalo, zdali by to byl rozdíl.
To bych asi musel zkusit 3ds Max, Mayu nebo Infraworks.
Napadlo mne, nemohl by někdo ten můj rozpracovaný model vyzkoušet na nějaké mašině
, třeba i s kartou Geforce, abych věděl, zdali má cenu investovat peníze do hardwaru. Jsem totiž úplně bezradný 

Vsak rikam - zalezi na pouziti. Vizualizaci staveb bude v Acadu delat malokdo, protoze to je ciste kreslici zalezitost - takze na to mas prave softy jako 3D Studio. Kdyz ale delas treba navrh vyrobni linky, tak je ti naopak 3D Studio k nicemu, ale pouzijes Autocad (nebo Autocad Mechanical / Inventor). Z 3D Studia ti vykresy jen tak nevypadnou.
Zalezi na tom, co v tom chces delat - konstrukcni zalezitost, kde potrebujes neco vyrobit - Autocad (Catia, Creo). Pokud potrebujes neco namalovat a podat to jako obrazky a animace, pak potrebujes 3D animacni software.
Co ti brani si to vyzkouset u sebe? Muzes pouzit treba i prohlizece, ty jsou zdarma. Dokonce i ten Autocad jde spustit ve zkusebnim rezimu bez licence.
Zalezi na tom, co v tom chces delat - konstrukcni zalezitost, kde potrebujes neco vyrobit - Autocad (Catia, Creo). Pokud potrebujes neco namalovat a podat to jako obrazky a animace, pak potrebujes 3D animacni software.
Co ti brani si to vyzkouset u sebe? Muzes pouzit treba i prohlizece, ty jsou zdarma. Dokonce i ten Autocad jde spustit ve zkusebnim rezimu bez licence.
Mám studentskou verzi AutoCADu 2014, ale v tom už to teď nedělám, protože mi poradili na CAD fóru, že to mohu děla v Civilu 3D. Tak to teď dělám v Civilu 3D 2015 (opět studentská verze), ale tam to chodí stejně jako v AutoCADu. Tak by mne jenom zajímalo, zdali by to chodilo lépe, kdybych navýšil RAM a vyměnil grafickou kartu.
Definuj lepe - co by se melo zlepsit?
Jake je ted vyuziti pameti? Pokud neni 100% dalsi RAM nepomuze.
Jsou nejake problemy s grafikou - napr s otacenim modelu? Pokud ne, lepsi grafika nepomuze.
Lepsi grafika je potreba az kdyz pracujes na necem tak slozitem, ze se to cuka kdyz s tim otacis nebo zoomujes.
Jake je ted vyuziti pameti? Pokud neni 100% dalsi RAM nepomuze.
Jsou nejake problemy s grafikou - napr s otacenim modelu? Pokud ne, lepsi grafika nepomuze.
Lepsi grafika je potreba az kdyz pracujes na necem tak slozitem, ze se to cuka kdyz s tim otacis nebo zoomujes.
No právě o to mi přesně jde. Vždycky když chci otočit, tak to celé na chvíli zamrzne, pak s tím mohu otáčet (při otáčení si to celé zjednodušuje, prý, jsou tam pouze čáry) a když to otočím do požadované pozice, tak pak to zase zamrzne a musím chvíli počkat než mohu posouvat. Při posouvání se to také cuká. Zoomování se při realistickém pohledu také cuká. Ono při realistickém pohledu se to celé hlodá. Hardwarová akcelerace je zapnuta. RAM je vytížena na 40% (alespoň tak mi to ukazuje správce). Jo a přitom otáčení se začínají zvyšovat otáčky větráku, nejspíše asi na procesoru. Tak jsem si myslel, že bych to upgradem hardwaru zlepšil, ale nevím.
To vypada na grafickou kartu.
Skus si od nekoho pujcit grafiku, ktera je vykonnejsi nez mas ted, jestli se neco zmeni.
Skus si od nekoho pujcit grafiku, ktera je vykonnejsi nez mas ted, jestli se neco zmeni.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 5044
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 bře 2025 07:11