Grafická karta na AutoCAD

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Grafická karta na AutoCAD

Příspěvekod Martab » 21 říj 2015 21:23

Minimálně tady http://www.ebay.com/itm/Dell-YMYKM-Nvid ... Sw4HVWDEOV ji mají levnějc. A CUDA jádra je celkem jedno, kolik jich je (starším nVidiím běží shadery na dvojnásobné frekvenci, u novějších je zase více jader).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 21 říj 2015 21:29

Pri nakupu v USA pozor na import charges (nase DPH).

Fanula
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Fanula » 22 říj 2015 14:21

Dnes, když jsem se šel ještě poradit na školu, mi bylo řečeno, že AutoCAD je na 3D modelování zcela nevhodný a Quadro prý nepomůže a nemá to cenu. Takže mám zkusit jiný program. Je to pravda ?

Jinak jsem našel test v AutoCADu 2013 3D http://www.tomshardware.com/reviews/best-workstation-graphics-card,3493-6.html a tam na tom byly lépe Geforce.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 23 říj 2015 09:33

Jestli je vhodný nebi ne, to netuším, v životě jsem v něm nic 3D nedělal... Ony ty Geforce jsou výkonnější, když zrovna fungují...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 23 říj 2015 09:49

Jiste, AutoCAD je na 3D modelovani zcela nevhodny - proto ho vsichni pouzivaji :-)
Ceho je to skola kde ses ptal? Nasi konstrukteri tady vyprskli smichy (Autocad Mechanical, Inventor).

Pochopitelne, kdyz v tom budes delat jenom 2D vykresy, tak grafickou kartu s 3D akceleraci vubec nepotrebujes. Okotovany vykres nakreslis na cemkoliv, ale kdyz nactes treba celou vyrobni linku tak s tim na integrovanem Intelu neotocis rychleji nez ve 3 fps.

A kdyz budes potrebovat neco specialniho sloziteho vcetne treba simulaci namahani dilu, tak pouzijes Catii nebo Creo (jenze to podle toho taky stoji jiste penize). Autocad na to kolik stoji toho umi hodne, navic existuji studentske verze.

Co se tyce Quadro vs Geforce - ano, Geforce je vykonnejsi karta, ale s jejim pouziti v CADu se vubec nepocita - muze to fungovat, ale taky nemusi a kdyz budes volat na podporu ze ti neco nefunguje jak ma a prozradis jim ze tam mas Geforce, nebudou se s tebou dal bavit protoze to neni podporovany hardware.

Fanula
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Fanula » 24 říj 2015 10:52

Ptal jsem se na Fakultě dopravní ČVUT a ještě na strojní. Modeluji vizualizaci okružní křižovatky s částí obytné zóny. Jedná se mi o to, že jsem byl na AutoCAD zvyklí a používali jsme ho od prvního ročníku na 2d výkresy: projektování pozemní komunikace, projektování kolejové dopravy atd.

Podklad mám tedy ve 2d ( na to je AutoCAD dobrý, poloměry oblouků, vlečné křivky atd.), tak jsem si myslel, že ho použiji i na 3D, ale zjevně na to není vhodný. Spíš by mne zajímalo, zdali je to pak opravdu rozdíl, protože z jejich řeči plynulo, jako že se vůbec Quadro nepoužívají (alespoň na tohle ne) a že je to zbytečná investice, kde bych ani Quadro zcela nevyužil. Mám GTX 660 1.5GB DDR5, 192 bit, tak by mne zajímalo, zdali by to byl rozdíl.

To bych asi musel zkusit 3ds Max, Mayu nebo Infraworks.

Fanula
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Fanula » 30 říj 2015 20:46

Napadlo mne, nemohl by někdo ten můj rozpracovaný model vyzkoušet na nějaké mašině :D , třeba i s kartou Geforce, abych věděl, zdali má cenu investovat peníze do hardwaru. Jsem totiž úplně bezradný :oops:

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 30 říj 2015 21:10

Vsak rikam - zalezi na pouziti. Vizualizaci staveb bude v Acadu delat malokdo, protoze to je ciste kreslici zalezitost - takze na to mas prave softy jako 3D Studio. Kdyz ale delas treba navrh vyrobni linky, tak je ti naopak 3D Studio k nicemu, ale pouzijes Autocad (nebo Autocad Mechanical / Inventor). Z 3D Studia ti vykresy jen tak nevypadnou.

Zalezi na tom, co v tom chces delat - konstrukcni zalezitost, kde potrebujes neco vyrobit - Autocad (Catia, Creo). Pokud potrebujes neco namalovat a podat to jako obrazky a animace, pak potrebujes 3D animacni software.

Co ti brani si to vyzkouset u sebe? Muzes pouzit treba i prohlizece, ty jsou zdarma. Dokonce i ten Autocad jde spustit ve zkusebnim rezimu bez licence.

Fanula
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Fanula » 30 říj 2015 21:25

Mám studentskou verzi AutoCADu 2014, ale v tom už to teď nedělám, protože mi poradili na CAD fóru, že to mohu děla v Civilu 3D. Tak to teď dělám v Civilu 3D 2015 (opět studentská verze), ale tam to chodí stejně jako v AutoCADu. Tak by mne jenom zajímalo, zdali by to chodilo lépe, kdybych navýšil RAM a vyměnil grafickou kartu.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 30 říj 2015 21:27

Definuj lepe - co by se melo zlepsit?

Jake je ted vyuziti pameti? Pokud neni 100% dalsi RAM nepomuze.
Jsou nejake problemy s grafikou - napr s otacenim modelu? Pokud ne, lepsi grafika nepomuze.

Lepsi grafika je potreba az kdyz pracujes na necem tak slozitem, ze se to cuka kdyz s tim otacis nebo zoomujes.

Fanula
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Fanula » 30 říj 2015 21:35

No právě o to mi přesně jde. Vždycky když chci otočit, tak to celé na chvíli zamrzne, pak s tím mohu otáčet (při otáčení si to celé zjednodušuje, prý, jsou tam pouze čáry) a když to otočím do požadované pozice, tak pak to zase zamrzne a musím chvíli počkat než mohu posouvat. Při posouvání se to také cuká. Zoomování se při realistickém pohledu také cuká. Ono při realistickém pohledu se to celé hlodá. Hardwarová akcelerace je zapnuta. RAM je vytížena na 40% (alespoň tak mi to ukazuje správce). Jo a přitom otáčení se začínají zvyšovat otáčky větráku, nejspíše asi na procesoru. Tak jsem si myslel, že bych to upgradem hardwaru zlepšil, ale nevím.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 30 říj 2015 21:41

To vypada na grafickou kartu.

Skus si od nekoho pujcit grafiku, ktera je vykonnejsi nez mas ted, jestli se neco zmeni.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Grafická Karta
    od Mara33214 » 02 bře 2025 17:48 » v Problémy s hardwarem
    2
    5044
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    03 bře 2025 07:11
  • Nová Grafická karta
    od doudinin » 25 kvě 2025 15:24 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC