Zdravim,
máme v bytě docela problém se signálem na televizi. Měli jsme nějakou anténu, na který se pořád rozsypával obraz atd. Tak sem koupil anténu https://www.alza.cz/hama-dvb-t-pokojova-d103937.htm, kterou mám na lednici a "kouká" na okno. S tou už je signál OK, vypadne to jenom občas (štve to, ale dá se to přežít), když kolem ní projdu nebo tak. Větší problém je, když v pokoji telefonuju nebo mám puštěný PC s wifinou, to pak některý stanice jako Telka, Smíchov atd. ztratí signál úplně. Předpokládám, že v Praze by se signálem bejt problém neměl. Pomůže dát anténu jinam nebo nějaký jiný tipy?
Případně doporučte jinou pokojovou anténu, se kterou to poběží všechno v pohodě.
Poraďte pokojovou DVB-T anténu Vyřešeno
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Poraďte pokojovou DVB-T anténu
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Poraďte pokojovou DVB-T anténu
S pokojovou anténou budeš vždy mít problém, pokud nebydlíš v místě se silným TV signálem. Poradit moc nelze pokud neznám konkrétní podmínky. Vždy je však lepší venkovní anténa. Poradit by mohl TV technik, který zná místní podmínky a místo tvého bytu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Presne tyto pokojove anteny jsem s radosti vyhodil, i na obycejne nuzky strcene do antenniho konektoru to hraje lepe nez s touhle antenou.
Se signalem neni problem, ale pouze na te strane domu otocenem smerem k vysilaci - aby bylo vse bez vypadku musel jsem namontovat smerovu antenu:
https://www.alza.cz/p-20dttg-set-d363609.htm?o=23
Se signalem neni problem, ale pouze na te strane domu otocenem smerem k vysilaci - aby bylo vse bez vypadku musel jsem namontovat smerovu antenu:
https://www.alza.cz/p-20dttg-set-d363609.htm?o=23
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No a jak prostrčim kabel z balkónu k televizi? Nemůžu vrtat do baráku....
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Budto zdi, nebo skrz ram - dira se tam udelat musi.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
U DVB T signálu není pro kvalitu příjmu směrodatná intenzita signálu, ale jeho kvalita a tyto dvě veličiny spolu nemusí souviset. Znám případy, kdy je intenzita signálu 90 % a kvalita je taková, že obraz vypadává a naopak - např. doma mám signál 35 % a kvalita je 97%. Podívej se v menu televize, jaká je síla a jaká je kvalita signálu a hledej polohu, při které je dobrá kvalita.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Rewqa píše:No a jak prostrčim kabel z balkónu k televizi? Nemůžu vrtat do baráku....
Co tohle? https://www.alza.cz/okenni-pruchodka-20 ... 248224.htm
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak to vypadá dobře. Díky.
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak sem nakonec sehnal jinou televizi a se stejnou anténou už problém se signálem zmizel. Je možné, že na to má opravdu vliv i tuner? Už to neruší ani telefony, ani pouštěný PC a ani když se pohybujeme po pokoji.
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Ma, pomerne velky.
Strasne matouci je i ten ukazatel sily a kvality signalu v procentech - bez specifikace kolik je 1%. Jeden tuner muze ukazovat 40% a perfektni obraz bez vypadku, druhy 85% a obraz ctvereckuje kazdych par vterin.
Strasne matouci je i ten ukazatel sily a kvality signalu v procentech - bez specifikace kolik je 1%. Jeden tuner muze ukazovat 40% a perfektni obraz bez vypadku, druhy 85% a obraz ctvereckuje kazdych par vterin.
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To máš pravdu, je to skoro přesně jak řikáš. Stará TV LG ukazovala kvalitu tak kolem těch 80% a stejně to hodně často kostičkovalo. U tohodle Panasonicu, je kvalita 100% u Novy atd. a kolem 60% u Telky, Smíchovu atd. a nekostičkuje nic. Sem rád, že se to vyřešilo, protože nic mě neštve víc, než když to pořád kostičkuje.
BTW: Sehnal jsem starší Panasonic Viera 42" TX-P42C3E. Dědovi to někdo přines na sběrnej dvůr, že jí nechce. Nesežere mě to na energii za živa?
BTW: Sehnal jsem starší Panasonic Viera 42" TX-P42C3E. Dědovi to někdo přines na sběrnej dvůr, že jí nechce. Nesežere mě to na energii za živa?

Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Jeee plazma - mam taky Panasonic, jen vetsi uhlopricku. Obraz lepsi nez vsechny LCD displeje dohromady (uz z principu), zvlaste u filmu.
Spotreba plazmy je sice vyssi, jenze udavana hodnota je zaroven maximalni - tedy kdyz vsechny body sviti naplno, co neni skoro nikdy.
Spotreba plazmy je sice vyssi, jenze udavana hodnota je zaroven maximalni - tedy kdyz vsechny body sviti naplno, co neni skoro nikdy.