Mám takový problém na notebooku,mám Acer Aspire V15 (V3 - 572G) s win 7, starý asi dva měsíce. Doposud nebyl problém se čtečkou paměťových karet, používám ji normálně skoro každý den. Odjel jsem pryč na tři dny a nechal notebook v hibernaci, poté co jsem ho probral, najednou nereaguje notebook, když strčím kartu do čtečky. Prostě se nic nestane, nezobrazí se to v tento počítač ani si nijak notebook nevšimne, že má ve čtečce kartu. Ve správci zařízení to vypadá vše ok, není u čtečky křížek ani vykřičník, je to povoleno a "zařízení rpacuje správně". Karta je taky v pořádku, zkoušel jsem jich více, nemám je zamčené nebo poškozené. Hardware by měl být v pořádku, kontakty jsou čisté, není důvod proč by se měl nějak poškodit. Nepamatuju si, že bych dělal nějaké změny v nastavení, jedině to, že jsem před nějakou dobou aktualizoval ovladače pro wifi, bluetooth a ještě něco, je možné že mezi tím byla i čtečka karet, to už si nepamatuju, ale po těch aktualizacích ta čtečka ještě fungovala.
Zkoušel jsem už -
-vrátit změny ovladače
-znova nainstalovat aktuální ovladač pomocí správce zařízení
-uplně odinstalovat ovladače a znovu je nainstalovat pomocí DriverMax, poté to samé ručně stažené ovladače z webu Aceru
-zkusit nainstalvoat starší verzi ovladače
-zakázat a povolit zařízení
-obnovení systému o několik dní zpět
-prohledal jsem pc MBAMem, antivirem a vyčistil ccleanerem, žádné problémy nebyly
-mám povoleno zobrazování skrytých souborů a složek
-zkoušel jsem i takové blbosti jako nechat počítač vypnutý i bez baterie po delší dobu, protože už mě nic nenapadlo
nic z toho nepomohlo, problém stále stejný, systém vidí čtečku v pořádku ale na vložneou kartu nereaguje
Může být problém někde v nastavení systému? Dá se někde hrát s nastavením čtečky karet? Není to třeba ve službách, nebo něčem takovém?
Win 7 - přestal detekovat kartu v čtečce
Re: Win 7 - přestal detekovat kartu v čtečce
Doufám, že jako první jsi vyzkoušel klasický restart? 

Docetl jsi to do konce? Kdyz nechal pocitac nekolikrat vypnuty, tak urcite restart nepomohl 
Spust pod adminem prikazovou radku a tam spust Diskpart
AUTOMOUNT DISABLE
AUTOMOUNT ENABLE
Zmenilo se neco? Co ukazuje spravce disku kdyz se tam da karta?
Kdyz nabootujes live distribuci Linuxu, ctecka funguje?

Spust pod adminem prikazovou radku a tam spust Diskpart
AUTOMOUNT DISABLE
AUTOMOUNT ENABLE
Zmenilo se neco? Co ukazuje spravce disku kdyz se tam da karta?
Kdyz nabootujes live distribuci Linuxu, ctecka funguje?
Diskpart a automount diable/ enable jsem zkusil a nic se nezměnilo, když koukám na datové úložiště v počítači tak vidim jen disky C: a D: a dvd mechaniku. Karta nikde a nic jiného taky ne, jedině, když připojím flashku.
Vytvořil jsem si rychle live linux na flashku a nabotoval z ní, ale s linuxem vubec neumím, takže nevím, jestli se mi karta má ukázat tam, kde jsem ji hledal, nicméně jsem ji nikde v systému nenašel a systém nijak nereagoval, když jsem vložil kartu do čtečky. Ten linux tu čtečku zvládne používat, když se na něj neinsalují ovladače?
Takže přecijen problém s hw? Nebo jsou ještě nějaké další možnosti?
Vytvořil jsem si rychle live linux na flashku a nabotoval z ní, ale s linuxem vubec neumím, takže nevím, jestli se mi karta má ukázat tam, kde jsem ji hledal, nicméně jsem ji nikde v systému nenašel a systém nijak nereagoval, když jsem vložil kartu do čtečky. Ten linux tu čtečku zvládne používat, když se na něj neinsalují ovladače?
Takže přecijen problém s hw? Nebo jsou ještě nějaké další možnosti?
Linux ma vsechny ovladace primo v jadre - tedy pokud ctecku podporuje, musi fungovat. Kdyz se tam strci karta, mela by se sama pripojit nebo to aspon dat nejak najevo ze se neco stalo dole na liste.
Podle popisu to skutecne vypada na problem hw - skus zavolat na podporu Aceru jestli necoi neporadi jak to otestovat.
Podle popisu to skutecne vypada na problem hw - skus zavolat na podporu Aceru jestli necoi neporadi jak to otestovat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2362
-
od pee.tr
Zobrazit poslední příspěvek
03 říj 2024 20:14