kritické varování na chyby na záložním harddisku

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

jarda.otta
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

kritické varování na chyby na záložním harddisku

Příspěvekod jarda.otta » 03 lis 2015 11:45

Dobrý den. Mám podezření že můj hd už dožívá a tak jsem zakoupil 3 tb disk segate a na něj jsem zazálohoval pro jistotu všechna data. Na nic jiného ho nepoužívám. Chtěl jsem zkontrolovat můj kořenový hd u notebooku harddriverinspectorem a jaké bylo mé zděšení když mě varuje právě na ten můj záložní 3tb že v kritickém stavu před havárií. Disk byl nový a je rok starý. Přivezl mě ho kamarád z USA, jen jsem k němu musel zakoupit redukci na zástrčku. Nakolik se dá tomuto informacím z harddriverinspectoru software věřit? Report z kontroly v příloze. Děkuji za radu.
Přílohy
HDDInfo_Report.html.pdf
(81.85 KiB) Staženo 24 x

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: kritické varování na chyby na záložním harddisku

Příspěvekod petr22 » 03 lis 2015 11:54

Udelel screenshot z Crystal Disk Info a aplikace od Seagate na test disku, to zmatene PDF se mi nechce lustit.

To jsou holt ty vyhodne nakupy v USA - koupi se to tam, celnikum se neprizna ze se ma odvest DPH - jenze to pak nejde reklamovat, protoze je to daleko a zaruka je jenom 1 rok. Kdovi kdo s tim po ceste nkde bouchnul.

michael95
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod michael95 » 03 lis 2015 12:25

Pokud jsem dobře četl, tak první disk má naběháno 6 282 hodin a program jej zkrátka vyhodnotil jako opotřebovaný (viz čas smrti - dosaženo kritické hodnoty), nicméně podle programu nedosáhl žádný atribut hraniční hodnoty. Díky tomu, že už má více jak půl roku provozu za sebou, program uvádí spolehlivost 87%. Nejhůře na tom je třetí disk, kde byla podle programu překročena hraniční hodnota určitého atributu.
Každopádně proveď to co radí petr22, protože z toho PDF je možné vyčíst akorát to jak program vyhodnotil stav disku, ale konkrétní hodnoty u konkrétních atributů už ne (nebo jen stěží).

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 03 lis 2015 12:29

Programu ktery disk vyhodnoti jako opotrebovany po pouhych 6000 hodinach (to muze byt take jen petina zarucni doby) provozu bych neveril uz z principu. Co by asi hlasil u disku co maji 80.000 hodin?

jarda.otta
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod jarda.otta » 04 lis 2015 09:13

petr22 píše:Udelel screenshot z Crystal Disk Info a aplikace od Seagate na test disku, to zmatene PDF se mi nechce lustit.

To jsou holt ty vyhodne nakupy v USA - koupi se to tam, celnikum se neprizna ze se ma odvest DPH - jenze to pak nejde reklamovat, protoze je to daleko a zaruka je jenom 1 rok. Kdovi kdo s tim po ceste nkde bouchnul.

Ty disky byli koupeny legálně jako záložní zdroje pro redakci MF DNES. V té době samozřejmě v rozhodovala cena. Bylo jich zakoupeno několik desítek pro extérní zaměstnance resp. fotografy na zálohování fotek. Dva z nich dostal i můj kamarád který u nich pracuje. V té době jsem zpozoroval problémy s třetím diskem a tak mě ho věnoval na zálohování. Všechny disky co mají jsou bez problémů. Kupovala je pro ně extérní firma která je sem dováží. Tak by nebyl problém s reklamací.

Dodatečně přidáno po 1 hodině 11 minutách 19 vteřinách:
Tak jsem to provedl jak jste napsal. Jak je vidět, můj kořenovej disk pravděpodobně dožívá. Ale u toho extérního se nic nezobrazuje. Viz screenshoot.
Přílohy
CrystalDiskInfo1.jpg
CrystalDiskInfo2.jpg

michael95
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod michael95 » 04 lis 2015 14:36

U toho externího můžeš zkusit Funkce - Pokročilá nastavení - Pokročilá vyhledávání na disku. Mě to pomohlo tehdy, když program disk nemohl najít.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Poškozený film na HD i na záložním HD
    od bod » 12 zář 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw)
    4
    3217
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    14 zář 2024 17:00

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”