Všechny moc zdravím.
Na ntb jsem upgradoval z win 7 na win 10.Všechno v pořádku proběhlo,připojil sem se k učtu microsoftu a vše v pohodě.Potom jsem chtěl zrušit přihlašování k notasu heslem.Na netu jsem si našel návod a zrušil zaškrtnutí políčka: Před použitím počítače musí uživatelé zadat uživatelské jméno a heslo.
Toto jsem dělal i u manželky na win 8 a všechno v pořádku.U sebe jsem poté restartoval počítač a od té doby se nemohu přihlásit.Najednou se tam ukázal i lokální účet který je pojmenován mým jménem a účet microsoftu.Ale nefungují mi hesla.Mám jen jedno heslo a to nefunguje.A nemám zapnutý caps lock ani AJ klávesnici.Heslo je zadáno správně na 100%.Na netu se přihlásím na účet u ms(přes jiný notas).Zkoušel sem i resetovat heslo a zadat jiné,ale nic.Tak potřebuji radu.Jak to obejít,jak restartovat nějak bez hesla?Případně jak obnovit systém bez hesla.Nemám v něm nic,je to čistá instalace,jde nějak udělat tovární nastavení?
Díky moc za rady
Nefunguje login win 10-jak na tovární nastavení?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nefunguje login win 10-jak na tovární nastavení?
Pokud použiješ recovery oddíl, tak by jsi měl pak zpátky Windows 7.
Jak obnovit u notebooku systém ze skryté recovery partition
Jak obnovit u notebooku systém ze skryté recovery partition
Naposledy upravil(a) forjoyrider dne 12 lis 2015 08:12, celkem upraveno 2 x.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
To ano,ale notas byl bez os,takže v recovery asi nic nebude,ne?Protože byl notas cistý,jen jsem nainstaloval win 7 a z nich update na win 10.Tím pádem mi recovery nepomuže,protože tam nic nebude,nebo se pletu?
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nepleteš, v tom případě recovery použít nemůžeš.
Windows 10 mají v sobě možnost provést tovární nastavení, musí se ti ale podařit spustit rozhraní pro opravy.
Jak opravit Windows 10 - Nástroj - Obnovit do továrního nastavení
Samozřejmě můžeš provést čistou reinstalaci Windows 10. Upgrade jsi už provedl, takže aktivace proběhne automaticky.
Windows 10 mají v sobě možnost provést tovární nastavení, musí se ti ale podařit spustit rozhraní pro opravy.
Jak opravit Windows 10 - Nástroj - Obnovit do továrního nastavení
Samozřejmě můžeš provést čistou reinstalaci Windows 10. Upgrade jsi už provedl, takže aktivace proběhne automaticky.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Jen netuším jak spustit rozhraní opravy.Myslím,aniž bych se přihlásil do win.Takže vlastně pokud si stáhnu na usb win 10 a dám ho reinstalovat,tak se vše rozběhne jak má a win bude zase čistý?A pokud už jsme u toho,když rozjedu win a vše bude funkční,jak a přes co zálohovat,abych pak mohl použít recovery(mám lenovo,takže přes to malé tlačítko)?
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pod odkazem je to vysvětleno (dá se spustit i z nějakého instalačního média), ale jednodušší asi pro tebe bude ta čistá reinstalace Windows 10.
Po nastavení operačního systému k obrazu svému si můžeš zálohovat funkční systém pomocí nějaké nástroje co umí bitové kopie:
Jak zálohovat systémový disk - bitová kopie operačního systému
Zálohu uložíš na jinou část disku nebo třeba na externí disk. V případě potíží z ní obnovíš systém. Ale čistou instalaci můžeš udělat vždycky, takže možná pro tebe bude zbytečné si tu zálohu dělat.
Po nastavení operačního systému k obrazu svému si můžeš zálohovat funkční systém pomocí nějaké nástroje co umí bitové kopie:
Jak zálohovat systémový disk - bitová kopie operačního systému
Zálohu uložíš na jinou část disku nebo třeba na externí disk. V případě potíží z ní obnovíš systém. Ale čistou instalaci můžeš udělat vždycky, takže možná pro tebe bude zbytečné si tu zálohu dělat.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Super,díky moc.Odpoledne na to mrknu a pak dám vědět jak jsem dopadl.
A ohledně té zálohy,šlo mi spíš o to,že bych si nainstaloval systém,všechny ovladače a pár programů,co používám a pak udělal zálohu a případně se vždy vracel do tohoto stavu.Je možné takovou zálohu pak vyvolat v recovery při spouštění ntb?
A ohledně té zálohy,šlo mi spíš o to,že bych si nainstaloval systém,všechny ovladače a pár programů,co používám a pak udělal zálohu a případně se vždy vracel do tohoto stavu.Je možné takovou zálohu pak vyvolat v recovery při spouštění ntb?
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ok.
S tím tlačítkem na notebooku už zálohu nevytvoříš a ani ji nevyvoláš, to by ti to musel nastavit výrobce.
Ty si tu obnovu zálohy můžeš vyvolat z bootovacího media (cd), ze kterého jsi si tu zálohu také vytvoříš.
Prostuduj si ten odkaz, co jsem ti už sem dal.
S tím tlačítkem na notebooku už zálohu nevytvoříš a ani ji nevyvoláš, to by ti to musel nastavit výrobce.
Ty si tu obnovu zálohy můžeš vyvolat z bootovacího media (cd), ze kterého jsi si tu zálohu také vytvoříš.
Prostuduj si ten odkaz, co jsem ti už sem dal.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
To jsem koukal.Jen sem chtěl zálohu mít na části disku a vyvolat ji odsud.To tedy já už nijak neudělám?Protože záloha na cd je nereálná,možná na dvd,ale to budou cca 3-4 dvd.Proto bych radši použil nějakým způsobem to recovery
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zálohu na části disku budeš mít (i kdekoliv jinde, záleží jaké umístění si při vytváření vybereš), cd se používá jenom jako nástroj odkud se utilita (např. Acronis) pro tvorbu záloh a obnovení záloh spouští.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak nakonec jsem se vykašlal na polovičaté věci a opět přeinstaloval win 7 a pak upgrade na win 10.Nebylo to zase tak na dlouho a měl sem jistotu,že bude pak vše ok.Ale i to nic nemění na tom,že nechápu,proč sem se nemohl dostat na účet Windows i se 100% správným heslem.Ale díky všem za rady
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Příště už můžeš rovnou instalovat W10. Nemusíš upgradovat z W7.
(Poslední ISO s W10 umožnují rovnou čistou instalaci W10. Klíč se zadá ten z W7 (nebo W8).
(Poslední ISO s W10 umožnují rovnou čistou instalaci W10. Klíč se zadá ten z W7 (nebo W8).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2800
-
od Fargotroniac
Zobrazit poslední příspěvek
25 dub 2025 14:01