Ahoj všichni.
Do včera mi počítač běhal takřka bez problémů běhal, ale co se nestalo. Včera jsem ho zapnul, systém naběhl a PC ihned se kouslo, ještě před tím než jsem stačil cokoli udělat. Dal jsem tvrdý restart a PC mi naběhlo do nabídkové obrazovky (nouzový, nouz.v síti, běžným.,.....) klávesnice co mám přes USB vůbec nereaguje, jiná s PS2 ano. Atˇzvolím co zvolím, systém začne nabíhat, objeví se startovací obrazovka XP, problikne modrá chybová obrazovka a Pc se restartuje a pořád dokola. Paměti jsem vyjmul a zkoušel jednu po druhé a pořád to samé. Čím by to mohlo být, jinou možnost vyzkoušení nemám. Nikdo z okolí takovouto sestavu nemá.
deska:DFI(Lan párty), Opteron144 2.6GHz, 2Gram(4x512), 250GHDD Maxtor(sata), grafika: ASUS 7800GTX, zdroj asi Fotron(FSP 400-60PN)
Děkuji za radu.
samovolný restart PC při strartu systému
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Otestuj disk pomocí Ultimate Boot CD nebo Utility od výrobce HDD. Potom pomocí instalačního cd Windows Xp spust opravnou konzoli a použij příkaz CHKDSK /r
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Dá se nějak podchytit ta modrá smrt? Abych zjistil, co se děje?
Přečetl jsem snad všechny příspěvky, které se tímto zabývají a nic z toho není můj problém.
taky mi je divný, proč nereaguje ta klávesnice v USB!
Ještě se zeptám, jak mám spustit tento příkaz? (CHKDSK /r) ?To jsem nezkoušel, jelikož nevím jak.
Nejsem až zas takovej profík přes PC.
Přečetl jsem snad všechny příspěvky, které se tímto zabývají a nic z toho není můj problém.
taky mi je divný, proč nereaguje ta klávesnice v USB!
Ještě se zeptám, jak mám spustit tento příkaz? (CHKDSK /r) ?To jsem nezkoušel, jelikož nevím jak.
Nejsem až zas takovej profík přes PC.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jaké Windows máš na PC? Na jaký formát máš formátován disk - Fat32, nebo NTFS? Když jsi použil instalační CD naběhlo normálně, nebo se hned PC sekl, aniž jsi něco dělal, jak píšeš? Jinak používám Memtest v. 3.2 na disketě, z které startuje nezávisle na systému. Ke kontrole paměti lze použít i Gold Memory z diskety - startuje nezávisle na systému, ale spíše podezírám disk.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2236
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek
06 pro 2024 16:11
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4315
-
od Sipsisipi
25 srp 2024 10:37
-
-
- 1
- 2415
-
od petr22
15 srp 2024 21:37
-
-
Tuto aplikaci zablokoval správce systému Příloha(y)
od Minapark » 21 bře 2025 07:38 » v Windows 11, 10, 8... - 10
- 7190
-
od RIKI22
05 dub 2025 11:04
-
-
-
Obnova fotek z SD karty, která není vidět v souborovém systému
od simio.simsoft » 01 lis 2024 20:00 » v Problémy s hardwarem - 8
- 3157