Co jsme si koupili ... Vyřešeno
Re: Co jsme si koupili ...
Na facebook ňaké jednoduché hry postačí
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb
-------------------------
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb
-------------------------
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Nelíbí se mi dvoujádro a malý displej... Na druhou stranu by mohl mít slušnou výdrž.
Před nedávnem jsem se rozhodoval o koupi nového PC, současné kvůli dodělávající desce jede už pouze v nouzovém režimu (1280 x 720), nemluvě o tom že je už řádně obstarožný. Sice s úspěchem používám skvělý tablet (popravdě 2v1, ale používám převážně jako tablet) Lenovo Miix 2 s Win 8.1 (8 GB RAM, Intel i5, 256 GB SSD, 29 cm (11,6"), FullHD), ale na něco je potřeba pořádné PC 
Nejdříve jsem ale po konzultacích zamítl vodní chlazení (chci zase něco pořádného na delší dobu, ± 50 000 Kč), a to ze dvou důvodů:
1) v mé "serverovně" nezaručím malou prašnost (radiátory u vodního chlazení) - problém
2) cena minimálně o 4 000 Kč víc než před nedávnem (viz Singer) a přitom spíše malý efekt
Když jsem se podíval po komponentech na moje nové PC, viděl jsem ceny o 1 000 - 4 000 Kč (na kus hardware) větší ... než co Singerovo tlusté prase shráblo provizi od Kellnera (koupě O2 od španělské Telefoniky v korunách) a potopilo českou korunu nad 27 Kč za 1 EU. To mě znovu řádně znechutilo.
Rozhodl jsem se tedy radši koupit vánoční dárky pro příbuzné a samozřejmě pro sebe, byla na to nejvhodnější doba, ceny před Vánoci stoupají a já jsem mohl příbuzným řádně zkazit Vánoce, protože dárky už dostali a nemůžou se těšit na žádné překvapení
Takže jsem asi před měsícem koupil:
Pro sestru pořádnou TV: LG 55LF630V - téměř 140 cm LED TV, cena skoro 20 000 Kč - 500 Kč osobní sleva - Externí disk Verbatim 500GB v ceně 1300 Kč (prý dárek zdarma, ale ošidili mě a vzali si za něj 1 Kč
- ten si nechávám pro sebe)
http://www.czc.cz/lg-55lf630v-139cm/171800/produkt

http://www.czc.cz/externi-disk-verbatim ... 66/produkt

+ LG AN-MR600 Magic Motion - magický dálkový ovladač (+ gesta + ovládání hlasem), kolem 1 200 Kč - šokovalo mě, že do tohoto menšího ovladače jsem musel rvát větší baterky a do toho standardního většího zase menší baterky
http://www.czc.cz/lg-an-mr600-magic-mot ... 10/produkt

+ (skype) kameru: LG AN-VC550 - necelých 1 700 Kč, kamera stále nedorazila a je to s ní asi nahnuté, co jsem zjišťoval tak je celoevropsky nedostatková a LG CZ ji dokonce ani nemá v produktech ...
http://www.czc.cz/lg-an-vc550-skype-kam ... 11/produkt

Domů jsem pořídil pořádný mobil, s tím že když budu mít občas potřebu použít něco na ven a hodinky budou pro mě malé (také jedou na androidu, ne na osekaném wear androidu jako některé hodinky) a tablet zase moc velký (29 cm viditelná úhlopříčka), tak si ho občas půjčím. Nakonec jsem si ale neustálé přendávání SIM karty rozmyslel a pořídil jsem si ještě jeden kousek pro mě, s tím že se za chvíli doprodala várka a mobil podražil (před Vánoci) o 2 500 Kč, zatímco já pro sebe pořídil do 2 měsíců vrácený, ponížený o 2 měsíce záruky (nemá ani škrábaneček a vypadal jako nový, až na pár chybějících obalů a "pícháč" na sloty) a levnější o 1 000 Kč, tedy domů mě přišel na necelých 13 000 Kč a pro mě na necelých 12 000 Kč:
2x Huawei Ascend Mate 7 Gold Dual SIM (3 GB RAM, 32 GB úložiště, ano nemá některé české LTE, ale ani nejsem blázen, abych dával majlant za jejich superrychlé ale bezcenné pár MB - FUP - proto jsem vzal radši větší verze). A teď to nejdůležitější, má obrovskou baterku: 4100 mAh, běžně mi vydrží 4 - 5 dnů! Pokud někdy používám více, vystačí mi 3 dny, v případě neustálé práce se zapnutou obrazovkou takových 17-19 hodin! Neuvěřitelné! Dokonce můžete z mobilu nabíjet jiné zařízení!
Před koupí jsem si ho šel ošahat do HB prodejny O2, protože mám velké pazoury a radši mám větší obrazovku (přece jen se mi to hodí na vše), vzal jsem tento, i když je to pořádná plácačka - 6"! Do kapsy se vejde jen taktak. FullHD je také ideální, větší by žralo více baterku. DualSIM je plnohodnotné (pokud jeden slot nezaberete microSD paměťovou kartou, já koupil pro sebe 128 GB a mám tedy: úložiště + microSD = 160 GB
Prostě ho používám jako počítač, dokonce v něm ani nemám SIM pro volání a data, tu mám v hodinkách a data tahám skrz Wi-Fi. Tento mobil opravdu mohu doporučit ... Přemýšlel jsem, jestli nepořídit nyní za chvíli vycházející Huawei Mate 8 Gold Dual Sim, ale podle zpráv bude (nejvyšší model) stát od 17 000 Kč a víc ... Takže minimálně 2 roky počkám, ale ani cena Mate 7 za rok nespadla, naopak se šplhá výš ...
http://www.czc.cz/huawei-mate7-zlata/176236/produkt

+ 2x (jedno domů, jedno pro mě) Huawei nabíjecí dock pro Mate 7 bílá (jakto že nevyrábí zlatý?), necelých 300 Kč:
http://www.czc.cz/huawei-nabijeci-dock- ... 77/produkt

pro mě: SanDisk Micro SDXC UltraAndroid Class 10 128GB + adaptér, kolem 1 500 Kč (nebyl jsem si zcela jistý jestli ji telefon vezme, jeden obchod psal max 32 GB, druhý zase 64 GB a třetí 128 GB, říkal jsem si, že ji jinak šoupnu do tabletu - ale telefon ji schramstl jako malinu):
http://www.czc.cz/sandisk-micro-sdxc-ul ... 13/produkt

pro sebe (zatím jsem nevyužil, mám to, když budu potřebovat a nejspíše pro tablet (výdrž 8 hod, video 4 hod) či hodinky (výdrž až 5 dní, při běžném použití 1-2 dny, při intenzívním používání 5-7 hod): Xiaomi Power Bank 16000 mAh, stříbrná + zdarma jsem dostal na to pouzdro (no zdarma, zas mě obrali o 1 Kč
v tyrkysové barvě) - kolem 800 Kč
http://www.czc.cz/xiaomi-power-bank-160 ... 25/produkt

No a domů ještě k tomu mobilu jsem pořídil, co už dávno s úspěchem používám a nemůžu si vynachválit: Plantronics M90, černá, kolem 800 Kč
http://www.czc.cz/plantronics-m90-cerna/156179/produkt

Nejdříve jsem ale po konzultacích zamítl vodní chlazení (chci zase něco pořádného na delší dobu, ± 50 000 Kč), a to ze dvou důvodů:
1) v mé "serverovně" nezaručím malou prašnost (radiátory u vodního chlazení) - problém
2) cena minimálně o 4 000 Kč víc než před nedávnem (viz Singer) a přitom spíše malý efekt
Když jsem se podíval po komponentech na moje nové PC, viděl jsem ceny o 1 000 - 4 000 Kč (na kus hardware) větší ... než co Singerovo tlusté prase shráblo provizi od Kellnera (koupě O2 od španělské Telefoniky v korunách) a potopilo českou korunu nad 27 Kč za 1 EU. To mě znovu řádně znechutilo.
Rozhodl jsem se tedy radši koupit vánoční dárky pro příbuzné a samozřejmě pro sebe, byla na to nejvhodnější doba, ceny před Vánoci stoupají a já jsem mohl příbuzným řádně zkazit Vánoce, protože dárky už dostali a nemůžou se těšit na žádné překvapení

Takže jsem asi před měsícem koupil:
Pro sestru pořádnou TV: LG 55LF630V - téměř 140 cm LED TV, cena skoro 20 000 Kč - 500 Kč osobní sleva - Externí disk Verbatim 500GB v ceně 1300 Kč (prý dárek zdarma, ale ošidili mě a vzali si za něj 1 Kč

http://www.czc.cz/lg-55lf630v-139cm/171800/produkt

http://www.czc.cz/externi-disk-verbatim ... 66/produkt

+ LG AN-MR600 Magic Motion - magický dálkový ovladač (+ gesta + ovládání hlasem), kolem 1 200 Kč - šokovalo mě, že do tohoto menšího ovladače jsem musel rvát větší baterky a do toho standardního většího zase menší baterky

http://www.czc.cz/lg-an-mr600-magic-mot ... 10/produkt

+ (skype) kameru: LG AN-VC550 - necelých 1 700 Kč, kamera stále nedorazila a je to s ní asi nahnuté, co jsem zjišťoval tak je celoevropsky nedostatková a LG CZ ji dokonce ani nemá v produktech ...
http://www.czc.cz/lg-an-vc550-skype-kam ... 11/produkt

Domů jsem pořídil pořádný mobil, s tím že když budu mít občas potřebu použít něco na ven a hodinky budou pro mě malé (také jedou na androidu, ne na osekaném wear androidu jako některé hodinky) a tablet zase moc velký (29 cm viditelná úhlopříčka), tak si ho občas půjčím. Nakonec jsem si ale neustálé přendávání SIM karty rozmyslel a pořídil jsem si ještě jeden kousek pro mě, s tím že se za chvíli doprodala várka a mobil podražil (před Vánoci) o 2 500 Kč, zatímco já pro sebe pořídil do 2 měsíců vrácený, ponížený o 2 měsíce záruky (nemá ani škrábaneček a vypadal jako nový, až na pár chybějících obalů a "pícháč" na sloty) a levnější o 1 000 Kč, tedy domů mě přišel na necelých 13 000 Kč a pro mě na necelých 12 000 Kč:
2x Huawei Ascend Mate 7 Gold Dual SIM (3 GB RAM, 32 GB úložiště, ano nemá některé české LTE, ale ani nejsem blázen, abych dával majlant za jejich superrychlé ale bezcenné pár MB - FUP - proto jsem vzal radši větší verze). A teď to nejdůležitější, má obrovskou baterku: 4100 mAh, běžně mi vydrží 4 - 5 dnů! Pokud někdy používám více, vystačí mi 3 dny, v případě neustálé práce se zapnutou obrazovkou takových 17-19 hodin! Neuvěřitelné! Dokonce můžete z mobilu nabíjet jiné zařízení!
Před koupí jsem si ho šel ošahat do HB prodejny O2, protože mám velké pazoury a radši mám větší obrazovku (přece jen se mi to hodí na vše), vzal jsem tento, i když je to pořádná plácačka - 6"! Do kapsy se vejde jen taktak. FullHD je také ideální, větší by žralo více baterku. DualSIM je plnohodnotné (pokud jeden slot nezaberete microSD paměťovou kartou, já koupil pro sebe 128 GB a mám tedy: úložiště + microSD = 160 GB

http://www.czc.cz/huawei-mate7-zlata/176236/produkt

+ 2x (jedno domů, jedno pro mě) Huawei nabíjecí dock pro Mate 7 bílá (jakto že nevyrábí zlatý?), necelých 300 Kč:
http://www.czc.cz/huawei-nabijeci-dock- ... 77/produkt

pro mě: SanDisk Micro SDXC UltraAndroid Class 10 128GB + adaptér, kolem 1 500 Kč (nebyl jsem si zcela jistý jestli ji telefon vezme, jeden obchod psal max 32 GB, druhý zase 64 GB a třetí 128 GB, říkal jsem si, že ji jinak šoupnu do tabletu - ale telefon ji schramstl jako malinu):
http://www.czc.cz/sandisk-micro-sdxc-ul ... 13/produkt

pro sebe (zatím jsem nevyužil, mám to, když budu potřebovat a nejspíše pro tablet (výdrž 8 hod, video 4 hod) či hodinky (výdrž až 5 dní, při běžném použití 1-2 dny, při intenzívním používání 5-7 hod): Xiaomi Power Bank 16000 mAh, stříbrná + zdarma jsem dostal na to pouzdro (no zdarma, zas mě obrali o 1 Kč

http://www.czc.cz/xiaomi-power-bank-160 ... 25/produkt

No a domů ještě k tomu mobilu jsem pořídil, co už dávno s úspěchem používám a nemůžu si vynachválit: Plantronics M90, černá, kolem 800 Kč
http://www.czc.cz/plantronics-m90-cerna/156179/produkt

- MartinZX9R
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Adys301 píše:Nelíbí se mi dvoujádro a malý displej... Na druhou stranu by mohl mít slušnou výdrž.
Je to telefon pro 8 leté dítě, tak mi přišlo 3,5" tak akorát. Měl by stát 1950 Kč, kupovat větší, lepší, dražší, výkonnější nemá smysl, stejně ho za chvíli někde nakřápne

Gigabyte B760 Aorus Elite AX (Intel B760), Intel Core i7-13700K + Noctua NH-D15S, Kingston Fury Beast Black (2x 32GB), Gigabyte GeForce RTX 4070Ti Gaming OC 12GB, Samsung SSD 980 Pro M.2 - 2TB, Asus Xonar DSX, Fortron Hydro G 850 Pro - 850W, Be Quiet! Pure Base 500FX, Samsung Odyssey G50A 27", MSI Clutch GM41 LW Wireless, MSI Vigor GK50, W11 Pro 64bit.
- Andrew98
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vidím, že X má nákupní horečku!
Ten Huawei Mate 7 je fakt pěkný telefon, škoda jen, že zrovna ta zlatá verze nemá LTE.

Intel Xeon E3-1231v3 + SilentiumPC Fera 2
ASUS B85-PRO GAMER
Sapphire R9 270X Toxic Boost
Kingston HyperX Savage 16GB CL9 1600Mhz
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Intel 520 120 GB + Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
iiyama ProLite X2483HSU-B1
ASUS B85-PRO GAMER
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
To jo, taky ho máme doma, já bych si nikdy nezvykl, že to nemá menu.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
-
- Pohlaví:
X píše:prý dárek zdarma, ale ošidili mě a vzali si za něj 1 Kč
Robí sa to pre to, aby si nemusel odviesť daň z daru, pretože si si to "kúpil" za 1Kč.
- Scofield_CZ
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak 2 - 3 týdny zpět sem si udělal radost :) 

PC1: Seasonic 620W|Intel Core i5 4590, 3,3 GHz |MB: MSI B85-G43|2x4GB + 2x8GB DDR3 1600MHz|MSI GeForce GTX 1060 6GB|Windows 10 Pro 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
Tak zlatá verze Mate 7 má LTE, ale některé české frekvence nemá. A možná koupím datový neomezený (ano, bez FUPu!) tarif 0,5 / 0,25 Mb/s měsíčně za 198 Kč - takový (možná i pomalejší - tuším že 192 Kb/s, tedy necelých 0,2 Mb/s) bylo první české ADSL - takže ani LTE nepotřebuji, navíc primárně používám kdekoli to jde WiFi.
A jaké menu že nemá? Má vše. Mohu mít až 100 ploch, které se dále dělí na téměř neomezený počet obrazovek. Na obrazovku si mohu dát klidně i 10 x 10 ikon, popravdě jsem na limit nenarazil ... ikony si mohu libovolně natáčet, třeba klidně na roh / hranu, libovolně zmenšovat či zvětšovat, dávat mimo mřížku, klidně to mohu vše namixovat, třeba jednu maličkou ikonu a druhou obrovskou na jedné obrazovce ...
Kterýkoli prvek, tedy i ikonu mohu připnout v jednom či druhém směru, aby stále zůstali na svém místě. Dokonce si mohu nastavit jiné nastavení při poloze na výšku i na šířku. Zatím jsem si nainstaloval něco kolem 500 aplikací (možná i 700) - postupně je zkouším a odinstalovávám horší. To vše jsem naházel pouze do 10 složek, které obsahují další podsložky a ty mohou obsahovat i další podpodsložky ... libovolně a na skoro neomezeným prostoru. Mám menu, sidebary, widgety ... a všechny tyto prvky mohu dát i do složky, prostě co mě napadne ... texty, dynamické texty, scripty ... mohu si jakýkoliv prvek definovat stiskem, dlouhým stiskem, gestem ... nyní mám 5 ploch (mezi plochami se přepínáte tahem 2 prsty), ale používám prakticky pouze 1 plochu a v ní 6 obrazovek (home, levou, pravou, horní levou, horní střední, horní pravou), ano, můžete mít obrazovky i nahoře a dole ... zatím si jen hraji, zkoumám, není to něco co jde pochopit za den, má to skoro neomezený možnosti ...
A ano, není to Huawei launcher ...
A jaké menu že nemá? Má vše. Mohu mít až 100 ploch, které se dále dělí na téměř neomezený počet obrazovek. Na obrazovku si mohu dát klidně i 10 x 10 ikon, popravdě jsem na limit nenarazil ... ikony si mohu libovolně natáčet, třeba klidně na roh / hranu, libovolně zmenšovat či zvětšovat, dávat mimo mřížku, klidně to mohu vše namixovat, třeba jednu maličkou ikonu a druhou obrovskou na jedné obrazovce ...
Kterýkoli prvek, tedy i ikonu mohu připnout v jednom či druhém směru, aby stále zůstali na svém místě. Dokonce si mohu nastavit jiné nastavení při poloze na výšku i na šířku. Zatím jsem si nainstaloval něco kolem 500 aplikací (možná i 700) - postupně je zkouším a odinstalovávám horší. To vše jsem naházel pouze do 10 složek, které obsahují další podsložky a ty mohou obsahovat i další podpodsložky ... libovolně a na skoro neomezeným prostoru. Mám menu, sidebary, widgety ... a všechny tyto prvky mohu dát i do složky, prostě co mě napadne ... texty, dynamické texty, scripty ... mohu si jakýkoliv prvek definovat stiskem, dlouhým stiskem, gestem ... nyní mám 5 ploch (mezi plochami se přepínáte tahem 2 prsty), ale používám prakticky pouze 1 plochu a v ní 6 obrazovek (home, levou, pravou, horní levou, horní střední, horní pravou), ano, můžete mít obrazovky i nahoře a dole ... zatím si jen hraji, zkoumám, není to něco co jde pochopit za den, má to skoro neomezený možnosti ...

Naposledy upravil(a) X dne 01 pro 2015 03:54, celkem upraveno 10 x.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Prostě menu, které otevřeš jednou ikonou na displeji a máš tam vše a ne hledat na 100 plochách
.
Jak jsem na tom 2x měl něco nastavovat, úplně mě to vytáčelo.

Jak jsem na tom 2x měl něco nastavovat, úplně mě to vytáčelo.
Sestava v profilu.
- Andrew98
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Samozřejmě jsem myslel tím LTE to, že nemá právě některé české frekvence. LTE třeba rychlostmi nevyužiju, ale to pokrytí by bylo fajn. Obvykle se svým telefonem narážím na to, že všude mi chytá jenom EDGE.
Intel Xeon E3-1231v3 + SilentiumPC Fera 2
ASUS B85-PRO GAMER
ASUS B85-PRO GAMER
Tak jsem dostal dnes z obchodu zprávu, že mi tu Skype kameru na sestřinu televizi přece jen sehnali, už jsem v to kvůli celoevropské nedostupnosti ani nedoufal. Příští týden pro ni skočím (do pobočky CZC v Jihlavě, pobočka u nás v HB byla zrušena - prostředník to zabalil). Co jsem četl manuál, tak touto kamerou půjde nejen videotelefonovat přes Skype, ale používat i gesta rukou, třeba pro přepnutí TV kanálu - to umí i ten magický ovladač co jsem sestře přikoupil, ale nepochybně to funguje jen když se gesto dělá tím magickým ovladačem, na rozdíl od kamery - ještě jsem nezkoušel, jen jsem otestoval TV jestli je v pořádku, nastavil (WebOS 2.0), naladil DVB-T (má i DVB-T2 s H.265 a DVB-S/S2) i DVB-C a připojil Net zatím WiFinou, ale příště připojím pro jistotu LANkou, je to lepší volba.
Karrex: Obrazovky se ti tvoří, až když na nich něco umístíš. Navíc si můžeš na obrazovky umístit zarážky. A ikonu nastavení má i Huawei launcher, který také umí maximálně jen 9 obrazovek, neumí zanořovat složky do sebe a počet ikon v podsložkách má omezený ...
Ikona Nastavení (na 1. obrázku ve druhé řadě odspodu, uprostřed) = menu skoro pro vše ...

Karrex: Obrazovky se ti tvoří, až když na nich něco umístíš. Navíc si můžeš na obrazovky umístit zarážky. A ikonu nastavení má i Huawei launcher, který také umí maximálně jen 9 obrazovek, neumí zanořovat složky do sebe a počet ikon v podsložkách má omezený ...
Ikona Nastavení (na 1. obrázku ve druhé řadě odspodu, uprostřed) = menu skoro pro vše ...