Plochý kabel
Plochý kabel
Ahojte, včera při rozebírání ntb kvůli přepastování procesoru na mém ASUS N73SV jsem při demontáži naprosto úmyslně odpojil plochý kabel, který jsem byl nucen při demontáži odpojit, a jelikož jsem měl už od koupě rozbité tlačítko na zapínání, tak jsem zapínal ntb přes tlačítko "probudit z režimu spánku", které ovšem také fungovalo i při vypnutí počítače, takže mi nejde zapnout ntb, chyba je v takové té věci, kam se ten kabel strká (myslím, že svorkovnice ale nejsem si jist) - také nejsem příliš zdatný v pojmech, je mi 16 let. Obrázky přikládám...
Re: Plochý kabel
Mno, ja bych nenazyval umyslnym odpojenim neco, po cem chybi kus konektoru 
Chybi tam ten plastovy zacvak, ktery kabel pritlacuje na kontakty a drzi ho na miste. Mas ho nekde? Pokud to neni nekde ulomene, mel by jit vratit na misto.
Ten kabel se spravne vyndava tak, ze ten plast se vycvakne nahoru a kabel pak lze vytahnout. Pokud za to zatahnes silou bez odjisteni, tak to vyrves cele ven (ten kabel ma na obou stranach rozsireni za ktere drzi ten kus plastu co tam ted chybi).

Chybi tam ten plastovy zacvak, ktery kabel pritlacuje na kontakty a drzi ho na miste. Mas ho nekde? Pokud to neni nekde ulomene, mel by jit vratit na misto.
Ten kabel se spravne vyndava tak, ze ten plast se vycvakne nahoru a kabel pak lze vytahnout. Pokud za to zatahnes silou bez odjisteni, tak to vyrves cele ven (ten kabel ma na obou stranach rozsireni za ktere drzi ten kus plastu co tam ted chybi).
Obávám se, že ten nemám..
V tom pripade je treba improvizovat.
Pokud tam ten kabel zastrcis presne uprostred, mel by zalezt co nejvic dozadu. Kdyz ho v te poloze zajistis (lepici paska, tavne lepidlo, kapka epoxidu) tak by to melo fungovat.
Pokud tam ten kabel zastrcis presne uprostred, mel by zalezt co nejvic dozadu. Kdyz ho v te poloze zajistis (lepici paska, tavne lepidlo, kapka epoxidu) tak by to melo fungovat.
zkusím, dám vědět :)
Tak bohužel pořád nic.
Odpoj ten kabel a vyfot znovu ten konektor na zakladni desce tak jako na druhe fotce, aby byla videt ta sterbina v konektoru.
Neco se mi nezda a potreboval bych to overit.
Ten volny kabel na 1 a 3 fotce dole - neni to napajeni ventilatoru? Pokud je, musi byt zapojene.
Neco se mi nezda a potreboval bych to overit.
Ten volny kabel na 1 a 3 fotce dole - neni to napajeni ventilatoru? Pokud je, musi byt zapojene.
Co je to hnede uvnitr konektoru?
To jak jsou tam ohnutý zoubky?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2975